Tańczący z pipsami

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Mam tu małe ostrzeżenie co do otwartego EJ, poziom 114,10-15 to 161%fibo po odbiciu od 61.8. Mimo że na dłuższy termin obstawiam 126-129 poziom na tej parze to wolę się zatrzymać z zyskiem właśnie na 114.10, bo zwykle po takim ruchu są spore spadki. Boje się że mnie jakieś ogony wytną. Wejdę z doskoku po korekcie gdy już 114,20 będzie przekroczone około 50pkt. Wcześniej za duże ryzyko. Dalej liczę że zeskalpie 20pkt na usdcad .
Obrazek

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

Strasznie duże masz sl a relatywnie małe tp. Jak ze skutecznością takiego systemu?
EJ jak przełamie opór, to pójdzie w góre, bo jak na razie męczy się z przebiciem

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

EJek niebezpieczny troszke, ale positive thinking dalej trzymam. USDCAD ciapnął w Tp połową, połowa niestety mi wyrąbała na drugim koncie, za ciasny SL.
Co do pytania to nie wiem jak odpowiedzieć, bardziej for fun i nie wiem dla dreszczyku to taka nieostrożna gra, na ile wyrwe, SL dużych nie wytrzymuje, TP czasem ładny się ustrzeli, ale MC zdarza się ciężko. Osobiście wychodzę z założenie że lepiej się trzymać dużych SL i podobnej wielkości TP na małych kontraktach, w razie np straty 50pkt i nadal przekonania że cena pójdzie w tym kierunku w którym chce można dorzucić do pieca niżej. Większość znajomych gra w ten sposób. Ja pozycje dziele na 2 najczęściej, ale zdarza się na 3 i 4. Wspomniałem kiedyś, że Tod Gordon gra właśnie na takiej zasadzie i w oparciu o eliotki, nie zawsze się wygrywa ale rocznie wychodzi na plus. Sporo analityków np z Daily fx też walczy takim stylem. Nie jest taki nerwowy w graniu. A zysk powoli sobie rośnie. Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Z EJtka się nie wycofuje dalej Buy. Za to dorzucam Sell na usd cad 0,9719 z 20 pkt SL i Tp 0,9060 :) pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

Tekron pisze:Z EJtka się nie wycofuje dalej Buy
widziales piatkowy pinbar i opor po lewej? ;)

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

:) trzymam już tylko małą część pozycji, tak "o racje". :) więc bez nerwowo. Co chciałem to już strugnąłem ;). Żałuje że nie zwiększyłem SL na całości, bo mi wtopiło też troszkę. Ale ogólnie plusik a to co pracuje jest na BE zabezpieczone. Szczerze nie mam pewności czy EJ idzie w górę bo tam się już cuda nieraz działy i skoki góra dół walnięte. Sprzedałem sobie USDCAD i narazie wygląda dobrze monthly, weekly, daily wszystko ładnie, SL na odmiane nie duży. Może akurat wszystko pójdzie tak jak chce. Sygnał daily głęboko dosyć osadzony w MACD więc jest spora szansa na spadki tam, poza tym rynek jak każdy morderca lubi wracać na poprzednie miejsce zbrodni :)). I tam sobie ustawiam oczekujący buy. Tzn 0,9060 z SL 100 i 0,9030 większą pozycje z SL 0,8980. Poczekamy zobaczymy, ale thx za cynka z pinbarem. :) i jak najbardziej się zgadzam groźnie jest na tej parze. Gdyby nie to że trzymam dużo niżej to bym jej nie ruszał. :) za to USDCAD rusze :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Ej H4 wygląda mi na dywergencje MACD i kierunek UP. Znawcą nie jestem, więc kwestia własnej oceny.
Obrazek

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

gdyby zeszlo do 113.70 to bylo by fajne wejscie w L, ale teraz to kupowanie na gorce imho.. czas pokaze :)

co do usdcad to mam tam pozycje z piatku - L od 0.9729, sl 0.9660.. na dziennym mamy bullish butterfly a index dolca zbliza sie do wsparcia, wiec sprobowalem

nie sugeruj sie oczywiscie, wymieniam tylko poglady ;)

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Hehe gitara :) dobre info zawsze w cenie jest. USDCAD zabezpieczyłem już na BE. EJ przesunąłem na +30zysku w razie czego. Ten tydzień w pracy dużo siedzę to średnio czas na doglądanie pozycji, więc trejdy bezstresowe. :) Pozycje skromniutkie na 20pkt usd cad mam stóweczke tylko, więc żadne cuda : ) EJtek troszku groźniejsza pozycja :) ale będzie dobrze :). Zabawna sprawa bo myśląc technicznie to dokładnie trzymałbym się tego co piszesz, ale troszkę bardziej na drażniące mnie przeczucie postawie tym razem. Wydaje mi się że ten CAD to morderca będzie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

EJ nawet rozważałem sprzedać i kombinowałem czy nie zrobi świństwa i nie zejdzie do 110.50 okolic tak jak przed spadkami do tego dołka wielkiego, aale i've got a feeeling ;D i nie poradzi sobie mój rozum ze mną w tej sprawie :)
Obrazek

ODPOWIEDZ