PA & HT
Wracam na chwilę do zagrania EUR/USD, teraz zdałem sobie sprawę, że zagranie całkiem bez sensu. Zadziałał formacja harmoniczna i doszła do punktu B (1.3715) i tam powinno się wychodzić z pozycji ja niestety nie wiem na co liczyłem i chciałem aby doszło to do zniesienia fibo 61.8, co było błędem, dobrze, że to demo ale mam nauczkę na przyszłość, żeby nie wchodzić do pociągu, który w tym wypadku wcześniej odjechał.
Zagranie AUD/USD zostało wywalone na BE, no cóż zdarza się tak i nie ma co narzekać. Cena zeszła do 1.0135 ale moje TP było w miejscu 1.0100, tak więc TP i tak nie został by osiągnięty, więc w tym wypadku BE jest OK, najważniejsze, że pozycja została zabezpieczona i trade nie przyniósł strat.
Aktualnie ustawiam ZO dla pary AUD/USD dla formacji harmonicznej kraba. Jeżeli cena dojdzie do mojego ZO to uważam, że do wyjęcia jest spokojnie dla pierwszego TP 100 pipsów.
Aktualnie jestem jeszcze w tradzie USD/JPY, wchodziłem po 81.75 (SL na poziomie 81.10, TP jeszcze nie wiem). Wszedłem w ten trade testowo, gdyż skorzystałem z identyfikatora do wykrywania HT, tak więc jest to zagranie testowe na spóbowanie tego indyka
Oprócz tego cały czas mam w ZO pary CHF/JPY oraz NZD/USD o których trochę wcześniej pisałem tylko trochę może jeszcze potrwać (a może nigdy
) za nim cena dojdzie do tych zleceń.
Postaram się jeszcze dzisiaj trochę w wykresy popatrzeć jak coś ciekawego znajdę to wrzucę.
Jeszcze jedna informacja, postaram się znajdować takie formacje harmonicze aby współgrały ze sobą w miarę możliwości poziomy fibo dla punktu D w odniesieniu do XA oraz BC.
Zagranie AUD/USD zostało wywalone na BE, no cóż zdarza się tak i nie ma co narzekać. Cena zeszła do 1.0135 ale moje TP było w miejscu 1.0100, tak więc TP i tak nie został by osiągnięty, więc w tym wypadku BE jest OK, najważniejsze, że pozycja została zabezpieczona i trade nie przyniósł strat.
Aktualnie ustawiam ZO dla pary AUD/USD dla formacji harmonicznej kraba. Jeżeli cena dojdzie do mojego ZO to uważam, że do wyjęcia jest spokojnie dla pierwszego TP 100 pipsów.
Aktualnie jestem jeszcze w tradzie USD/JPY, wchodziłem po 81.75 (SL na poziomie 81.10, TP jeszcze nie wiem). Wszedłem w ten trade testowo, gdyż skorzystałem z identyfikatora do wykrywania HT, tak więc jest to zagranie testowe na spóbowanie tego indyka

Oprócz tego cały czas mam w ZO pary CHF/JPY oraz NZD/USD o których trochę wcześniej pisałem tylko trochę może jeszcze potrwać (a może nigdy

Postaram się jeszcze dzisiaj trochę w wykresy popatrzeć jak coś ciekawego znajdę to wrzucę.
Jeszcze jedna informacja, postaram się znajdować takie formacje harmonicze aby współgrały ze sobą w miarę możliwości poziomy fibo dla punktu D w odniesieniu do XA oraz BC.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
I dzisiejsze dwa wejścia wieczorne
Niestety na HT dziś już więcej nie znajdę czasu.
1. NZD/USD (sell)
- opór
- dzisiejszy pin bar, w piątek powstało coś na ślad doji
- cena nie może przebić z powrotem LT narysowaną na W1
- w poprzednim tygodniu powstałem engoulfing na W1
- duża spadająca świeca jest silnym oporem
- cena odbiła się między fibo 50-61,8
- EMA 150
TP = 0.7370, SL = 0.7630 (niestety trochę wysoki)
2. EUR/CHF
- wsparcie
- engoulfing
- odbicie od przełamenj LT
- w czarek powstało również coś na miarę Pin bara
- Stoch wskazuje na wyprzedanie rynku
TP= 1.3000, SL= 1.2725

