PA & HT

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Hej,

jakoś powoli zarabiam w realu. Luty był pierwszym miesiącem na plusie :)
Odnośnie EUR_USD złożyłem zlecenie na formację kraba , a nie motyla.
Pewno Ty masz rację.. ale tak mi bardziej wychodzi z wykresu, jeżeli w ogóle grać tutaj na spadki, co jest skrajnie ryzykowne. Najwyżej stracę 35 pipów..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 04 mar 2011, 13:53 przez zbyszek_w, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

:) No to gratki za luty.
Nie wiadomo kto ma rację, rynek i tak pójdzie swoją drogą :) Po to jest SL, że jak nie pójdzie tak jak przewidujesz to wytnie Cię i tyle. Może być sytuacja, że mój motyl (choć nie idealny) zadziała i przestawię na BE i wyjdę na zero. Zobaczymy dzisiaj ważne dane więc dużo może się wydarzyć.

Pozdrawiam

Aha bym zapomniał właśnie przed chwilą wzięło mi ZO (0.7360) na NZD/USD tutaj wrzucałem link do tego wejścia.(http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=34737). Zobaczymy co z tego wyjdzie dosyć ważne wsparcie i formacja kraba na dziennym. Dosyć spory SL, bo na 0.7300 ale to jest krab na dziennym. Dzisiaj ważne również dane dla USD więc zobaczymy. Dodatkowo mam przeciwstawne zlecenie na EUR/USD na Sell jako ZO więc trochę dziwnie się z tym czuje ale może być taka sytuacja, że EUR/NZD mocno poleci w dół. Rynek pokaże...

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

zbyszek_w pisze:Hej,

jakoś powoli zarabiał w realu. Luty był pierwszym miesiącem na plusie :)
Ciesze sie i gratuluje! Teraz powtorz ten miesiac 100 razy, nie rob niczego glupiego i jestes na dobrej drodze do miliona ;)

Happy Trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Niedługo dane, więc zamknąłem USD/JPY na 82.80, całkowity zysk +105 pipsów.

Aktualnie cały czas siedzę w NZD/USD.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

asmodeus8 pisze:
zbyszek_w pisze:Hej,

jakoś powoli zarabiam w realu. Luty był pierwszym miesiącem na plusie :)
Ciesze sie i gratuluje! Teraz powtorz ten miesiac 100 razy, nie rob niczego glupiego i jestes na dobrej drodze do miliona ;)

Happy Trading :)
Dzięki Asmo,

w takim dobrym towarzystwie fajnie się szuka szans, by stać się tym milionerem.
Mój zysk lutowy sięgnął ok. 20% kapitału, w marcu na razie 4 %. Niestety, to głównie są szybkie skalpy na indexach. Do forexu się właściwie dopiero przygotowuję, choć godzinę temu byłem bliski sprzedaży GBP_JPY w okolicach 135.. :roll: *88,2 zniesienia fibo.. ale wymiękłem..

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Krótkie podsumowanie tygodnia. W tym tygodniu miałem 5 wejść:

aud/usd 1
eur/usd -82
usd/jpy 105
nzd/usd 76
eur/chf 156

Całkowity zysk w pipsach to 257 na plusie.

Oczywiście bardzo szkoda tego wejścia na eur/usd, pisałem dlaczego wcześniej gdyby nie to to naprawdę mógłbym być zadwolony z tego tygodnia.

Grałem na demo również inne zagrania, których tu nie pokazywałem ale nie były to wejścia z PA lub HT.

Dziękuję również tym co odwiedzają trochę wątek i jeszcze wpiszą coś od siebie.

Aha aktualnie cały czas jestem w tradzie NZD/USD, narazie +23.

