7LS part 2
Witaj Mirek oraz inni koledzy,
ja tylko "lurkuję", ale moje trzy grosze:
Jest taki gość, dawny trajder i ekonomista Nassim Taleb. Stworzył on teorie "Black Swan" czyli czarnego łabędzia. Jest to teoria która podważa wszelkie "riskmanagementy" i inne ocenianie ryzyka. Otóż co jakiś czas pojawia się sytuacja nieprzewidziana która wywraca do góry nogami wszelkie spekulacje i prognozy i tak na prawdę nikt nie ma wpływu na przewidzenie tego. Jedna jego książka jest po polsku i nazywa się "Ślepy traf" - tam znajdziecie podwaliny tej teorii. Polecam. Reszta jest po angielsku do znalezienia w sieci.
pozdrawiam
Robert
Jest taki gość, dawny trajder i ekonomista Nassim Taleb. Stworzył on teorie "Black Swan" czyli czarnego łabędzia. Jest to teoria która podważa wszelkie "riskmanagementy" i inne ocenianie ryzyka. Otóż co jakiś czas pojawia się sytuacja nieprzewidziana która wywraca do góry nogami wszelkie spekulacje i prognozy i tak na prawdę nikt nie ma wpływu na przewidzenie tego. Jedna jego książka jest po polsku i nazywa się "Ślepy traf" - tam znajdziecie podwaliny tej teorii. Polecam. Reszta jest po angielsku do znalezienia w sieci.
pozdrawiam
Robert
Trąd jest twoim przyjacielem...
<kerimb> I tak wisienkę z tortu zabiera standardowo USA, a że zbyt często wszędzie gdzie pachnie ropą wpierniczają nosa, było by nietaktem afiszować się znowu przywództwem, i tak już gdzieś czytałem w wiadomościach, ze USA steruje operacją więc co to za przykrywka?
Ehhh jaka ta biedna ameryka uzależniona od ropy, ciekawe co zrobią za XX lat jak się skończą światowe zapasy
Dał bym wszystko żeby to zobaczyć, jak te biedaki upadają, gdyby nie rozliczanie za ropę w $ dawno by dupy wycierali dolarem
Bawi mnie mnie też jedno mieli zrobić tylko zakaz lotów, a robią bombardowanie? teraz tylko czekać, i patrzyć jak wojaków wysyłają. Donka już prosili o "stabilizowanie" szukają frajerów do pilnowania im ropki
Dobrze że mamy niebawem wybory, to donek sie nie zgodził, no bo trzeba sie do koryta znowu dostac
Z resztą, na wojnę trzeba mieć z czym iśc, a my co na miotłach latać będziemy? Bo f16 są w gorszym stanie niż nasze iskry 
To, że wkroczą tam militarnie jest kwestią czasu, ciekawe kto zrobi to pierwszy.
http://www.tvn24.pl/12691,1696419,0,1,c ... omosc.html
Nawet kura nie ogarnia jak ludzie co się dzieje
Podpowiem kurko, to niszczenie asortymentu wojskowego, zęby Libia jak się zorientuje nie wiedziała czym się bronic, kamieniami czy drągi strugać

Ehhh jaka ta biedna ameryka uzależniona od ropy, ciekawe co zrobią za XX lat jak się skończą światowe zapasy

Bawi mnie mnie też jedno mieli zrobić tylko zakaz lotów, a robią bombardowanie? teraz tylko czekać, i patrzyć jak wojaków wysyłają. Donka już prosili o "stabilizowanie" szukają frajerów do pilnowania im ropki

To, że wkroczą tam militarnie jest kwestią czasu, ciekawe kto zrobi to pierwszy.
http://www.tvn24.pl/12691,1696419,0,1,c ... omosc.html
Nawet kura nie ogarnia jak ludzie co się dzieje

Podpowiem kurko, to niszczenie asortymentu wojskowego, zęby Libia jak się zorientuje nie wiedziała czym się bronic, kamieniami czy drągi strugać

Brylują razem z Roubinim i Celente jako prorocy zagłady.RobertFx pisze:Witaj Mirek oraz inni koledzy,
pozdrawiam
Robert
MM jest po to, żeby zabezpieczyć cie, kiedy pozycja pojdzie nawet o213214 pipsow przeciwko tobie.
Nassim nie krytykuje „risk managmentu” mam wrażenie, ale nabija sie z prognozowania przyszłości zakładając większą dozę prawdopodobieństwa i losowości wypadków, niż nam sie wydaje. Nie ma to za bardzo przełożenia na trading, gdzie wszystko jest kontrolowane stopem tym nie mniej słusznie zauważa, ze wszystkie analizy można sobie w buty wsadzić.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
Istnieje prawdopodobienstwo ze mozesz miec racje <kerimb>
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 652#291652
Happy trading
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 652#291652
Happy trading

"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
A gdybyśmy postawili sobie za cel +750 pipsów miesięcznie?
I tak 750 * 1 locisz (najbidniej) = 750 * 10 * 2,8 USD/PLN = 21 000,00 PLN (miesiąc)
I tak 750 * 0,1 locisza (wersja tzw. studencka i licealna) = 750 * 2,8 USD/PLN= 2 100,00 PLN (miesiąc)
I tak 750 / 20 (średnio dni handlu w miesiącu) = 37,5 pipsa (dzień) ...
Kto za?
I tak 750 * 1 locisz (najbidniej) = 750 * 10 * 2,8 USD/PLN = 21 000,00 PLN (miesiąc)
I tak 750 * 0,1 locisza (wersja tzw. studencka i licealna) = 750 * 2,8 USD/PLN= 2 100,00 PLN (miesiąc)
Kto za?

- pan_martino
- Gaduła
Juz nie raz to przerabialem, o ile ostatnio listopad grudzien i jeszcze troche styczen dawal pipsiory o tyle luty zaczal je odbierac i plan nie doszedl do skutku.<kerimb> pisze:A gdybyśmy postawili sobie za cel +750 pipsów miesięcznie?
Kto za?