Yankee pisze:Ja to wczorajsze zawirowanie tlumacze dosc banalnie:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=15049
Sluszalem wielu "ekspertow" w CNN/BBC tlumaczacych to jakimis mocno naciaganymi fundamentami, ale dla mnie to tylko kolejne potwierdzenie ze kazdy debil moze zostac panem Kucz***kim lub jego globalnym odpowiednikiem i wymadrzac sie przed kamerami.
Jak się okazuje wczoraj i przedwczoraj w nocy miała miejsce skoordynowana interwencja na jenie. Zamieszczam zrzut newsów od mojego broka.
Yankee pisze:
Edek ostatnio robi tak sliczne korekty (15.03 o12; 17.03 o 16), ze zaczynam byc naprawde sfrustrowany ze nie mam teraz czasu na trading... ;/
A takie rzeczy jak trojkaty mnie nie interesuja - jestem pod tym wzgledem typowo minerowo nastawiony do rynku. Ale jesli jestes w stanie je wykorzystac to rysuj, rysuj, rysuj!

No właśnie rysowałem i w obydwu przypadkach na edku i kablu moje trójkąty nie potwierdziły się i przebicie poszło w zupełnie przeciwną stronę. Próbowałem rozgryźć to inaczej, ale w końcu spasowałem, bo jak oznaczyć fale na edku w tej chwili? Jestem aktualnie w longu, choć to wejście nie było oparte na falach, a na samych wskaźnikach więc nie zamieszczałem go w dzienniku. Zaznaczyłem na wykresie kolejność jaka mogłaby się nasuwać po przebiegu wykresu, ale fale korekty i impulsu są tu odwrotne (wykres w załączeniu). W trójkącie pasowały, ale w przypadku zwykłej sekwencji pięciofalowej fala b, która jest falą korekty ma strukturę impulsu, a fala c, która powinna mieć strukturę impulsu, ma charakter korekty. Być może dzisiaj wieczorem na webinarium Jammiego dowiem się jak je oznaczyć, ale chciałbym najpierw Was o to spytać. Być może uda nam się to jakoś wyjaśnić.
Yankee pisze:
Sam guru widze Cie pochwalil, to znaczy ze jest naprawde dobrze

Tez zazdroszcze Ci tych czytelnych wykresow - ja zawsze gryzmole tak niemilosiernie, ze pewnie nikt nie chce ogladac moich rysunkow. Magic tez fajnie rysowal i potem sie na dodatkowa fuche zalapal, wiec trzymaj tak dalej.
Dziękuję za uznanie, choć zawsze uważam, że ważniejsza jest wartość merytoryczna oznaczenia, niż estetyczna. Można pięknie oznaczać fale i robić to źle w sekwencjach, lub brzydko, ale prawidłowo. Wybieram opcję drugą
Co do samej czytelności, to tylko i wyłącznie kwestia ustawień oraz samej platformy, więc mojej w tym zasługi brak

.
Nie mam orientacji w temacie Magica i fucha brzmi tajemniczo i zachęcająco...
Yankee pisze:
Widze ze pojawily sie inne instrumenty poza eu i troche wiecej czerwonego - jak bedziesz mial juz te kilkanascie transakcji spoza edka to przeanalizuj sobie czy to jest w ogole oplacalne. Kazda para ma swoja specyfike, ktora moze lezec mniej lub bardziej, nawet niekoniecznie mozesz byc tego swiadomy - najlepiej uzyc statystyki zeby sie o tym przekonac
To było trochę z konieczności, bo na eurodolarze nie działo się nic, co pozwalałoby otworzyć pozycję. Poza tym aussie wybił się z klina na fali 5, co z reguły oznacza gwałtowną korektę. Poniżej wrzucę wejście (mam nadzieję po korekcie fali i

)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.