Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

kupidyn pisze:dylemat moralny dylematem, ale co mają powiedzieć ci, którym jen wyzerował depo?
Masz na myśli jakieś głębsze przesłanie ? Jeżeli nie, to pewnie: "Nie będę ryzykował więcej niż 3%, "

Mam nadzieje, ze dobrze cie zrozumiałem.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

opowiem swoja historię dla przestrogi :D

na noc dałem longa na jenie, ryzyko większe niż 3%, ale to bylo konto można powiedzieć testowe, rano w pracy sprawdzam wykres, akurat wykres wystrzelił w górę, jestem na plusie około 10%, myślę sobie ładnie, zarobie. Coż, w tym momencie przyszedł interesant i musialem odejść od komputera, wracam za pół godziny, a na koncie prawie mc.
a tak się ladnie zapowiadało. Jakby nie ten interesant to albo bym postawił sl, albo bym w ogóle zamknął, bo za duża pozycja była.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

jezeli ruch 100 pipsow powoduje MC to chyba cos jest nie tak z MM..

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

generalnie z zarządzaniem pozycją coś nie teges jeśli Slki ni ma :shock: Rozumiem, że kolega siedział właściwie przed kompem i śledził fx, ale sl jest właśnie m.in. po to żeby czasem jak się coś extraordinary wydarzy, zamknąć pozycję.

Pełnomocnik hmm, nie widzę dywergencji :|
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

kupidyn pisze:opowiem swoja historię dla przestrogi :D

na noc dałem longa na jenie, ryzyko większe niż 3%, ale to bylo konto można powiedzieć testowe, rano w pracy sprawdzam wykres, akurat wykres wystrzelił w górę, jestem na plusie około 10%, myślę sobie ładnie, zarobie. Coż, w tym momencie przyszedł interesant i musialem odejść od komputera, wracam za pół godziny, a na koncie prawie mc.
a tak się ladnie zapowiadało. Jakby nie ten interesant to albo bym postawił sl, albo bym w ogóle zamknął, bo za duża pozycja była.
:) Jest takie porzekadło "Ekspert to ktoś kto w danej dziedzinie popełnił wszystkie możliwe bledy" -Dodam jeszcze, ze jeżeli wyciągnął z nich jakieś wnioski.

A apropo MM to spytaj sie pełnomocnika. Regułkę o 3% wytatulowal sobie na czole :)

Dlatego nie lubię brakeoutow. Jakoś brakuje w nich potwierdzenia. Jak miałbym być long na EUR/JPY to tylko w takim przypadku.

Obrazek
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

bo wczesniej zaliczyłem na nim mc, więc wszystko na jedną kartę postawiłem, wóz albo przewóz i prawie się udało.
A mm tam to raczej nie było, raczej aby do przodu.
Nie do końca sledziłem, właczyłem mt4, zobaczyłem co sie dzieje i musiałem oddalić się od komputera i puścić pozycje samopas.
moze i dobrze ze mc bylo, to się wyleczyłem z wchodzenia w pozycje wszystkimi dostępnymi siłami

Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: inmax »

Even when it's snowing I'm party going

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Dzięki Asmo za kolejny film.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

kupidyn pisze:moze i dobrze ze mc bylo, to się wyleczyłem z wchodzenia w pozycje wszystkimi dostępnymi siłami
To sie dopiero okaże ;) przerabiałem to
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

A co do BO. Wystarczy spojrzeć na poziomy s/r jak często są fałszywie przebijane. Wchodzenie na BO bez potwierdzenia w postaci np. tego co pokazał Asmo na screenie, to wg samobójstwo.

ODPOWIEDZ