1. NZD/USD (sell)
- opór
- dzisiejszy pin bar, w piątek powstało coś na ślad doji
- cena nie może przebić z powrotem LT narysowaną na W1
- w poprzednim tygodniu powstałem engoulfing na W1
- duża spadająca świeca jest silnym oporem
- cena odbiła się między fibo 50-61,8
- EMA 150
TP = 0.7370, SL = 0.7630 (niestety trochę wysoki)
2. EUR/CHF
- wsparcie
- engoulfing
- odbicie od przełamenj LT
- w czarek powstało również coś na miarę Pin bara
- Stoch wskazuje na wyprzedanie rynku
TP= 1.3000, SL= 1.2725
Aktualna sytuacja:
USD/JPY:
cały czas siedzę, fajnie cena szła do góry jedna dzisiaj po południu JPY mocno w siłę nabrał, zobaczymy...
NZD/USD:
przestawiłem na BE+1 (0.7525), do TP jeszcze daleko więc cały czas siedzę w tym tradzie
EUR/CHF:
jak narazie trochę zawiodłem się na tym wejściu, cena fajnie szła do góry jednak aktuanie jestem na minusie, oczywiście SL na swoim miejscu i zobaczymy co rynek pokaże, stoch przebił od dołu poziom 20 więc jest szansa cały czas na up.
USD/JPY:
cały czas siedzę, fajnie cena szła do góry jedna dzisiaj po południu JPY mocno w siłę nabrał, zobaczymy...
NZD/USD:
przestawiłem na BE+1 (0.7525), do TP jeszcze daleko więc cały czas siedzę w tym tradzie
EUR/CHF:
jak narazie trochę zawiodłem się na tym wejściu, cena fajnie szła do góry jednak aktuanie jestem na minusie, oczywiście SL na swoim miejscu i zobaczymy co rynek pokaże, stoch przebił od dołu poziom 20 więc jest szansa cały czas na up.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Aktualnie na NZD/USD zabrakło do TP `13 pipsów i cena zawróciła, dlatego SL przesuwam na BE+ 76 (0.7450).
Jak wyglądało to zagranie przy wejściu można zobaczyć tutaj:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=35023
Dodatkowo pod moim TP trochę znajduje się zlecenie oczekujące Bay z formacji HT kraba.
Jak wyglądało to zagranie przy wejściu można zobaczyć tutaj:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=35023
Dodatkowo pod moim TP trochę znajduje się zlecenie oczekujące Bay z formacji HT kraba.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Wnerwia i nie wnerwia
Zależy jak na to patrzeć ale i tak nie jest pięknie z tradami jakbym chciał. Mam nadzieję, że niedługo zacznę znowu real, ale z drugiej strony wiem już ja pięknie i szybko traci się wszystko na realu tak więc na demo cały czas ćwiczę aż poczuję, że jest OK. A jak Twoje depo kurczy się, stoi w miejscu czy do przodu
? Dziwię się sam sobie ale strasznie się wkurzam jak trade mi nie wyjdzie tak jakby były to prawdziwe pieniądze dopiero się uspokajam jak przypomni mi się, że to narazie demo
Dziwne nie myślałem, że aż tak będę przeżywał zagrania na demo. W między czasie gram inne zagrania nie związane z PA i HT i słabo to idzie tak więc coraz bardziej i mam nadzieję ostatecznie przekonuję się, że te dwie strategi to jedyna i najlepsza droga.
Wrzucam również motyla, który mam nadzieję zrealizuję się na EUR/USD.
EDIT: Jeżeli chodzi o EUR/CHF to jak widać TP był dobrze ustawiony, ale lepszy wróbel w garści ... mimo, że to demo to zachowałem się jak real czyli oczywiście lekki strach, że cena zawróci więc wziąłem ze stołu to co miałem do wzięcia i już nie ma co rozpatrywać tego zagrania

Wrzucam również motyla, który mam nadzieję zrealizuję się na EUR/USD.
EDIT: Jeżeli chodzi o EUR/CHF to jak widać TP był dobrze ustawiony, ale lepszy wróbel w garści ... mimo, że to demo to zachowałem się jak real czyli oczywiście lekki strach, że cena zawróci więc wziąłem ze stołu to co miałem do wzięcia i już nie ma co rozpatrywać tego zagrania