Pozdrawiam i udanego weekndu życzę.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Czerwinek,

fajnie ci idzie, ale naprawdę byłby ci wdzięczny, gdybyś bardziej precyzyjnie opisywał swoje trejdy , podstawy decyzji i wykresy. Na poczatku pisałeś więcej...
Idziesz w kierunku bycia ciekawym i bardzo skutecznym traderem i chciałbym więcej od ciebie się nauczyć. Tak więc -- więcej publikacji proszę :D

Ciekawie może być w przyszłym tygodniu na parze AUD/CHF.
Rysunek zakłada zajście formacji Gartleya na silnym wsparciu w rejonie 0,9290.., ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że misie będą wstanie zwalić kurs jeszcze o 100 pipów.. Pokazuję w celach szkoleniowych...

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

zbyszek_w pisze:Czerwinek,

fajnie ci idzie, ale naprawdę byłby ci wdzięczny, gdybyś bardziej precyzyjnie opisywał swoje trejdy , podstawy decyzji i wykresy. Na poczatku pisałeś więcej...
Idziesz w kierunku bycia ciekawym i bardzo skutecznym traderem i chciałbym więcej od ciebie się nauczyć. Tak więc -- więcej publikacji proszę
:shock: :D
Trochę mnie zaskoczyłeś zbyszek, gdyż każde moje wejście było ze zrzutami przedstawiane, oprócz USD/JPY, tylko niektóre zrzuty są wcześniej przedstawiane niż wejście i mogą być na wcześniejszych stronach.
Aktualnie czekam na następujące zagrania, mam ustawione ZO:
1. EUR/USD
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=35206
2. CHF/JPY
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=34765

Jestem również w tradzie NZD/USD. Aktualny rysunek poniżej. Wyszedł z tego aktualnie jakiś tam Pin Bar na wsparciu z dywergencją, więc na pewno potrzymam chwilę tylko zastanawiam się jak SL zarządzić, gdyż być może zrealizuję się wejście na EUR/USD i liczyłbym na wzmocnienie dolara, więc być może zabezpieczę pozycję.

Do obserwacji na najbliższe nie polecam:
1. EUR/JPY utworzył się fajny Pin Bar na oporze, dodatkowo występuje dywergencja oraz odbicie od EMA 365.
2. GBP/CHF na linii oporu najpierw pojawił się pin bar a następnie engoulfing, niedaleko znajduje się również EMA 150, brakuje mi tutaj dywergencji ale nie można mieć wszystkiego.
W te dwa ostatnie trady będę wchodził oraz jaki się zrealizują moje wcześniejsze ZO.

Nie chciałbym również sugerować innym użytkownikom wejść tak więc każdy niech pamięta, że bierze odpowiedzialność za swoje wejścia :)

Nie wiem czy dam radę jeszcze do jutra coś popatrzeć z HT ale jak mi się uda to coś wrzucę.

Aha ten Twój gartley na AUD/CHF całkiem fajny, cena może pójść zarówno w dół jak i w górę, nie wiemy tego, ale jak pójdzie jeszcze te 100 pipsów w dół to myślę, że warto wejść w ten setup z małym SL :)

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Czerwinek,

sorry, nie miałem nic złego na myśli :oops: . To był wyraz szacunku i respektu (naprawdę, zdolny jesteś!!)

Z tym gartleyem na AUD_CHF to moja pomyłka- wychodzi poziom 0,9320-0,9325 , a nie 0,9290.... Pomyliłem fibsy.. Dodaję poprawiony rysunek

Dołączam jeszcze potencjalny gartley AUD_USD.. To by była w sumie gra z długoterminowym trendem. Wejście w okolicach 1,00022..
Nara

Ps. Na eur_usd myślę, że o sprzedaży na serio będzie można pomyśleć 700 pipsów wyżej.. (1,4700), ale zawodowy analityk jest bardzoej twojego zdania
http://www.youtube.com/user/marketvisio ... MPc1C_hFhc

Awatar użytkownika
perykles
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: perykles »

Co do EURJPY dorzuce swoje trzy grosze. Motyl ? Wchodzilem na 1.618 ale za ciasny SL dalem.

ODPOWIEDZ