Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

czerwinek pisze:
asmodeus8 pisze:Przebicie 115.2XX bierze w cholerę cały pomysł.

Nie powiem żebym z przyjemnością nie zobaczył przebicia 114.6XX

I spadków w kierunku 114.xxx

Oglądał bym te zmagania z fascynacja gdybym w tym nie siedział
Dobrze jest :) ja też w tym siedzę od 114.94 i jednak dziś coś w końcu ruszyło :)
A ja od 114.92. TP na 114.00 a wy??
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

ja również mam TP na 114.00 zastanwiam się czy już nie przestawić na BE bo pozycję od poniedziałku trzymam wiec na minus głupio by było wyjść :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

Pablo78 pisze:witajcie RJEBIATA :D

<script src='http://img34.imageshack.us/shareable/?i=cabel.gif&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>Obrazek</noscript>

<script src='http://img263.imageshack.us/shareable/? ... m.gif&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>Obrazek</noscript>

takie propozycje mam i będę zagrywał :)

tak zagrywałem kilka dni temu:
S na geju po 6220 złapany SL
S na aud/usd po 1,0100 TP złapany na 0,9994 dzisiaj
szkoda geja ale cóz gramy dalej:D
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

no to odważnie szorciłeś tego auda :D ja tam nie tknąłbym go nawet kijem w tym tygodniu, no ale teraz będzie okazja na longi, będę czujny :twisted:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

<script src='http://img534.imageshack.us/shareable/?i=edek.gif&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>Obrazek</noscript>

mam też oczekujące po 3731 na edwardzie 50% fibo no i te flipy jak to asmo mawia:D
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

ASMO napisał:
Teraz juz wiem skąd JPY ma ksywę. Ciekawe czy da ognia ? lol
Co to za ksywa?

Say hallo to the DRAGON

Zbyszek W napisał:
( w zeszłym tygodniu opublikowałem x wykresów, a x-1 było całkiem mylnych... w przyszłym tygodniu będę się mniej udzielał Rolling Eyes )
Ja miesiąc temu nie wiedziałem jak się Fibbsy zaznacza i co?

Poziom na którym jest obecnie żurnal jest wystarczający, aby zarabiać reszta to psychika i to ONA jest kluczem,
Takżę COMMAX wracaj i proszę rozpocznij co chciałeś kontynuować.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Witam po dłuższej przerwie !

Niezle rozwineliscie ten wątek podczas mojej nieobecnosci. Asmo co tu sie dzieje ? Pojawily sie jakies gartleye, motylki i inne nietoperze :D. Trudno nadążyć z czytaniem :D W sumie to dobrze bo głownie dzieki temu wątkowi jeszcze mi sie chce wchodzic na to forum. Zrobilem sobie 1,5 miesieczny odpoczynek od Foreksu (nie liczac 2 kontrolnych transakcji dla utrzymania formy na rezerwowym koncie).Czuje głód tradingu i brak adrenaliny. Zalożylem nowe konto real. Mysle ze do miesiąca wroce do handlu na koncie rzeczywistym. Po 3 miesiacach demowania (a wlasciwie 2,5) wynik mam satysfakcjonujący ale bez rewelacji.

Dzisiaj kupilem pszenice - nie moglem sie powstrzymac widzac ja na niezlym SR ktory wczesniej dal mi zarobic- zobaczymy co z tego bedzie.

A w załączniku moje ćwiczenia z "naked tradingu" który niespodziewanie zagościł w tym wątku. Czy ten SR na Kangurze da jeszcze raz zarobic ?

Happy trading !

PS. Asmo nie szalej tak bo sie szybko wypalisz a wątki po porzuceniu przez założyciela z reguły szybko są zapominane.Co do filmow - to powtarzanie prycypiow jak ktos juz zauwazyl wcale nie przeszkadza a wrecz przeciwnie. Ludzka pamiec jest zawodna. I nie stawiaj sobie wymogow że co tydzien krecisz nowy film - jak dla mnie raz na miesiac w zupelnosci by wystarczylo.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

bigben

serdecznie witam

Johnny

dzięki za motywację

------
AUD_USD zabrał mi dzisiaj trochę kasy, więc -- mam już dystans (bo nie jestem w rynku), a zainteresowanie pozostaje :D .

Więc , pod nieobecność Commaxa kontynuuję analizę harmoniczną.
Jeżeli obecny poziom (okolice 1,0000) będzie punktem ataku popytu, to zrealizuje się Gartley i .. wydaje się to logiczne.. oraz mocno prawdopodobne..
Nie mniej, siła dzisiejszej świecy w dół może oddziaływać na kurs jakiś czas , więc może po jakiejś korekcie będzie zejście w okolice 0,99000, co by oznaczało możliwość formacji motyla z niezłą konfluencją fibsów.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

zbyszek_w pisze:bigben

serdecznie witam

Johnny

dzięki za motywację

------
AUD_USD zabrał mi dzisiaj trochę kasy, więc -- mam już dystans (bo nie jestem w rynku), a zainteresowanie pozostaje :D .

Więc , pod nieobecność Commaxa kontynuuję analizę harmoniczną.
Jeżeli obecny poziom (okolice 1,0000) będzie punktem ataku popytu, to zrealizuje się Gartley i .. wydaje się to logiczne.. oraz mocno prawdopodobne..
Nie mniej, siła dzisiejszej świecy w dół może oddziaływać na kurs jakiś czas , więc może po jakiejś korekcie będzie zejście w okolice 0,99000, co by oznaczało możliwość formacji motyla z niezłą konfluencją fibsów.
Pozdrawiam
zbyszek

Kangur zapewne podązy za złotem. Ktoś tu wspominał - chyba czerwinek jak Forex potrafi byc okrutny. Kolejny przyklad na zlocie w załączniku - nieustawilem TP, zerwalo mi polaczenie z Internetem na kilkanascie godzin i zamiast +250 zysku jest -150. Niedowiary ale wycielo mi stopa co do pipsa ! Moglem wziac skromne 70 ale pomyslalem - niech sie pobuja, najwyzej jeszcze raz odbije od SR na ktorym bylo wejscie.

Gdyby to nie bylo konto demo (w dodatku rezerwowe na ktorym na wynik nie zwracam uwagi) to pomysłalbym ze broker zapolowal na mojego stopa i mialbym ochote dac mu w "pape" jak mawial Lepper :D Wejscie ponowione. SR dobry ale ten ponizej wyglada jeszcze bardziej obiecująco - sa tam 2 grube fibsy w pobliżu. Jak mnie znowu wytnie to prawdopodobnie zaatakuje ponownie właśnie na tym poziomie.

PS. Zbyszek niezle Ci idzie malowanie. Mam małą prośbę o bardziej czytelne wstawianie fibsow - może dzieki temu uda mi sie ogarnąć geometrię Gartleya :D

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

bigben pisze:
PS. Zbyszek Mam małą prośbę o bardziej czytelne wstawianie fibsow - może dzieki temu uda mi sie ogarnąć geometrię Gartleya :D
Sorry, ale nie mogę być nauczycielem fibsów, bo maluję je od 2 miesięcy może.. , czysto intuicyjnie, na bazie uwag Commaxa i Asmo. :oops:

Odnośnie obecnego rysuneczku (choć nie będę grał, bo mam u brokera zbyt duży spread) , kto wie, może ten krab (jeżeli) pojawi się z jakimś pin barem.. da szansę? Wykres to chyba umożliwia.
Byłby to zarazem 3 test 50% zniesienia ostatniej dużej fali spadkowej z okolic 3,05..

ODPOWIEDZ