go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

No OK. Skoro wprowadzacie dwie serie na indeksy USA oraz ropę Brent to nie czepiam się już o wycofanie poprzednich instrumentów. Rozumiem, że ta kolejna seria to w tym przypadku seria kwietniowa ?
Szkoda, że nie wprowadziliście wśród nowych instrumentów ropy Crude. W chwili gdy na kontraktach kwietniowych różnica w cenach obu gatunków dochodzi do 15$ to aż się prosi zastosować hedging. Może jednak pokusicie się o wprowadzenie Crude ?
Jestem zadowolony z tak szerokiej gamy instrumentów. Szkoda, że nie dołozyliście jeszcze kontraktów na półtusze wieprzowe i wołowe oraz sok pomarańczowy i drewno, ale rozumiem, że nie wszystko naraz.
Jeśli chodzi o nowe indeksy to poza indeksem rosyjskim i Russelem 2000 reszta trochę nietrafiona. Lepiej było wstawić CFD na indeksy Grecji, Hiszpanii i Turcji. Lepiej chodzą.
Z nowych par walutowych trafny wybór. Waluty skandynawskie oraz turecka lira to interesująca propozycja. Szkoda, że taki duży spread. Czy będzie on się zmniejszał ?
Kontrakt na indeks dolara to również dobry pomysł. Szkoda, że wstawiliście też na indeks euro.
No i na koniec mam pretensje, że nie uaktualniliście Waszego arkusza kalkulacyjnego . Aby sprawdzić wartość depozytu i pipsa dla nowych instrumentów trzeba sprawdzać "na piechotę" na rachunku demo. Przecież wiedzieliście co wprowadzicie to czemu od razu nie uaktualniliście arkusza ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

Dużo pytań, będą odpowiedzi ;) Generalnie jak już zauważyliście zmiany są duże, niektóre z funkcjonalności wprowadzamy jako pierwsi w Polsce + nadrabiamy zaległości, szczególnie jeśli chodzi o Expert Advisors.

Teraz na szybko dodam tylko, że u nas swoje konto można doładować szybkimi przelewami bez opłat i prowizji! Także zapraszamy do testowania tej funkcji tutaj: http://www.go4x.pl/rachunek/szybkie-doladowanie-konta

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Kolejna uwaga.
Obiecywaliście, że wprowadzicie nowe instrumenty również na zasadzie mikrolotów, a okazuje się, że mikrolotów nie ma.
Czy na dotychczasowych instrumentach (tzn. na crosach walutowych) również cofniecie możliwość otwierania pozycji mikrolotowych ?
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

MarioDM pisze:Kolejna uwaga.
Obiecywaliście, że wprowadzicie nowe instrumenty również na zasadzie mikrolotów, a okazuje się, że mikrolotów nie ma.
Czy na dotychczasowych instrumentach (tzn. na crosach walutowych) również cofniecie możliwość otwierania pozycji mikrolotowych ?
Na walutach mikroloty zostają. Na metalach szlachetnych: pallad, platyna, złoto i srebro - podobnie. Na indeksach, surowcach i pozostałych instrumentach, ze względu na mała aktywność inwestorów na tak niskich wolumenach zdecydowaliśmy się znieść mikroloty, przynajmniej na razie.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

GO4X pisze:
Na walutach mikroloty zostają. Na metalach szlachetnych: pallad, platyna, złoto i srebro - podobnie. Na indeksach, surowcach i pozostałych instrumentach, ze względu na mała aktywność inwestorów na tak niskich wolumenach zdecydowaliśmy się znieść mikroloty, przynajmniej na razie.
Jeśli na indeksach i towarach nie chcecie wprowadzić mikrolotów to na czym ma polegać Wasza konkurencyjność w porównaniu do XTB czy BossaFX ? Chyba tylko na lewarze 1:200 . Jak dla mnie to poważny błąd z Waszej strony, ale cóż ... Wasza decyzja. Już pisałem w tym dziale w zeszłym roku, że na towarach przy takiej wycenie jak w XTB nie zamierzam grać, bo zbyt łatwo stracić na małych wahaniach 2 000 PLN . Jeśli nie wprowadzacie mikrolotów na tych instrumentach to ja dziękuję, ale poczekam, aż BossaFX wprowadzi mikroloty.
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

