Price Action - Asmodeus8 Journal
- Pełnomocnik
- Pasjonat
Witam ponownie
Jak widać EUR/NZD nie dał powodów do wejścia - nie było zadnego PA i dobrze bo poleciało niżej... aczkolwiek poziom nadal aktualny być moze zrobią jakiegoś pina na D1 lub zejdziemy do niższego oporu jak dla mnie nadal w gre wchodzą długie - generalnie do obserwacji..
Wczoraj wieczorem zauważyłem tez ładną sytuacje na USD/CAD powiem szczerze ze tez czekałem na to dobry tydzień lecz wydazenia w Japonii pokrzyzowały troche plany i jak widać na załączonym screnie została przebita linia trendu aczkolwiek nie ma to wiekszego znaczenia własnie przez panike jaka była wtedy na rynku. Teraz systuacja zaczeła sie normować i ,,chodzić,, wg AT wiec zdecydowałem sie wejść na objeciu bessy na poziomie SR i przy wcześniej przebitej linii trendu.
Reasumując :
USD/CAD
SR
linia trendu
fibsy na poziomie
silna dywergencja
zgodnie z długo i średnio terminowym trendem
RR prawie 1:2
wynik 63 pipsiory
Pozdrawiam
Jak widać EUR/NZD nie dał powodów do wejścia - nie było zadnego PA i dobrze bo poleciało niżej... aczkolwiek poziom nadal aktualny być moze zrobią jakiegoś pina na D1 lub zejdziemy do niższego oporu jak dla mnie nadal w gre wchodzą długie - generalnie do obserwacji..
Wczoraj wieczorem zauważyłem tez ładną sytuacje na USD/CAD powiem szczerze ze tez czekałem na to dobry tydzień lecz wydazenia w Japonii pokrzyzowały troche plany i jak widać na załączonym screnie została przebita linia trendu aczkolwiek nie ma to wiekszego znaczenia własnie przez panike jaka była wtedy na rynku. Teraz systuacja zaczeła sie normować i ,,chodzić,, wg AT wiec zdecydowałem sie wejść na objeciu bessy na poziomie SR i przy wcześniej przebitej linii trendu.
Reasumując :
USD/CAD
SR
linia trendu
fibsy na poziomie
silna dywergencja
zgodnie z długo i średnio terminowym trendem
RR prawie 1:2
wynik 63 pipsiory

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Klasyka ! Gratuluję wyszukania setupu i wszystkim którzy weszli w transakcję i zarobili lub zarobiąasmodeus8 pisze:Tez mam na radarze Smile Gdyby tylko pociągnęło wyżej.
Mam jeszcze to na uwadze:

- Pełnomocnik
- Pasjonat
Dzieki riddle TP na poprzednich dołach postawiłem, mysle ze po chwilowym oddechy poleci jescze nizej...riddle pisze:Gratulacje Pełnomocnik z tego co widzę to idealnie wyznaczony TP
No jak widac na tyle istotne ze cena zareagowałabigben pisze:Objęcie bessy słabe i w dodatku na H4 więc nieistotne

Bylo juz na forum to tłumaczone....poszukajbigben pisze:Byłbym wdzięczny za ukazanie różnic między słabą a silną dywergencją - najlepiej na przykładach.

Pozdrawiam
ze względu na różnicę czasu na platformach mamy swieczki H4 w czterech wariantach. Setki razy było pisane o tym na forum.Pełnomocnik pisze:nie wiem dlaczego uwazasz ze z H4 - nieistotne?
Ostatnio zmieniony 24 mar 2011, 18:42 przez bigben, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja sobie zszorciłem edzia. Na screenie powinno być widać dlaczego. Wejscie z wczoraj rana, dziś rano natomiast przesunęłem TP o kilkanaście pipsów wyżej 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"