BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Viollka25
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Viollka25 »

witam
mam pytanie kiedy beda nowe instumenty i jakies przezenty na bossafx ?:]

pozdrawiam
Trejdować każdy może trochę lepiej lub trochę gorzej.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Viollka25 pisze:mam pytanie kiedy beda nowe instumenty i jakies przezenty na bossafx ?:]
W prezencie dla naszych Klientów :) udostępniliśmy dzisiaj nowe narzędzie o nazwie BOSSAFX-GPW. Jak sama nazwa wskazuje, umożliwia ono handel instrumentami notowanymi na GPW za pośrednictwem platfromy BOSSAFX. Jako że Klienci platformy BOSSAFX często pytali o możliwość handlu kontraktami futures na WIG20, to handel właśnie tym instrumentem jest od dziś możliwy z wykorzystaniem BOSSAFX-GPW.
Zapraszam na naszą stronę internetową i zapoznanie się ze szczegółami tego rozwiązania.

axb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axb »

to i ja poproszę prezent - możliwość inwestowania forex w ramach IKE potraficie coś takiego zmajstrować aby te 10tys bez podatku zarabiało na walutach nie na akcjach bo tego jeszcze nie umiem

mzyska
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mzyska »

s_zadora pisze:
Viollka25 pisze:mam pytanie kiedy beda nowe instumenty i jakies przezenty na bossafx ?:]
W prezencie dla naszych Klientów :) udostępniliśmy dzisiaj nowe narzędzie o nazwie BOSSAFX-GPW. Jak sama nazwa wskazuje, umożliwia ono handel instrumentami notowanymi na GPW za pośrednictwem platfromy BOSSAFX. Jako że Klienci platformy BOSSAFX często pytali o możliwość handlu kontraktami futures na WIG20, to handel właśnie tym instrumentem jest od dziś możliwy z wykorzystaniem BOSSAFX-GPW.
Zapraszam na naszą stronę internetową i zapoznanie się ze szczegółami tego rozwiązania.
Dlaczego nie ma 0,1 lota, albo 0,01 lota jak jest w go4x? Tak w ogóle to kiedy będą mikroloty w bossafx, bo jak na razie to go4x zaczyna was wyprzedzać?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

axb pisze:to i ja poproszę prezent - możliwość inwestowania forex w ramach IKE potraficie coś takiego zmajstrować aby te 10tys bez podatku zarabiało na walutach nie na akcjach bo tego jeszcze nie umiem
Możliwość lokowania środków na IKE maklerskim jest ograniczona właściwie tylko do papierów wartościowych ustawowo. I jest to napisane w ustawie o IKE wprost. Taki prezent wymagałby zatem co najmniej stworzenia lobby w Sejmie :) i wprowadzenia zmian w ustawie. Niestety, nie potrafimy czegoś takiego zmajstrować :)
mzyska pisze:Dlaczego nie ma 0,1 lota, albo 0,01 lota
BOSSAFX-GPW umożliwia handel prawdziwymi futures bezpośrednio na GPW. A kontraktami futures, w odróżnieniu od CFD nie handluje się na loty. Na giełdach, w tym na GPW minimalna jednostka transakcyjna w przypadku takich instrumentów to jeden kontrakt i nie da się go podzielić. Taki jest urok rynków regulowanych i standaryzacji kontraktów.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Możliwość lokowania środków na IKE maklerskim jest ograniczona właściwie tylko do papierów wartościowych ustawowo. I jest to napisane w ustawie o IKE wprost. Taki prezent wymagałby zatem co najmniej stworzenia lobby w Sejmie Smile i wprowadzenia zmian w ustawie. Niestety, nie potrafimy czegoś takiego zmajstrować Smile
s_zadora pisze:Niestety, nie potrafimy czegoś takiego zmajstrować Smile
Moglibyście się postarać.Jeżeli wszyscy będziemy naciskać to może coś z tego będzie,mnie już posłowie i radni unikają..... :P ,jeżeli wszyscy będziemy tak robić i naciskać to zmiękną.....

s_zadora pisze:Możliwość lokowania środków na IKE maklerskim jest ograniczona właściwie tylko do papierów wartościowych ustawowo
Owszem,lecz i tak jest to w wielu wypadkach niewykonalne przez złą wolę dyrektorów....

s_zadora pisze:I jest to napisane w ustawie o IKE wprost.
W ustawie jest to napisane,tylko jak wyżej niewykonalne z powodu niekompetencji i nieudolności dyrekcji.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

zz pisze:Moglibyście się postarać.Jeżeli wszyscy będziemy naciskać to może coś z tego będzie,mnie już posłowie i radni unikają..... Razz ,jeżeli wszyscy będziemy tak robić i naciskać to zmiękną.....
Każdy z nas, niezależnie od tego czy jest pracownikiem, Klientem czy tylko sympatykiem DM BOŚ, ma dokładnie takie samo narzędzie nacisku - pojedynczy głos wyborczy. Można będzie to narzędzie wykorzystać już wkrótce, tylko czy jakakolwiek ze stron ostatnio gorącej dyskusji o przyszłości systemu emerytalnego zgłasza dziś takie propozycje?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Można będzie to narzędzie wykorzystać już wkrótce, tylko czy jakakolwiek ze stron ostatnio gorącej dyskusji o przyszłości systemu emerytalnego zgłasza dziś takie propozycje?
Niestety nie.Dużo w tym naszej winy ponieważ siedzimy po cichu jak strusie....

Pozdrawiam.

Ps, nie mam żadnej wątpliwości że robią to celowo i z premedytacją....
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

symu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: symu »

Dla mnie super pomysł z tym bossa-gpw.

Jakby komuś się chciało coś o tym doczytać to podrzucam linka
http://bossa.pl/notowania/narzedzia/bossafxgpw/

mi się jeszcze nei chciało :D

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

symu pisze:Jakby komuś się chciało coś o tym doczytać to podrzucam linka
http://bossa.pl/notowania/narzedzia/bossafxgpw/
mi się jeszcze nei chciało
Alternatywnie można obejrzeć czwartkowy webinar na ten temat :)

ODPOWIEDZ