Narazie musimy czekać, wyczerpał im się impet spadania, może czekają na jankesów, albo coś knują
Forexoholic
Gratuluje wejść. Ja dzisiaj również odpaliłem 2 Ski z poziomu 1.3977. Już jedną zamknąłem. Tak sobie myśle że na 1.3890-3900 mogą robić zakupy. Jeśli przełamalibyśmy te poziomy to możliwe że zmienimy trend na jakiś czas, wtedy Twoje TP na 1.36 może wejść jak w masło.
Narazie musimy czekać, wyczerpał im się impet spadania, może czekają na jankesów, albo coś knują
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.
- inwestor86
- Pasjonat

- inwestor86
- Pasjonat

- inwestor86
- Pasjonat

- Damian_GTK
- Pasjonat

Na wczorajszym dziennym fajny pinbar się pojawił. Chyba trzeba będzie pomyśleć o zajmowaniu kolejnych shortow na Edwardzie. Najlepiej szukać wejścia przy okazji jakiejś korekty na sensownym poziomie.
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej
- inwestor86
- Pasjonat

Damian_GTK pisze:Na wczorajszym dziennym fajny pinbar się pojawił. Chyba trzeba będzie pomyśleć o zajmowaniu kolejnych shortow na Edwardzie. Najlepiej szukać wejścia przy okazji jakiejś korekty na sensownym poziomie.
inwestor86 pisze:tworzy sie pin bar na dziennym, kolejny znak mozliwego odwrotu, o ktorym mowie od zeszlego tygodnia:
zamknalem druga polowke usdcad +8, stracilem cierpliwosc bo od piatku nie bylo wiecej niz +17p a jeszcze teraz index dolca zbliza sie pod intraday opor
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- inwestor86
- Pasjonat

Poluję na ten sam poziom ale wynikający z wolumenu. Możliwe że coś z tego będzie, pisałem o 1.3960 ale 10pips nie gra tutaj dużej roli.inwestor86 pisze:mozliwy pb w okolice 1.3970, bede tam zakladal kolejna S, ale nie ustawiam oczekujacego..
Generalnie.,
Wolumen piątkowy był większy o 50% od Poniedziałkowego. W Poniedziałek podbierano na tych samych poziomach, wybito nowe High ale go nie utrzymaliśmy ( wzrost wolumenu przy nowym high ), dzisiaj już zwała. Nie mam jeszcze danych z dzisiaj ale ciekaw jestem poziomu wolumenu. Jeśli spadek był na dużym wolumenie będzie można do potraktować te wsparcie jako wiarygodne.
Patrz rysunek:
Mocniej podbierano przy nowym High niż przy poziomie pod nim ( jasny kolor niebieski pokazuje miejsce o największym wolumenie z tego tygodnia czyli z poniedziałku ), świadczy to o krótkich pozycjach.
Może Ci się przyda !
fx-forum
- inwestor86
- Pasjonat

dzieki za info, zawsze to dodatkowa wskazowka 
pojawia sie druga opcja oprocz testu 1.3970 (61.8% fibo), test tylko 1.3925 (38.2% fibo) z linia trendu i dalszy zjazd... z koncowym tp w okolicach 1.36 wg. przedluzen fibo 138.2 i 161.8
pojawia sie druga opcja oprocz testu 1.3970 (61.8% fibo), test tylko 1.3925 (38.2% fibo) z linia trendu i dalszy zjazd... z koncowym tp w okolicach 1.36 wg. przedluzen fibo 138.2 i 161.8
- inwestor86
- Pasjonat