Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Witam 
Nie pisałem jeszcze w tym wątku. Od jakiegoś czasu czytam o naked tradingu i przymierzam się jak pies do jeża.
Zastanawiam się, co myślicie o takim wejściu: D1, nzd/usd - cena dobija do potwierdzonego już kilka razy oporu, zbiegającego się z 2 istotnymi zniesieniami fibo.

Uploaded with ImageShack.us
Wszelkie uwagi krytyczne mile widziane
Pozdrawiam!

Nie pisałem jeszcze w tym wątku. Od jakiegoś czasu czytam o naked tradingu i przymierzam się jak pies do jeża.
Zastanawiam się, co myślicie o takim wejściu: D1, nzd/usd - cena dobija do potwierdzonego już kilka razy oporu, zbiegającego się z 2 istotnymi zniesieniami fibo.

Uploaded with ImageShack.us
Wszelkie uwagi krytyczne mile widziane

Pozdrawiam!
Witaj,tadeusz pisze:Witam
proponuję obserwować zachowanie rynku na NZDUSD dziś o 21:00, bowiem Nowa Zelandia o tej godzinie wydaje decyzję w sprawie stóp procentowych marzec. PLANOWANA OBNIŻKA z 3 do 2,5.
I takie warianty:
1. jeśli obniżą o 0,25 to nic się nie powinno zmienić, ponieważ jest to zawarte w aktualnej cenie na rynku NZDUSD
2. Obniżka o 0,5 czyli do prognozy 2,5 powinna spowodować małe spadki.
3. Pozostawienie niezmienionych stóp... - NZDUSD wysoko do góry.
Tak moim osobistym zdaniem amatora.
Ps. Zalecane wejścia na PA po danych.
Pozdrawiam
bkt321
Nie bierzesz pod uwagę innych scenariuszy, które wynikałyby nie z samej publikacji wysokości stóp procentowych ale z komunikatu BC Nowej Zelandii, który będzie wygłoszony od razu po tym.
Zakładając zrealizowanie się Twoich scenariuszy do wariantu 1) można dodać np. komunikat w którym BC zapowie, że to dopiero początek podwyżej, co spowoduje, że NZD i tak się umocni...
Itd Itp...
Zakładając zrealizowanie się Twoich scenariuszy do wariantu 1) można dodać np. komunikat w którym BC zapowie, że to dopiero początek podwyżej, co spowoduje, że NZD i tak się umocni...

Itd Itp...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Czyli jeszcze dziś nie tompnęło. Osobiście grałem dziś na EU LONGA 1,3858 z wynikiem 74 p. Na wykresie niebieskie obszary.adamcio pisze:Dziś pewnie się przekonamy na ile ono jest mocne. Osobiście uważam że pęknie. Po takich wzrostach należy się odpoczynek. Pewnie dziś potestujemy okolice 1.38 by potem z kolei potestować poziom 1,3850.
Potencjalny zasięg spadku widze w okolicy 1,37
Ps. Wrzucajcie screeny, jeśli widzicie jakieś ciekawe setupy.
Pozdrawiam
bkt321
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
No mnie wlaśnie wystopowało na nzdusd
Gdybym wiedział że będą tak ważne dane to bym wczoraj nie wchodził. Mówiąc krótko, mój bład - jak zawsze.
Zobaczymy co będzie na wykresie jutro rano, może spróbuję wejść w L ponownie.

Zobaczymy co będzie na wykresie jutro rano, może spróbuję wejść w L ponownie.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"
Tak. Warto przeglądać kalendarz publikacji makroekonomicznych. Tu masz link na przyszłość:saku82pl pisze:Gdybym wiedział że będą tak ważne dane to bym wczoraj nie wchodził.
http://www.macronext.pl/makro
Pozdrawiam
bkt321