JadeFX (Jade Investments Group) - ECN/STP

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
6
19%
Poza paroma minusami są ok
3
10%
Przeciętny
7
23%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
13
42%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

MaRCHeW pisze:BT nie daje datafeedu
dają dają :D
MaRCHeW pisze: Od tego są LP.
Są 2 typy LP .. płynne i nie płynne :D
Płynne to takie gdzie zlecenie wędruje na rynek np CNX i takie gdzie przechodzi do STP - jest jednym z zleceń zarządzającego (jakich jest wielu) a ten nie płynny to taki gdzie po prostu deklaruje się umownie do przyjmowania pewnego ryzyka i transferowania go np w postaci inną drogą (hedge przez opcje itp) - największe i najczęstsze zuo..
Prawda jest taka, że rzadko kiedy dealer wie co tak naprawde dalej dzieje się z transakcją..
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 079#200079
Brokerzy zdaje sie byli juz ponaglani przez CFTC wiec to było juz wymuszenie.
zz pisze:Ps. lub jeżeli możesz to opisz nam jak CFTC kategorycznie rozgranicza STP od ECN,piszę dlatego że kiedyś czytałem pochwały w zawaluowany sposób dla Interactivebrokers bobrze by było abyśmy te rozgraniczenia poznali.
Zauważ że IB nie słynie z tego że ma CFD FX ale także dostęp do regulowanych giełd, czyli futures i full DMA.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

wojtek_ea
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojtek_ea »

Znalezione w sieci

http://www.worldwide-invest.org/forex-b ... x-end.html

For the 5e time i,am be cheated by a forex broker and lost my money.
Thinking for the last 2 years that i had find maybe the best broker there was.
I made good reviews about them, simply because they were good ,never had a problem.
Now the CTFC what is an criminal orginasation from the USA closed down everything.
The innocent trader is again victim.

This morning i heard that the next brokers also going to shutdown, FIG Solutions ,FXOpen,FXPRICE,Prime Forex,Wall Street Brokers,GIGFX,Nordfx, FIG Solutions and a few more.

Traders who have put their hard earn money with these brokers can say goodbye tho their money.
I,am considering to stop with trading forex, there are to many criminals around there.
Story,s i can tell you, you never would believe how people lost their money.

Be carefull guys and good luck.

Jak widać chodzi chyba o coś więcej

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Hehe ja to ale zaspałem :)
Tutaj od paru dni burza z JadeFX a ja myślałem że MT4 mi się coś zawiesił.
Już miałem przeinstalowywać. :)
Konto było do testów ale zawsze szkoda będzie kasiory.
A miałem w grudniu zamykać i przenieść do Salt.
Lenistwo kosztuje, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Trzymam się mojego broka którego mam na miejscu.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Hehe ja to ale zaspałem Smile
Tutaj od paru dni burza z JadeFX a ja myślałem że MT4 mi się coś zawiesił.
Już miałem przeinstalowywać. Smile
Konto było do testów ale zawsze szkoda będzie kasiory.
Jedyne wnioski jakie się z kolegi doświadczenia nasuwają......,to takie że dzień bez przeglądania naszego forum....to dzień zmarnowany...... :P

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

inso
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: inso »

Czyli to juz prawie pewne, ze zostalem wydymany w kakao...? Jakos nie moge w to uwierzyc, ze zwina sie z moja kasa... Kxxa przeciez to cale CFTC powinno tak zadzialac zeby nie zostali pokrzywdzeni traderzy tylko broker jak byl nie fair( ja zadnych zastrzezen nie mialem). Czyzby to jeden wielki walek? Mialem tam spora kase :evil: Nawet jesli sie pozbieram z tego to gdzie isc handlowac, przeciez to moze sie powtorzyc u kazdego brokera...? Tak? Bo juz sie gubie w tym wszystkim...

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

zz ja na jadeFx ostatnią transakcję mam z 13 grudnia.
Rzadko tam zaglądałem ostatnimi czasy.
A co do forum to jestem tu cały czas tylko do tego działu nie za często zaglądam. :)
Qrde z reguły takie zadymy z brokiem to były w czasówkach i tam się burza rozpętywała.
A tutaj wszyscy po cichutku siedzą i debatują co to będzie. Ot czasy.... :)

inso myślę że jak nie miałeś otwartej żadnej pozycji to może nie będziesz stratny.
CFTC z tego co widzę zrobiło niedźwiedzią przysługę traderom, chcąc im niby pomóc dokopała na maxa.
Myślę że będzie ok.
No chyba że się nagle okaże że są niewypłacalni.
Qrde takie czasy ze strach komukolwiek zaufać.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

