No OK. Skoro wprowadzacie dwie serie na indeksy USA oraz ropę Brent to nie czepiam się już o wycofanie poprzednich instrumentów. Rozumiem, że ta kolejna seria to w tym przypadku seria kwietniowa ?
Szkoda, że nie wprowadziliście wśród nowych instrumentów ropy Crude. W chwili gdy na kontraktach kwietniowych różnica w cenach obu gatunków dochodzi do 15$ to aż się prosi zastosować hedging. Może jednak pokusicie się o wprowadzenie Crude ?
Jestem zadowolony z tak szerokiej gamy instrumentów. Szkoda, że nie dołozyliście jeszcze kontraktów na półtusze wieprzowe i wołowe oraz sok pomarańczowy i drewno, ale rozumiem, że nie wszystko naraz.
Jeśli chodzi o nowe indeksy to poza indeksem rosyjskim i Russelem 2000 reszta trochę nietrafiona. Lepiej było wstawić CFD na indeksy Grecji, Hiszpanii i Turcji. Lepiej chodzą.
Z nowych par walutowych trafny wybór. Waluty skandynawskie oraz turecka lira to interesująca propozycja. Szkoda, że taki duży spread. Czy będzie on się zmniejszał ?
Kontrakt na indeks dolara to również dobry pomysł. Szkoda, że wstawiliście też na indeks euro.
No i na koniec mam pretensje, że nie uaktualniliście Waszego arkusza kalkulacyjnego . Aby sprawdzić wartość depozytu i pipsa dla nowych instrumentów trzeba sprawdzać "na piechotę" na rachunku demo. Przecież wiedzieliście co wprowadzicie to czemu od razu nie uaktualniliście arkusza ?
go4x - polski broker4 (tms)
Dużo pytań, będą odpowiedzi
Generalnie jak już zauważyliście zmiany są duże, niektóre z funkcjonalności wprowadzamy jako pierwsi w Polsce + nadrabiamy zaległości, szczególnie jeśli chodzi o Expert Advisors.
Teraz na szybko dodam tylko, że u nas swoje konto można doładować szybkimi przelewami bez opłat i prowizji! Także zapraszamy do testowania tej funkcji tutaj: http://www.go4x.pl/rachunek/szybkie-doladowanie-konta

Teraz na szybko dodam tylko, że u nas swoje konto można doładować szybkimi przelewami bez opłat i prowizji! Także zapraszamy do testowania tej funkcji tutaj: http://www.go4x.pl/rachunek/szybkie-doladowanie-konta
Kolejna uwaga.
Obiecywaliście, że wprowadzicie nowe instrumenty również na zasadzie mikrolotów, a okazuje się, że mikrolotów nie ma.
Czy na dotychczasowych instrumentach (tzn. na crosach walutowych) również cofniecie możliwość otwierania pozycji mikrolotowych ?
Obiecywaliście, że wprowadzicie nowe instrumenty również na zasadzie mikrolotów, a okazuje się, że mikrolotów nie ma.
Czy na dotychczasowych instrumentach (tzn. na crosach walutowych) również cofniecie możliwość otwierania pozycji mikrolotowych ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Na walutach mikroloty zostają. Na metalach szlachetnych: pallad, platyna, złoto i srebro - podobnie. Na indeksach, surowcach i pozostałych instrumentach, ze względu na mała aktywność inwestorów na tak niskich wolumenach zdecydowaliśmy się znieść mikroloty, przynajmniej na razie.MarioDM pisze:Kolejna uwaga.
Jeśli na indeksach i towarach nie chcecie wprowadzić mikrolotów to na czym ma polegać Wasza konkurencyjność w porównaniu do XTB czy BossaFX ? Chyba tylko na lewarze 1:200 . Jak dla mnie to poważny błąd z Waszej strony, ale cóż ... Wasza decyzja. Już pisałem w tym dziale w zeszłym roku, że na towarach przy takiej wycenie jak w XTB nie zamierzam grać, bo zbyt łatwo stracić na małych wahaniach 2 000 PLN . Jeśli nie wprowadzacie mikrolotów na tych instrumentach to ja dziękuję, ale poczekam, aż BossaFX wprowadzi mikroloty.GO4X pisze:Na walutach mikroloty zostają. Na metalach szlachetnych: pallad, platyna, złoto i srebro - podobnie. Na indeksach, surowcach i pozostałych instrumentach, ze względu na mała aktywność inwestorów na tak niskich wolumenach zdecydowaliśmy się znieść mikroloty, przynajmniej na razie.MarioDM pisze:Kolejna uwaga.
Trust no bit**es.
