W poprzednim poście zapowiadałem ocenę mojej poprzedniej analizy
andymen pisze:
(...)po zamknięciu longa czekam na wejście i wydaje mi się, że wciąż mamy korektę fali (iv) na wydłużonej fali iii. Czekam na zejście kursu do 1,4130, co powinno ładnie zakończyć trójkąt, ale mam też obawy o trochę płytką korektę (liczyłem, że mimo wszystko zaliczy 38% Fibbonacciego).
Być może przegapię dzięki temu wejście w longa na ostatnią falę (v), ale nie ma chyba nad czym rozpaczać, bo za dużo tego ruchu w górę już nie zostało. Jeśli porządek fal jest prawidłowy, to po krótkim wybiciu powinna pojawić się korekta na fali iv.
W tej chwili można już z całą pewnością napisać, że nie była to korekta w trójkącie tak jak mylnie sądziłem, a złożona abc. Jak na razie można przyjąć zakończenie fali (v), która kończy również falę iii na poziomie 1,4230 (choć potwierdzenie będziemy mieli po zejściu poniżej 1,4137). Nie żałuję, że nie wszedłem w longa, bo jej długość oferowałaby marne RR.
Zgodnie z regułą zmienności w fali iv powinna pojawić się korekta prosta typu zygzak, ale w kalendarzu na jutro nie widać katalizatorów takiego ruchu, więc stoi ona pod wielkim znakiem zapytania. Zgodnie z tym co pokazuje SSI (załączam zrzut) można nieśmiało sugerować falę v o długości zbliżonej do pierwszej (tym bardziej, gdyby pojawił się zygzak). Oczywiście skoro fala iii była wydłużona, to mało prawdopodobne jest wydłużenie piątki, ale jeśli SSI wzrośnie procentowo na shortach, to wszystko jest możliwe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.