Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
enjoy_xx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: enjoy_xx »

Może dzień zakończy się z pinbarem na kablu to będzie fajny sygnał.
Obrazek

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

Mamy dopiero połowę dnia, może wydarzyć się zupełnie wszystko. To że o godzinie 13.00 jest pinbar nie znaczy że cena zostanie na tym lub podobnym poziomie do końca dnia. Kabel jest niesamowicie zmienną i często nieprzewidywalną parą. :)
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

W nocy wszedł mi limit sell na AUDUSD. Rano było już bliziutko TP. Właśnie wróciłem do domu i zrobił się całkiem pokaźny minus. Nie wiem czy zamykać jak to stoi czy czekać jeszcze. PA mi mówi że lepiej zamknąć bo szykuje się kolejny teścik poziomu 1.0150 - 10225 a trend mamy od H4 do W1 wzrostowy. Na szczęście jestem jeszcze w pozycji przeciwstawnej ale na USDCHF więc w teorii nic złego mi się nie stanie.

Z innej beczki. Kto wszedł w sell na kablu?? :D Przyznać się!!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

a nie masz SL? ja nigdy nie wchodze w pozycje dopoki nie ustale odpowiedniego poziomu przy ktorym automatycznie system zrealizuje mi ewentualna strate. tym samym mam kontrole nad tym w ktorym miejscu zamykac jezeli pomylilem sie w ocenie rynku

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

bartek1916 pisze:a nie masz SL? ja nigdy nie wchodze w pozycje dopoki nie ustale odpowiedniego poziomu przy ktorym automatycznie system zrealizuje mi ewentualna strate. tym samym mam kontrole nad tym w ktorym miejscu zamykac jezeli pomylilem sie w ocenie rynku
mam, ale dziś było TP ;)

teraz poluję na eurjpy bo sygnał się wytwarza, pytanie tylko czy nie za wyraźny!!
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

macche
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: macche »

saku82pl pisze: teraz poluję na eurjpy bo sygnał się wytwarza, pytanie tylko czy nie za wyraźny!!
Mógłbyś to rozwinąć ?

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

no pin na d1 na poziomie, tylko że łatwo widoczny :P

Ale zły jestem na siebie jak patrze na usdchf, kilka dni temu miałem tam sell limita bodajże na 9320, gdybym go nie zdjął już 1 marca by wszedł z zerowym draw downem i maksymalnie dałby nawet 120p! Dziś w nocy znów był test tego samego poziomu i znów ruch ponad stupipsowy w dół. Ach. Siedzę coprawda na sellu ale po cenie 9263.

Dodano po 1 godzinach 14 minutach:

Siedzę i patrzę. Dość fajny setup był na edziu na longa dwa dni temu. Mam tam zaznaczony stary poziom 3730-3770, cena go przebiła już wcześniej, raz testowała jako wsparcie 25 lutego, i drugi raz 2 marca, widać tam IB oraz dywergencje na H4, wejście z wybicia z IB i mielibyśmy ładny trjed wg mnie. Wcześniej utworzył się nowy opór na 3830-3860 i chyba dlatego nie szukałem wejścia w longa, a szkoda.

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Witam,dawno mnie tutaj nie było 2L z czwartku i piatku jedna na be-cena minęła tp o 10pips,był ustawiony na 50pips ,druga tp 50pips trefione

Obrazek

Salam malejkum
Cenka opada

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

to może coś dodasz, czemu wchodziłeś itp??

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Setup 1
-poziom 6250
-fibbo 61.8
-linia trendu
-mocny up trend
-doji na h1 na poziomie

Zlecenie miałem ustawione na 6260 ale cena minęła mnie o 1 pips i wszedlem z ręki jak zamknęła się świeczka na h1(doji)

Setup 2
- mocny poziom 6255
-fibbo 78%
-zlecenie postawione jak cena spadła poniżej poziomu
można bylo wejść dużo niżej zaraz po doji z m15 ale nie było mnie przy kompie i zlecenie weszło same

Dodano po 3 godzinach 35 minutach:
Ahmed pisze:Witam,dawno mnie tutaj nie było 2L z czwartku i piatku jedna na be-cena minęła tp o 10pips,był ustawiony na 50pips ,druga tp 50pips trafione

Obrazek

Salam malejkum
Cenka opada

ODPOWIEDZ