PA & HT

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

perykles,

szkoda, miałeś pecha.
Widziałem ten ruch .. kilkadziesiąt pipsów w czasie 1 minuty - tam i z powrotem Innymi słowy (przynajmniej krótkoterminowe) przesilenie, jak to się właśnie zdarza przy potencjalnym zakończeniu formacji.
Choć tak na marginesie, coraz bardziej skłaniam się do opinii, że formacje harmoniczne są najlepsze wtedy, gdy współgrają z :

1. PA,
2. długoterminowym trendem,
3, jakimś istotnym poziomem technicznym..

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Aktualna sytuacja:
1. NZD/USD - cały czas jestem w tradzie, cena nie zabardzo chce ruszyć w górę ale dół również traktuję to jako zabezpieczenie, jeżeli dolar zacząłby się osłabiać. Aktualny TP=0.7435, SL=0.7360.

2. EUR/USD - zrealizowała się formacja HT i aktualnie przestawiłem SL na BE na 1.4010, TP= 1.3900

3. EUR/JPY - trzymam ten trade bez zmian jak narazie, czyli SL=116.10, TP= 114.00.

4. GBP/CHF - SL=1.5200, TP= 1.4900

Trochę dużo tych wejść ale wszystkie zgodne z systemem. Jak narazie wszystkie pozycje na plusie, jedne mniejszym drugie większym ale trzymam dalej i zobaczę czy do pierwszych TP cenom uda się dojść:)

Nie wiem czy zdąże dziś poanalizować wykresy gdyż cały czas leczę wczorajszego kaca :) :mrgreen:
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Pozdrowienia

Czerwinek,

gratulacje, szczególnie za wejście w sprzedaż edka.
Rozważałem ten ruch w okolicach 1,4030, ale tu ciągle widzę jeszcze silne pchnięcie w górę, więc dałem spokój.
Ważne, że trzymasz się systemu i zarabiasz...
Pooglądałeś filmy Urbańskiego w których wspomina o harmonicznych formacjach?
One mnie inspirują, choć póki co nie potrafię przełożyć ich na swoją grę i tylko skalpuję..

Ps.. Ciężko pogodzić życie tradera z ... kacem ... :wink:

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Filmów Urabańskiego nie oglądałem, szczerze to jak zawsze brakuje czasu. Aktualnie swoje wejścia z HT opieram na podstawie teorii, i wspomagam się rysunkami stąd:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?id=2162

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

FK100

Hej,

opiszę kiedyś dlaczego warto Urbańskiego posłuchać.
Dzisiaj przegapiłem cudnego nietoperza na FK100.
Warto zobaczyć.
Przegapiłem, bo patrzyłem cały czas na interwale 4 godzinnym (ten był wyraźny na 1H) i montowałem motyla ( z poziomu w okolicach 6080) .I jak tu nie zwariować z tą ilością patternów :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Jak znajdziesz czas to napisz czemu warto słuchać Urbańskiego :)

Aktualna sytuacja.

GBP/CHF zaliczyło SL= 1.5065 szerze powiem nie wiem skąd tam wziął się SL wczoraj miałem jeszcze na 1.5200 :) Ale chyba jakoś kac za mocno męczył, więc SL zaliczony -20 pipsów.

EUR/USD zaliczyło TP = 1.3900, całkowity zysk 110 pipsów. Chciałem przestawić na 1.3890 i zabrakło pipsa (spread) ale potem zamknąłem z ręki.

NZD/USD cena mimo, że dolar się dziś umacniał na EUR to mimo wszystko ruszyła do góry (tak pomyślałem, że fajnie dzisiaj by było zagrać EUR/NZD, ale nie wolno 3 pieczeni na 1 ogniu smażyć :) ). Aktualnie przestawiłem na BE+5 0.7365 do TP jeszcze trochę daleko 0.7404.

EUR/JPY przestawiłem na BE+3 czyli 115.05 do TP jeszcze trchę zostało 114.00

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Hej,

napiszę, napiszę.. Urbański uczy jak grać na formacjach, a nie tylko jak je odkrywać.. (mój problem)

Melduję powstanie nowej formacji.:lol:
Dużemu krabowi mały motylek pomógł osiągnąć 3,61 zniesienia BC..
Obserwowałem, zdawałem sobie sprawę, że jest szansa, ale nie odważyłem się.. , poza tym wychodził mi poziom docelowy (by AD=1,61 XA w okolicach 0,9395.

Dopisek o FK100.

kolejny dzień, kolejna formacja harmoniczna gartleya (nie idealna), kolejny raz przeczekana (brak refleksu, liczyłem , że kurs zejdzie jeszcze w rejon 5890 - motyl)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Cena zaliczyła BE+3 na EUR/JPY :( Myślę, że to był błąd jeżeli chodzi o przestawienie moje SL, ale najważniejsza ochrona kapitału, ale skoro gram na demo to wchodzę powtórnie po cenie 114.94 gdyż myślę, że ta para ma potencjał na spadek a pierwsze TP jeszcze nie zostało osiągnięte. Jako pierwsze TP ustawiam 114.20.

NZD/USD cały czas trzymam bez zmian.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

EUR_JPY

Mam inne zdanie.

Bardzo obawiałbym się teraz tu zagrać na sprzedaż euro z jednej prostej przyczyny --- na dziennym mamy trend w górę..
Raczej już bym założył możliwość formacji ABCD z zasięgiem w okolice 118, choć bym się nie zdziwił jakby euro w niedalekiej przyszłości testowało 122.

Ciężko się gra na walutach w realu.. ciągle mam stracha..

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

zbyszek_w pisze:Ciężko się gra na walutach w realu.. ciągle mam stracha..
jak masz jakąś kasę przelaną to graj na mikrolotach to będziesz może mniej się denerwował

ODPOWIEDZ