Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

EUR/JPY

Obrazek

Post totalnie w stylu J16 ;)

CIERPLIWOSC I DYSCYPLINA

Cztery dni czekania i mila niespodziana w piątek rano. Przez 4 dni nie musiałem robić nic. Tylko cierpliwie czekać az plan zadziała albo nie. Przez 4 dni nie tylko nie musiałem sprawdzać co dzieje sie na wykresach ale starałem sie zaufać planowi i sprawdzać tylko zamknięcia dziennych. Jeśli nadal myślisz ze jedynym sposobem na sukces jest siedzenie przez cały dzień i uważne obserwowanie M1 M5 czy M15 jesteś w bledzie.

Zauważyłem ze im więcej sprawdzam wykres w ciągu dnia tym więcej głupich pomysłów przychodzi mi do glowy. Sprawdzasz sytuacje raz dziennie, RAZ dziennie! Jezli będziesz konsekwentny dojdziesz do takiego momentu kiedy 2 – 3 takie trady w miesiącu będą Stanowic wystarczającą ilość $$ przy 1h roboty sprawdzania wykresow pod koniec dnia.

FOREX TO NIE WYSCIG TO MARATON.

Cierpliwosc i dyscyplina.To jest naprawdę, az tak proste tylko my to komplikujemy. Zaplanuj Trade a potem daj mu sie rozegrać. Naprawdę nie masz juz nic więcej do roboty.

PLAN THE TRADE AND THEN TRADE THE PLAN!

Happy Trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

polbanda

Nieprzeczytany post autor: polbanda »

asmodeus8 pisze:im więcej sprawdzam wykres w ciągu dnia tym więcej głupich pomysłów przychodzi mi do glowy
Święta prawda, święta prawda. Trzeba mieć inne zajęcie...
Gratuluję trejdu.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

NO NO ASMo gratki, ja niestety wczoraj przestawiłem na BE i mnie dziś wycięło, a trzeba było przestawić SL nad chopem i w razie czego byłaby mniejsza strata, no cóż kolejna nauka :) przyda się na pewno.

Ja też siedziałem od poniedziałku w tym tradzie i trzymałem 4 dni i na samym końcu nie wystarczyło cierpliwości, ale i tak nie jest źle kiedyś pozycji nie potrafiłem trzymać dłużej niż dwa dni, czuję postęp i to jest jak narazie dla mnie najważniejsze.

Pozdrawiam
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Sorki za podwójny post ale coś się źle wcisnęło :)

NO NO ASMo gratki, ja niestety wczoraj przestawiłem na BE i mnie dziś wycięło, a trzeba było przestawić SL nad chopem i w razie czego byłaby mniejsza strata, no cóż kolejna nauka :) przyda się na pewno.

Ja też siedziałem od poniedziałku w tym tradzie i trzymałem 4 dni i na samym końcu nie wystarczyło cierpliwości, ale i tak nie jest źle kiedyś pozycji nie potrafiłem trzymać dłużej niż dwa dni, czuję postęp i to jest jak narazie dla mnie najważniejsze.

Dodatkowo wrzucam moje wejście z PA na parze CAD/JPY wrzucalem je na moim journalu.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=35651

Powody.
wsparcie,engoulfing, dywergencja i perykles na moim journalu jeszcze tam wypatrzył HT kraba:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=35660

Pozdrawiam

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Trzeba mieć inne zajęcie...

Tylko jak to zrobić?

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Wypatrzył ktoś to wczoraj ? Tez ładne, ja byłem za bardzo skupiony na EUR/JPY

Obrazek
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Johnny pisze:
Trzeba mieć inne zajęcie...

Tylko jak to zrobić?
Zajmij sie życiem i zaufaj planowi.

Nie żyjesz po to żeby tradeowac tylko tradujesz żeby żyć

:shock:

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

asmodeus8 pisze:Wypatrzył ktoś to wczoraj ? Tez ładne, ja byłem za bardzo skupiony na EUR/JPY
Ja czaiłem się na te wejście ale jeszcze wcześniej na pinie 4 dni temu, ale ostatecznie nie wszedłem w ten trade tylko nie wiem czemu :)

Pozdrawiam
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Tylko kto mi wytłumaczy dlaczego dzisiaj Jen sie wzmocnił ? Sądziłem ze powinno być odwrotnie.

qwak
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: qwak »

asmodeus8 pisze:Tylko kto mi wytłumaczy dlaczego dzisiaj Jen sie wzmocnił ? Sądziłem ze powinno być odwrotnie.
Pokretna logika spekulantow...

Zle -> gieldy w dol -> kupuj jena :)

Podrzucam podciwy edzio - skos, poziom, moze pina d1 nie zepsuja.
Ostatnio co wrzucam Wam, knoca na koniec dnia :)

No i bardzo ciekawe W1 NZDUSD.

Pozdrawiam,
qwak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Graj tylko spelniajace sie analizy!

ODPOWIEDZ