PA & HT
I Jak tam michael7Twoje zagranie dzisiejsze?
Moja sytuacja z dzisiaj wygląda tak
1.EUR/AUD wzięło ZO i niestety wycięło na SL - 30 pipsów, trochę szkoda bo przebili linię trendu na D1 dla tej pary, myślałem, że fajne wejście może z tego być no ale cóż strata 30 pipsów nie jest duża.
2. USD/CAD - chyba mój błąd aktualnie cały czas jestem na BE bo nie opłaca się wychodzić. Jakbym był przy kompie to wyszedłbym 0.9950, chciałem ustawić na tym poziomie TP ale pomyślałem, że wieczorem zobaczę jak ma się sytuacja, no i sytuacja ma się jak się ma. No cóż trzymam dalej najwyżej będzie BE.
EDIT:No i wywaliło na Be+1
3. AUD/CAD - cały czas trzymam chociaż teraz patrząc na wykres można zgłupieć fajnie szło do góry ale teraz powstał Pin Bar w drugą stronę, tak więc rynek chyba za bardzo nie wie w którą stronę iść, no cóż SL jest ustawiony i czekam.
4. EUR/GBP - zastanawiam się czy nie przestawić na BE (narazie jest +40 pipsów) i cena powoli rusza się w górę. Korciło mnie wejść dzisiaj ponownie jak cena spadła do połowy długiej świecy na H4 ale również w tym journalu chciałem sobie postanowić aby nie wchodzić powtórnie (generowało to często podwójne straty), jednak akurat dzisiaj by się to opłaciło jednak nad takimi zagraniami może w przyszłości będę się zastanawiał
Moja sytuacja z dzisiaj wygląda tak
1.EUR/AUD wzięło ZO i niestety wycięło na SL - 30 pipsów, trochę szkoda bo przebili linię trendu na D1 dla tej pary, myślałem, że fajne wejście może z tego być no ale cóż strata 30 pipsów nie jest duża.
2. USD/CAD - chyba mój błąd aktualnie cały czas jestem na BE bo nie opłaca się wychodzić. Jakbym był przy kompie to wyszedłbym 0.9950, chciałem ustawić na tym poziomie TP ale pomyślałem, że wieczorem zobaczę jak ma się sytuacja, no i sytuacja ma się jak się ma. No cóż trzymam dalej najwyżej będzie BE.
EDIT:No i wywaliło na Be+1
3. AUD/CAD - cały czas trzymam chociaż teraz patrząc na wykres można zgłupieć fajnie szło do góry ale teraz powstał Pin Bar w drugą stronę, tak więc rynek chyba za bardzo nie wie w którą stronę iść, no cóż SL jest ustawiony i czekam.
4. EUR/GBP - zastanawiam się czy nie przestawić na BE (narazie jest +40 pipsów) i cena powoli rusza się w górę. Korciło mnie wejść dzisiaj ponownie jak cena spadła do połowy długiej świecy na H4 ale również w tym journalu chciałem sobie postanowić aby nie wchodzić powtórnie (generowało to często podwójne straty), jednak akurat dzisiaj by się to opłaciło jednak nad takimi zagraniami może w przyszłości będę się zastanawiał
Jeśli chodzi o wczorajszy dzień... To udało mi się zarobić na eur.jpy...
Choć można było to lepiej rozegrać, ale cena w pewnym momencie mocno zaczęła świrować, wiec się ostatecznie wycofałem. Pozycję generalnie rozbiłem na dwie części, ale podsumowując to wyszło na niej +1,5% (risk 1%, taki mam najczęściej).
Od rana próbowałem jeszcze L na edku, ale wycięło mi sl o 0,4 pipsa... można się zdenerwować, patrząc że kupowałem w okolicach 3700...
Póżniej jednak udane S na poziomie 1.3780 przyniosło kolejne 1,5%, przy risk 0,7%.
Wieczorem próbowałem jeszcze L na poziomie ok. 40. Robiłem to jednak bardzo małą pozycją z bardzo krótkim SL. Pierwsza zakończyła sie niepowodzeniem.
Następnie zakupiłem ponownie na na 1.3737, sl 1.3730. I w nocy zamknęło się SL 1,3780. R/r wyszedł 1:6
Choć można było to lepiej rozegrać, ale cena w pewnym momencie mocno zaczęła świrować, wiec się ostatecznie wycofałem. Pozycję generalnie rozbiłem na dwie części, ale podsumowując to wyszło na niej +1,5% (risk 1%, taki mam najczęściej).
Od rana próbowałem jeszcze L na edku, ale wycięło mi sl o 0,4 pipsa... można się zdenerwować, patrząc że kupowałem w okolicach 3700...
Póżniej jednak udane S na poziomie 1.3780 przyniosło kolejne 1,5%, przy risk 0,7%.
Wieczorem próbowałem jeszcze L na poziomie ok. 40. Robiłem to jednak bardzo małą pozycją z bardzo krótkim SL. Pierwsza zakończyła sie niepowodzeniem.
Następnie zakupiłem ponownie na na 1.3737, sl 1.3730. I w nocy zamknęło się SL 1,3780. R/r wyszedł 1:6

