Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Asmo chyba tsunami Ci trochę pomogło... :lol:

A tak na poważnie rząd japoński jakby nie było jedna z najlepszych gospodarek na świecie zaczeła wyprzedawać waluty zamieniając je na jeny po to aby niwelować skutki kataklizmu - odbudowywać, ratować, wypłacać odszkodowania ect..

Teraz dośc magiczne pytanie co było pierwsze tsunami czy wykres.....? :shock: :lol:
Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, 17:33 przez Pełnomocnik, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

qwak pisze:
asmodeus8 pisze:Tylko kto mi wytłumaczy dlaczego dzisiaj Jen sie wzmocnił ? Sądziłem ze powinno być odwrotnie.
Pokretna logika spekulantow...

Zle -> gieldy w dol -> kupuj jena :)
Obrazek

First, our thoughts and prayers are with the Japanese. They are a great nation and a good people. Watching this happen unfold in real time is stunning and we are hoping for a miracle that the loss of life is limited. We were living in and lost a house in a powerful L.A. quake and understand the fear when the earth shakes.

Though it is too early to assess the full damage of this quake, the following chart illustrates how the January 17, 1995 Kobe Earthquake, which measured 7.3 and killed 6,434 people, impacted the Nikkei and $/Yen. The Nikkei fell 24.6 percent before bottoming at the end of June.

The Yen actually strengthened 18 percent before the dollar hit the famous “Rubin bottom” in April 1995. The dollar was already in downtrend and further weakened by the U.S. bailout of the Mexico when the Kobe quake hit, so it is difficult to fully extract its true impact on the exchange rate.

To straszne co sie wydazylo, ale szukam okazji do shortow na Nikkei i Yenie od poniedziałku.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Pełnomocnik pisze:Asmo chyba tsunami Ci trochę pomogło... :lol:
Tak jakby, olbrzymia tragedia, ciekawe az mnie ciary przeszły jak pomyślałem sobie ze rynek dyskontuje wszystko.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

czerwinek pisze:NO NO ASMo gratki, ja niestety wczoraj przestawiłem na BE i mnie dziś wycięło, a trzeba było przestawić SL nad chopem i w razie czego byłaby mniejsza strata, no cóż kolejna nauka :) przyda się na pewno.

Ja też siedziałem od poniedziałku w tym tradzie i trzymałem 4 dni i na samym końcu nie wystarczyło cierpliwości, ale i tak nie jest źle kiedyś pozycji nie potrafiłem trzymać dłużej niż dwa dni, czuję postęp i to jest jak narazie dla mnie najważniejsze.

Pozdrawiam
Pamiętam że pisałeś coś o BE. Sam tego nie uznaję za bardzo, więc zostawiłem trejda.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Też bym nie chciał uznawać BE ale mimo wszystko najważniejsze jest ochrona kapitału, chociaż i tak wiem, że źle to rozegrałem ale kolejne doświadczenie na przyszłość. Ciekawe swoją drogą ile użytkowników było w tym tradzie i ilu starczyło cierpliwość :) Chyba jaką sondę trzeba by było zrobić. Wiesz nadrobiłem trochę na CAD/JPY i tam już nie czekałem z BE tylko wyszedłem przy 84.00 mimo, że TP miałem 83.80 i jak się później okazało też by zostało osiągnięte.
asmodeus8 pisze:Tylko kto mi wytłumaczy dlaczego dzisiaj Jen sie wzmocnił ? Sądziłem ze powinno być odwrotnie.
Sam nie wiem jak to działa. Teraz można pisać, że to a to się stało i dlatego Jen się umocnił, itp. Ale wydaje mi się, że PA zrobiło swoje i tak musiało być cena tak i tak by tam doszła tylko może trochę wolniej.
Ale to takie moje prywatne zdanie :) Inwestor kiedyś pisał, że jak analizuje się wykresy z AT to nie powinno się przejmować żadnymi danymi makro, itp. może coś w tym jest.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Asmo napisał:
Zajmij sie życiem

Giełda, Forex to nieliczne zajęcia w których poświęcając ogromne ilości czasu, można na końcu mieć mniej, niż jak rozpoczynało się, a przy okazji załapać doła, a czasu się nie cofnie.
zaufaj planowi.
To jest to co pisałeś, zbyt częste spaglądanie na wykres prowadzi do podejmowania "emocjonalnych" decyzji.
Nie żyjesz po to żeby tradeowac tylko tradujesz żeby żyć
To jeszcze nie ten poziom i może nigdy nie będzie, ale fajnie by było mieć źródełko,..., ale o czym ja myślę, najpierw to trzeba wszystkiego nie stracić :roll:

PS. Chyba troszkę szarżujesz ostatnio.

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

<script src='http://img847.imageshack.us/shareable/? ... d.gif&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>Obrazek</noscript>

i jak sie tutaj na dziada nie wkurzyć?????? miałem ustawione L po 3731 i w dupe nie doszedł :D
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Hej.Jak to po fakcie łatwo stwierdzić, to chyba te dwa cienie, które nad tym niebieskim prostokącikiem wystają i cienie fałszywego pinbara i doji(szpulki) z góry, pivota dały w okolicach 3761.
dziada? (bogaty był) :P
Pozdrawiam

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

DJ_pin bar

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Witam,

wiadomo, że ja to wszędzie widzę harmonie :oops: i tutaj aż trzy, co umieściłem na wątku harmonic Trading :
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=35766

Nie o to jednak chciałem zapytać....
Mam pytanie z dziedziny PA... :

1. Czy to można nazwać pin barem , który się pojawił w odpowiednim miejscu?
2. Jeżeli tak, to jak ( z waszego doświadczenia) radzilibyście wchodzić w pozycję (a może ten setup nie jest wart rozważania?)

Pozdrawiam i miłego weekendu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

No jest to jakiś przykład młota. Ważne że wzrostowy, czyli w kierunku, który się spodziewasz że będzie kontynuowany i ważne że na poziomie.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

ODPOWIEDZ