FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Zajac
Uczestnik
Uczestnik

Znów swapy

Nieprzeczytany post autor: Zajac »

Witam,

Pisałem jakiś czas temu o nieoczekiwanej, niezapowiedzianej znaczącej zmianie/redukcji swapów na fxpro. Nie minęło tak wiele czasu a znów wykręcili taki numer. Tym razem na parze AUDUSD obniżyli w zeszły piątek swapy bagatelka 10-cio krotnie... No cóż dla graczy posługujących się carry tradingiem jest to nie do przyjęcia. Porzednio musiałem zamknąć pozycję ze stratą i teraz znów w tym momencie jestem na minusie. Jak w połowie gry zmienia się jej zasady to chyba nie jest to w porządku. Dla mnie i myśle, że dla większości stosyjących tę strategię najważniejsza jest stabilność i przewidywalność reguł, czego zdaje sie tu brak...
Pozdrawiam

Martunia
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Martunia »

Z tego co widzę, FxPro wróciło do sensowniejszego poziomu swapu na AUDUSD. Zwiększenie dziesięciokrotne na tej parze było przegięciem (nie tylko FxPro zwiększyło wtedy) i także mi się to nie podobało, bo miałam shorta otwartego wtedy. Odbiło się to negatywnie na opiniach klientów, dlatego wrócili do starej stawki. Dla mnie decyzja na plus.

A tak przy okazji - opierasz strategię na swapie? To jakaś strategia znana, czy Twoja?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Mamy wielką przyjemność poinformować Was, iż broker FxPro, z któym współpracujemy od samego początku, wprowadza do oferty konta ECN (Electronic Communications Network).

Kilka słów o samej ofercie...
- handel na 20 najpopularniejszych parach walutowych;
- płynność ECN;
- rynkowe spready;
- wybór dźwigni od 1:1 do 1:100;
- minimalny wolumen transakcji 40 000 jednostek waluty bazowej (0.4 lota);
- brak maksymalnego wolumenu transakcji;
- dostęp do Market Depth Level II (głębokość rynku);
- prowizja tylko 30 USD za każdy obrót 1 mln USD;
- Margin Call przy poziomie 40% Margin level;
- zamknięcie najbardiej stratnej pozycji przy poziomie 30% Margin Level;
- dowolność w ustawianiu zleceń oczekujących, nawet 0.1 pips od ceny rynkowej!
- ochrona przed powstaniem debetu na rachunku;
- egzekucja zleceń jednym kliknięciem;
- platforma transakcyjna FxPro xTrader;
- minimalny depozyt 1 000 USD lub równowartość w innej walucie (EUR, GBP, CHF, JPY);
- wpłata i wypłata środków każdą oferowaną wcześniej metodą;
- handel od 23:00 (GMT+1) w poniedziałek do 23:00 w piątek.

Więcej informacji znajdziecie na naszej stronie głównej.

Jest to zupełna nowość dlatego też chętnie pójdę na pierwszy ogień i w najbliższym czasie zdam relację jak spisuje się nowy rodzaj rachunków ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

McL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: McL »

platforma jest imo dosc ograniczona, no chyba ze ktos mi podpowie jak mozna tam naniesc fibo

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

Raposo a coś więcej o samej platformie mógłbyś napisać ? są gdzieś screeny lub jakiś film, żeby można było obejrzeć interface, zarządzanie zleceniami, narzędzia na wykresach, itp ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

McL pisze:platforma jest imo dosc ograniczona, no chyba ze ktos mi podpowie jak mozna tam naniesc fibo
Z prawej strony masz Fibo Retracement - ikonka standardowa jak w MT4 ;).
astra pisze:Raposo a coś więcej o samej platformie mógłbyś napisać ? są gdzieś screeny lub jakiś film, żeby można było obejrzeć interface, zarządzanie zleceniami, narzędzia na wykresach, itp ?
W tej chwili najprościej założyć demo i samemu zobaczyć. Na razie tylko jeden screen u nas na stronce w artykule. A jeśli komuś się aż tak bardzo nie śpieszy to wystarczy poczekać. Już przygotowujemy instrukcję platformy i dokładniejsze informacje o samej ofercie - wszystko niebawem pojawi się na naszej stronie ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

raposo pisze:W tej chwili najprościej założyć demo i samemu zobaczyć
hmmm, próbowałem, ale mam błąd przy instalce- nie można ściągnąć programu z serwera fxpro

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

astra pisze:hmmm, próbowałem, ale mam błąd przy instalce- nie można ściągnąć programu z serwera fxpro
Może przeciążone serwery... Wyślij na PW maila, a podeślę.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
astra pisze:Raposo a coś więcej o samej platformie mógłbyś napisać ? są gdzieś screeny lub jakiś film, żeby można było obejrzeć interface, zarządzanie zleceniami, narzędzia na wykresach, itp ?
To jest nowa platforma na rynku. Za dużo informacji nie ma, ale tu masz stronę główną platformy: http://www.xtrader.com/

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Tu dostępna instrukcja FxPro w angielskiej wersji językowej:
https://www.fxpro.com/sites/default/fil ... Manual.pdf

Polskojęzyczna wersja, tworzona przez nas, będzie dostępna prawdopodobnie pod koniec przyszłego tygodnia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