No, właśnie nie do końca tak jest. Specyfikacja naszych kontraktów odzwierciedla specyfikację kontraktów futures na dany instrument notowany na giełdzie. Nasze mnożniki, wielkości jednostek miar w kontraktach nie są wyższe niż na giełdzie, co powoduje, że nawet przy wolumenie 0,1 lota najniższy depozyt wynosi ca 100 pln (pallad), a na WIGU jest to tylko 55 złotych. Nadal mamy najniższe na rynku depozyty i nie zawyżamy ich tak jak to robią co poniektórzy poprzez wysoki mnożnik wartości lota.MarioDM pisze:Jeśli na indeksach i towarach nie chcecie wprowadzić mikrolotów to na czym ma polegać Wasza konkurencyjność w porównaniu do XTB czy BossaFX ? Chyba tylko na lewarze 1:200 . Jak dla mnie to poważny błąd z Waszej strony, ale cóż ... Wasza decyzja. Już pisałem w tym dziale w zeszłym roku, że na towarach przy takiej wycenie jak w XTB nie zamierzam grać, bo zbyt łatwo stracić na małych wahaniach 2 000 PLN . Jeśli nie wprowadzacie mikrolotów na tych instrumentach to ja dziękuję, ale poczekam, aż BossaFX wprowadzi mikroloty.GO4X pisze:Na walutach mikroloty zostają. Na metalach szlachetnych: pallad, platyna, złoto i srebro - podobnie. Na indeksach, surowcach i pozostałych instrumentach, ze względu na mała aktywność inwestorów na tak niskich wolumenach zdecydowaliśmy się znieść mikroloty, przynajmniej na razie.MarioDM pisze:Kolejna uwaga.
@GO4X
Wybacz, ale sprawdzałem na rachunku demo i wychodzą mi takie depo przy lewarze 1:200
Pozycje po 0,1 lota
SnP I 386,57
SnP II 385,34
Nasdaq I 277,33
Nasdaq II 277,25
Russel 479,82
Sugar 409,35
Natgas 460,49
Wheat 513,72
Copper 588,25
T-Note 346,27
Pozycje po 0,01 lota
Pallad 96,06
Platinum 106,65
Więc jeśli pozycje 0,1 przemnożyć przez 2 to depo wynosi tyle samo co w XTB i więcej niż w Bossie. Nie przyglądałem się wartościom pipsów, ale logicznie myśląc są one porównywalne skoro depo są podobne.
Wybacz, ale sprawdzałem na rachunku demo i wychodzą mi takie depo przy lewarze 1:200
Pozycje po 0,1 lota
SnP I 386,57
SnP II 385,34
Nasdaq I 277,33
Nasdaq II 277,25
Russel 479,82
Sugar 409,35
Natgas 460,49
Wheat 513,72
Copper 588,25
T-Note 346,27
Pozycje po 0,01 lota
Pallad 96,06
Platinum 106,65
Więc jeśli pozycje 0,1 przemnożyć przez 2 to depo wynosi tyle samo co w XTB i więcej niż w Bossie. Nie przyglądałem się wartościom pipsów, ale logicznie myśląc są one porównywalne skoro depo są podobne.
Trust no bit**es.
Z wprowadzonych zmian wynika, że celem Go4x jest zwiększenie pozycji zajmowanej przez klienta:
-zwiększenie lewara
-minimalny wolumen na WIG 20 wzrósł z 0,01 na 0,1
oraz ilości zawieranych transakcji - Expert Advisor.
Depozyt jest może i najmniejszy (nie sprawdzałem), ale nie o to chodzi w kontroli ryzyka, tylko o wielkość pozycji narażonej na straty. A im większa pozycja, tym szybciej depozyt może się wyzerować. Może temu też służy wprowadzenie szybkiego doładowania...
Do wysokiego lewara i automatyzacji zleceń nikt nie zmusza, ale już minimalna wielkość pozycji robi DUŻĄ różnicę.
-zwiększenie lewara
-minimalny wolumen na WIG 20 wzrósł z 0,01 na 0,1
oraz ilości zawieranych transakcji - Expert Advisor.
Depozyt jest może i najmniejszy (nie sprawdzałem), ale nie o to chodzi w kontroli ryzyka, tylko o wielkość pozycji narażonej na straty. A im większa pozycja, tym szybciej depozyt może się wyzerować. Może temu też służy wprowadzenie szybkiego doładowania...
Do wysokiego lewara i automatyzacji zleceń nikt nie zmusza, ale już minimalna wielkość pozycji robi DUŻĄ różnicę.
Broker potrzebuje gotówki,żeby graćkozalesz pisze:Depozyt jest może i najmniejszy (nie sprawdzałem), ale nie o to chodzi w kontroli ryzyka, tylko o wielkość pozycji narażonej na straty. A im większa pozycja, tym szybciej depozyt może się wyzerować. Może temu też służy wprowadzenie szybkiego doładowania...