Odpuścić sobie?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

MohSETH pisze:Chciałbym dorobić się bardzo szybko i dlatego zajmuję wysokie pozycje.
Podstawowy błąd czyli niepoprawny punkt koncentracji.:) Trudno zarabiać na giełdzie, jeżeli myśli się cały czas o pieniądzach. A emocje pewnie aż się gotują.

Wypowiadają się tutaj osoby grające w pokera, na pewno znają powiedzenie:
"Najlepsi pokerzyści nie myślą o pieniądzach. "

Na giełdzie jest podobnie.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Alchemia-inwestowania
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Alchemia-inwestowania »

Witamy,

Napewno pozytywnym aspektem jest to, iż jesteś w stanie przyznać się do porażki. Pytając czy odpuścić sobie, chyba w głebi siebie jeszcze tego nie chcesz, w końcu poza środkami, straciłeś czas, nerwy itd. Sam W. Churchill mawiał, iż sukces to droga od porażki do porażki bez utraty entuzjazmu.
Ale do rzeczy, dyscypliny musisz się nauczyć samemu. Warto sobie dać szansę na koncie z mikrolotami, taki krok do tyłu aby poźniej iść dalej do przodu. Platforma demo w Twoim przypadku jest bezcelowa, musisz trenować cierpliwość na swoich pieniądzach bazując na systemie i przyjętym MM. W sytuacji podwojenia depozytu powoli zwiększaj wolumen pozycji itd...
Pomocne w tym wszystkim będzie skrupulatne prowadzenie dzienniczka. To pozwoli na spojrzenie na siebie z innej perspektywy oraz dostrzeżenie tego drugiego oblicza. Na pewno wymaga to żelaznej konsekwencji i obiektywnej oceny samego siebie ale może okazać się zbawienne.

Pozdrawiamy
Zespół Alchemii Inwestowania
Prowadzimy szkolenia z rynku Forex oraz giełdy. Nie dostarczamy gotowych rozwiązań, ponieważ ich nie ma, ale dajemy więcej: uczymy myślenia. Wzbogacamy inwestorów o spryt inwestycyjny, często pomijany w książkach i tradycyjnych szkoleniach.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

reptile pisze:Cytat:
Odpuścić sobie?

TAK
On właśnie założył wątek żeby nie odpuścić. Uwielbiam takie wątki....
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

SEROL666 pisze:
reptile pisze:Cytat:
Odpuścić sobie?

TAK
Po prostu szuka wsparcia.
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

MohSETH pisze:Chyba jestem hazardzistą i nie potrafię zapanować nad emocjami podczas handlowania. Znam zasady. Mam system, który ma 80% skuteczności na demo, a w realu wciąż tracę. 7200 zł straciłem bezpowrotnie.
skad ja to znam :wink: jesli twoj system jest w miare mechaniczy mozna zawsze napisac automat i zagladac tylko co jakis czas coby nie przeszkadzac mu

jesli nie to gorzej wtedy polecam ograniczenia jak
LowcaG pisze:Mozesz zalatwic sobie skrypt(y) , za pomoca ktorych bedziesz okreslal TP,SL i kierunek. a One wyliczaja wielkosc lota i koniec.
MohSETH pisze:co mogę zrobić by nie zajmować pozycji " z nudów"
zrob sobie limit wylapania SL, w zaleznosci od tego jak duzo masz sygnalow ze swojego systemu

ciekawe jest tez oddzialywanie na podswiadomosc, mow sobie codziennie jak najwiecej razy taka formulke:
Jestem profesjonalny traderem, otwieram pozycje tylko gdy mam sygnal

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Mavratus pisze:SEROL666 napisał:
reptile napisał:
Cytat:
Odpuścić sobie?

TAK

Po prostu szuka wsparcia.
Wsparciem bedze MC a res zalezy od niego. Niech se przerwe od FX zrobi i tyle

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Z potrzebami się nie wygra, ale potrzeby można "wygrać" .. to one stoją na przeszkodzie i stać zawszę będą :wink:
SEROL666 pisze:On właśnie założył wątek żeby nie odpuścić. Uwielbiam takie wątki....
Jest okazja :D
Alchemia-inwestowania pisze:Warto sobie dać szansę na koncie z mikrolotami,
to słabo działa.. zwłaszcza patrząc na staż.. temperuje emocje i charakter, ale autor ma inny cel, sprzeczny z zasadami.
Jest wg mnie jeszcze szansa na szukanie investora.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

MohSETH
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MohSETH »

Dzięki za zainteresowanie.

Przerwa. Od Forex.? U mnie to wygląda tak. Wpłacałem przez te lata 300 USD miesięcznie. Pykałem sobie. robiłem 600 USD i włączało mi się GOD MODE.;)

Traciłem wszystko w jednej transakcji... Złość, gorycz, wściekłość, wyrzuty sumienia. Poczucie winy. Misiąc, dwa przerwy 300 USD na koncie, i historia się powtarza.

Dlaczego myślę, że jestem hazardzistą? Bo zawsze wracam. Zawsze marzę by robić coś innego niż inni. Prowadzę firmę, ale to nie to, czegoś mi brakuje..TRADER to brzmi DUMNIE:)
.
Gram tylko na oporach i wsparciach, linie trendu.

Emocje mi nie dokuczają przy mikrolotach, ale jak tu się dorobić?

Pozdro
Lepiej nie zarobić niż stracić. Graj zawsze z trendem.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

MohSETH pisze:Emocje mi nie dokuczają przy mikrolotach, ale jak tu się dorobić?
Grasz 300 USD na depo co daje 900 pln pi razy drzwi..... mówiłeś coś ze masz firmę... możne warto na tym sie skupić. Zmień podejście do FX.... to jedno ci powiem.... nie bądź "pusi" i walcz.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

MohSETH pisze:Emocje mi nie dokuczają przy mikrolotach, ale jak tu się dorobić?
Gdybyś miał chociaż 1 konto real z 6mcy min w plusie to jest szansa ze ktos by sie zainteresował gdybyś wystawił ofertę z problemem.. :wink:

Ja podziwiam tych co utrzymali konta w długim okresie zaczynając z ok 1k$ lub kolo tego .. mi się nie udało.. :lol:
Nie ma czasu na zabawy.. a tej dyscyplinie trzeba jednak poświęcać czas i ciężką się dzieli między 2 rzeczy.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