MarioDM pisze:
GO4X pisze:
Jeśli na indeksach i towarach nie chcecie wprowadzić mikrolotów to na czym ma polegać Wasza konkurencyjność w porównaniu do XTB czy BossaFX ? Chyba tylko na lewarze 1:200 . Jak dla mnie to poważny błąd z Waszej strony, ale cóż ... Wasza decyzja. Już pisałem w tym dziale w zeszłym roku, że na towarach przy takiej wycenie jak w XTB nie zamierzam grać, bo zbyt łatwo stracić na małych wahaniach 2 000 PLN . Jeśli nie wprowadzacie mikrolotów na tych instrumentach to ja dziękuję, ale poczekam, aż BossaFX wprowadzi mikroloty.
No, właśnie nie do końca tak jest. Specyfikacja naszych kontraktów odzwierciedla specyfikację kontraktów futures na dany instrument notowany na giełdzie. Nasze mnożniki, wielkości jednostek miar w kontraktach nie są wyższe niż na giełdzie, co powoduje, że nawet przy wolumenie 0,1 lota najniższy depozyt wynosi ca 100 pln (pallad), a na WIGU jest to tylko 55 złotych. Nadal mamy najniższe na rynku depozyty i nie zawyżamy ich tak jak to robią co poniektórzy poprzez wysoki mnożnik wartości lota.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

@GO4X
Wybacz, ale sprawdzałem na rachunku demo i wychodzą mi takie depo przy lewarze 1:200

Pozycje po 0,1 lota

SnP I 386,57
SnP II 385,34
Nasdaq I 277,33
Nasdaq II 277,25
Russel 479,82
Sugar 409,35
Natgas 460,49
Wheat 513,72
Copper 588,25
T-Note 346,27

Pozycje po 0,01 lota

Pallad 96,06
Platinum 106,65

Więc jeśli pozycje 0,1 przemnożyć przez 2 to depo wynosi tyle samo co w XTB i więcej niż w Bossie. Nie przyglądałem się wartościom pipsów, ale logicznie myśląc są one porównywalne skoro depo są podobne.
Trust no bit**es.

kozalesz
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kozalesz »

Z wprowadzonych zmian wynika, że celem Go4x jest zwiększenie pozycji zajmowanej przez klienta:
-zwiększenie lewara
-minimalny wolumen na WIG 20 wzrósł z 0,01 na 0,1
oraz ilości zawieranych transakcji - Expert Advisor.

Depozyt jest może i najmniejszy (nie sprawdzałem), ale nie o to chodzi w kontroli ryzyka, tylko o wielkość pozycji narażonej na straty. A im większa pozycja, tym szybciej depozyt może się wyzerować. Może temu też służy wprowadzenie szybkiego doładowania...
Do wysokiego lewara i automatyzacji zleceń nikt nie zmusza, ale już minimalna wielkość pozycji robi DUŻĄ różnicę.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

kozalesz pisze:Depozyt jest może i najmniejszy (nie sprawdzałem), ale nie o to chodzi w kontroli ryzyka, tylko o wielkość pozycji narażonej na straty. A im większa pozycja, tym szybciej depozyt może się wyzerować. Może temu też służy wprowadzenie szybkiego doładowania...
Do wysokiego lewara i automatyzacji zleceń nikt nie zmusza, ale już minimalna wielkość pozycji robi DUŻĄ różnicę.
Broker potrzebuje gotówki,żeby grać 8)

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Po krótkiej dyskusji oraz kilku pytaniach ze strony Klientów, postanowiliśmy przychylić się do próśb i podjęliśmy decyzję o powrocie do mikrolotów na instrumentach opartych o Futures! ;)

ODPOWIEDZ