broker tak jak każda inna firma, może upaść (z różnych powodów)- zdarzało się to już wcześniej i na pewno zdarzy się jeszcze nie raz. Z JadeFX była sprawa z tym, że pozwolili się rejestrować klientom ze stanów, czego im nie można było robić i tyle. Prawdopodobnie Regulator ich zamknie, ale wydaje mi się, że jeśli ktoś nie został z otwartą pozycją to powinien dostać swoją kasę. Może to po prostu trochę dłużej potrwać.
Wniosek z tego taki, że jak się wybiera brokera to nie trzeba patrzeć tylko na warunki transakcyjne jakie oferuje, ale także na jego zabezpieczenia. Na upadku JadeFX i FXOpen na pewno skorzystają bardziej wiarygodni brokerzy np. MIG BANK, Dukascopy Bank, FXCM- którzy być może oferują czasem gorsze warunki handlu, ale są o wiele bezpieczniejsi

Dodano po 2 minutach:
daromanchester pisze:A tutaj wszyscy po cichutku siedzą i debatują co to będzie. Ot czasy....
rynek dojrzewa a klienci wraz z nim ;-)

Awatar użytkownika
Przemyslawl
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Przemyslawl »

A mialem tam wplacic kasiore ale ze ciagle sie ucze to wszystko jest opuznione :))

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Czyli to juz prawie pewne, ze zostalem wydymany w kakao...? Jakos nie moge w to uwierzyc, ze zwina sie z moja kasa... Kxxa przeciez to cale CFTC powinno tak zadzialac zeby nie zostali pokrzywdzeni traderzy tylko broker jak byl nie fair( ja zadnych zastrzezen nie mialem). Czyzby to jeden wielki walek? Mialem tam spora kase Evil or Very Mad Nawet jesli sie pozbieram z tego to gdzie isc handlowac, przeciez to moze sie powtorzyc u kazdego brokera...? Tak? Bo juz sie gubie w tym wszystkim.
Mówiąc szczerze to też chciałbym się na nowo narodzić i mieć 50 lat mniej..... :P
Wracając do poważnych spraw jedyne co mogę polecić koledze to jeszcze raz PRZEANALIZOWAĆ na spokojnie ten wątek.....

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=110

Pozdrawiam.

Ps. trafnie to określił Astra

astra pisze:Wniosek z tego taki, że jak się wybiera brokera to nie trzeba patrzeć tylko na warunki transakcyjne jakie oferuje, ale także na jego zabezpieczenia. Na upadku JadeFX i FXOpen na pewno skorzystają bardziej wiarygodni brokerzy np. MIG BANK, Dukascopy Bank, którzy być może oferują czasem gorsze warunki handlu, ale są o wiele bezpieczniejsi
Dorzuciłbym jeszcze polecany przez CFTC Interactivebrokers

oraz

ttp://www.stockbrokers.barclays.co.uk/

http://corp.bankofamerica.com/public/pu ... roducts/fx

http://cib.bnpparibas.com/foreign-exchange

https://www.sgfxtrade.com/

http://www.lloydstsbcorporatemarkets.co ... ads/fx.asp

http://www.ibb.ubs.com/fx_client_portal ... nish.shtml
http://www.ibb.ubs.com/corporates/forei ... cing.shtml

Jeżeli kolega utopił dużą kasę to szkoda że wsześniej kolega nie zapoznał się z moimi tekstami.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

astra pisze:broker tak jak każda inna firma, może upaść (z różnych powodów)- zdarzało się to już wcześniej i na pewno zdarzy się jeszcze nie raz. Z JadeFX była sprawa z tym, że pozwolili się rejestrować klientom ze stanów, czego im nie można było robić i tyle. Prawdopodobnie Regulator ich zamknie, ale wydaje mi się, że jeśli ktoś nie został z otwartą pozycją to powinien dostać swoją kasę. Może to po prostu trochę dłużej potrwać.
Wniosek z tego taki, że jak się wybiera brokera to nie trzeba patrzeć tylko na warunki transakcyjne jakie oferuje, ale także na jego zabezpieczenia. Na upadku JadeFX i FXOpen na pewno skorzystają bardziej wiarygodni brokerzy np. MIG BANK, Dukascopy Bank, FXCM- którzy być może oferują czasem gorsze warunki handlu, ale są o wiele bezpieczniejsi

Dodano po 2 minutach:
daromanchester pisze:A tutaj wszyscy po cichutku siedzą i debatują co to będzie. Ot czasy....
rynek dojrzewa a klienci wraz z nim ;-)
Astra tylko chodzi o to, że cały czas to są niemalże bandyckie warunki. Gdzie brokerzy potrafią zarabiać po 20usd na lota - co przy obrocie 1000lotów miesięcznie daje im 20 000USD. A 1000lotów to może zrobić osoba z 50k usd - a mają dziesiątki jeśli nie setki milionów - przy małych kosztach.

Trzeba konkurencji. Tego, żeby broker brał - 1-2usd od lota.

ODPOWIEDZ