Ok.... Miało być pierwsze zagranie na dzisiaj.... Szykowałem się na to od dłuższego czasu... Jednakże jak narazie nie dał szans wejścia. Chciałem wziąć w ciemno chociaż mniejszą pozycją 1.3810.. ale było mniej i szybkie ticki..
W oczekiwaniu na double topa
W oczekiwaniu na double topa

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Aktualnie EUR/GBP jest na oporze, ale nie wyszedłem z pozycji przestawiłem SL na 0.8480. Jeżeli przebije ten opór to jest szansa na 0.8650, jak się nie uda to najwyżej wyjdę na BE +40.
Nie dobrze idzie na AUD/CAD ale trzymam sztywno SL z pierwotnego wejścia i zobaczymy co rynek przyniesie.
Nie dobrze idzie na AUD/CAD ale trzymam sztywno SL z pierwotnego wejścia i zobaczymy co rynek przyniesie.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Z tego co wiedze calkiem zwawo idzie do goryczerwinek pisze:Aktualnie EUR/GBP jest na oporze, ale nie wyszedłem z pozycji przestawiłem SL na 0.8480. Jeżeli przebije ten opór to jest szansa na 0.8650, jak się nie uda to najwyżej wyjdę na BE +40.

"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
Chyba już po szatańskim planiemichael7 pisze:Szatański plan na eur/usd

Wiem Asmo, że nie przemawiał do Ciebie za bardzo ten setup: ale engoulfing był, pin bar był, dywergencja była, warto było spróbować, jak widać całkiem fajne wejście. Z drugiej strony tak jak pisałeś cena szybko napotkała problemy wczoraj ale udało się przebić opór i pojechało dalej do góry.asmodeus8 pisze:Z tego co wiedze calkiem zwawo idzie do gory
Aktualnie przestawiam SL na 0.8500. Mógłbym już teraz wychodzić byłoby ponad 100 pipsów ale zawsze z tym TP są dylematy. Domyślnie celuję w TP w okolicach 0.8630. Jakbym grał większym lotem to pewnie wyszedł bym z częścią a część dalej bym pozostawił.
Biorę się za przeglądanie wykresów może coś ciekawego zobaczę.
Aha w AUD/CAD cały czas siędzę, widać dzisiaj, że rynek nadal nie wie w która stronę podąża a cały czas uważam, że jest szansa na wybicie dopóki nie zostanie złamana LT.
Aha jeszcze tak z innej beczki patrzę na SWAP dla pary AUD/CAD i wczoraj przy locie 0.10 dostałem aż 10,24 pierwszy raz widzę taki duży SWAP. Tak naprawdę nigdy nie wiem o co z tym chodzi to jest jakaś czarna magia dla mnie, zauważyłem tylko, że jak trade jest na minusie do SWAP na plus dają a jak trade na plusie to SWAP na minusie ale chyba również nie zawsze, więc naprawdę nie wiem o co z tym chodzi. Czytałem na tym forum co to jest ale nic niestety nie rozumiem, może ktoś potrafi dwoma prostymi słowami napisać "o co chosi"?