2 + 2 * 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

2+2*2=

8
10
12%
6
74
88%

Liczba głosów: 84

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

TeXs, to że różnie rozumiemy pojęcie skalpowanie to nic. To co przedstawiłeś wygląda na prawdę interesująco i wolałbym mieć taki plan niż ten swój. Tylko powiedz mi ile takich sygnałów masz w ciągu dnia i jak długo obserwujesz wyjkres ?

Pracuje i w ciągu dnia mam czasami 2-3 razy możliwość posiedzieć nad wykresem po kilka(naście) minut. Nie jestem w stanie przeanalizować bardzo dokładnie sytuacji i jak nawet dobrze określe że szykuje się wybicie to nie mogę obserwować rynku przez kolejne np pół godziny licząc że się potwierdzi. Jeśli jestem na rynku 15 minut to tyle mam czasu aby wykorzystać to co daje. Jeśli od otwarcia pozycji, przez ustawienie SL i jej zamknięcie z ręki mija 10 sekund to obciążenie psychiczne/emocjonalne jest o wiele większe niż chociażby przy przedstawionym rysunku. Jest to jednak mój wybór i mój sposób. Nie twierdze że jest najlepszy a wręcz przeciwnie jak już napisałem nawet to co podałeś jest dla mnie lepszym wyborem. Każdy jednak musi dopasować sposób i styl do tego co mu pasuje, odpowiada i daje możliwość zarobku.

inwestor86, potwierdzam. Stylu gry, który tutaj opisuje próbowałem już na koncie FxPRO i niestety tam jest to niemożliwe a przynajmniej ja nie potrafię. Wszystko jednak wynika z tej różnicy 1-2 pipsa tego samego rynku u różnych brokerów.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

+7 :568:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

guccon pisze:Tylko powiedz mi ile takich sygnałów masz w ciągu dnia i jak długo obserwujesz wyjkres ?
przepraszam, że dopiero teraz odpisuję (niestety ostatnio jestem dość mocno zajęty)

Co do ilości sygnałów to różnie ale nie powinno być mniej niż 5-10 (obserwuję 3 pary walutowe)

Poniżej przykład zwykłego odbicia od LT
Cena przebiła, ponowny test lini trendu, moje wejście, stop ustawiony 2 pipsy nad szczytem (co dało maksymalnie SL na poziomie 5 pipsów)

edit:
wyjście na plus 14 i zobacz o której godzinie ten trade (już dawno po normalnych godzinach pracy)

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nie ma za co przepraszać bo czasu na odpowiedź nie liczyłem ;)

A poważniej całkiem ładne wejście. Powiedz mi tylko jak długo obserwujesz rynek ? robisz to kilka h dziennie czy tylko zerkasz co jakiś czas i siedzisz dłużej jak klaruje się interesująca możliwość wejścia ?

Z opisu wynika że musisz mieć bardzo dobre RR. Można wiedzieć jakie aktualnie masz ?

I ostatnie pytanie: co z Twoimi pracami nad modyfikacją NLA ? Zaprzestałeś i zajmujesz się teraz tym co opisałeś a jeśli tak to dlaczego zostawiłeś NLA ?

Dzięki za ciekawy opis 8)

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

guccon pisze:
1. Powiedz mi tylko jak długo obserwujesz rynek ? robisz to kilka h dziennie czy tylko zerkasz co jakiś czas i siedzisz dłużej jak klaruje się interesująca możliwość wejścia ?
2. Z opisu wynika że musisz mieć bardzo dobre RR. Można wiedzieć jakie aktualnie masz ?
3. I ostatnie pytanie: co z Twoimi pracami nad modyfikacją NLA ? Zaprzestałeś i zajmujesz się teraz tym co opisałeś a jeśli tak to dlaczego zostawiłeś NLA ?
1. generalnie jak najmniej się da, też pracuję tak jak Ty na etacie
- ustaw sobie alarm w ciekawych miejscach (sr, LT) i obserwuj jak zbliży się do tego miejsca
2. średnio RR na poziomie 1:4
3. Co do NLA, to zaprzestałem :)
- dorzuciłem poziom fibo 38, który bardzo ładnie współgrał z tym sysem
- dorzuciłem jeden wskaźnik który wskazywał która para aktualnie jest w mocnym trendzie a co za tym idzie idelanie może odbić się od 38Fibo.

pozdrawiam,
TeXs

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki TeXs, pomyślę sobie o tym w wolnej chwili.

I pierwsze wejście dzisiaj:
+4 :568:
W zasadzie to właśnie wychodziłem ale rynek zrealizował co sobie zakładałem więc głupio było nie zrealizować planu. Ustawiłem SL i TP ale że i tak byłem już spóźniony to chwile poczekałem. Jak zobaczyłem że zawraca i jednak będzie walczyło ponownie z s/r to zamknąłem bo nic sie tak nie liczy jak 'zgarnięte i moje'. Nie poradził sobie jednak a pozwolił spóźnialskim załapać się na zjazd.
Miejsce było pewnie idealne dla wszystkich szukających dobrego wejścia na dłuższą S'ke. Muszę pomyśleć o jakieś modyfikacji planu gry aby potencjalne większe ruchy wykorzystywać inaczej niż do tej pory.

Wielkość pozycji nie jest błędem: w krokach co 10% względem kapitału początkowego będę w takim samym procencie zwiększał/zmniejszał wielkość pozycji. Przekroczyłem 10% konta więc od teraz wielkość pozycji to 1.10 lota.

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

guccon pisze:+4
to i ja się pochwale :)

guccon
Pasjonat
Pasjonat

:clap:
Do czegoś takiego dąże. Nie jak teraz że przez cały dzień mam 3 wejścia ale jak mam te 15min i jestem na rynku to wtedy zrobić te 3 wejścia.

Skalpujesz od dawna ? masz sprecyzowany plan czy to bardziej 'wyczucie rynku' ?

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

guccon pisze:Skalpujesz od dawna ? masz sprecyzowany plan czy to bardziej 'wyczucie rynku' ?
znalazłem złoty środek, grałem z nudów na mikro lotach (wiadomo poniżej 0,1 lota to tak jak na demo) w oczekiwaniu na jakiś dobry setup taki na kilka godzin przy dużo większej stawce.

system to prosta kreska S/R z marginesem błędu kilka pipsów, potwierdzona wyczuciem.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

imperator_wszechswiata pisze:złoty środek
Nie pisz takich rzeczy jeśli nie chcesz mieć zapchanej skrzynki z prośbą o podanie świętego graala :lol: :lol: :lol:

A tymczasem kolejne wejście:
+4 :568:
Górki nie udało się idealnie złapać ale co chciałem zgarnąłem.

ODPOWIEDZ