FXsalt , www.fxsalt.com
-
- Stały bywalec
fajnie a mi wysłali wyciąg z mbanku tylko z imieniem i nazwiskiem + adresem email bez adresu pieczątki itp. A fizycznego oddziału też nie mają tylko te Mkioski smolone i chyba żebym mógł się zarejestrować do fx salt to ostatecznie muszę zmienić konto bankowe bo nie wiem jak inaczej potwierdzenie zamieszkania załatwić.
If i were a rich man, yubby dibby dibby dibby dibby dibby dibby dum!
-
- Stały bywalec
Nie rozumiem jednej rzeczy w commissions. Jesli konto jest w dolarach commissions wychodzi 10 dolarow za jednego lota, ale kiedy konto jest w funtach, commissions tym razem wynosi 10 funtow za lota. Czy to jest normalne? Sadzilem ze ta kwota jest przeliczana do danej waluty. Nie mowie ze mi to robi straszna roznice, ale tak mnie to zastanowilo.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Jak to nie robi różnicy ?
Przecież płacisz większe commisions o 60%.
Dlatego najlepiej konto założyć w $.
Pewnie to jakaś techniczna sprawa, bo oni ciągną datafeed od FxPrimus tyle, że na trochę lepszych warunkach o te wspomniane 0.4 pipsa.
Raczej tego od razu nie naprawią, bo musieliby u tego brokera wprowadzić zmiany. Kiedyś dzwoniłem do polskiego supportu i pytałem się o powiązania tych brokerów. Dowiedziałem się, że obaj brokerzy to spółki znajomych o wschodnim pochodzeniu. Z tym, że FxSalt ma być główną wizytówką i ma lepsze warunki handlu z ofertą skierowaną na UE.
Przecież płacisz większe commisions o 60%.
Dlatego najlepiej konto założyć w $.
Pewnie to jakaś techniczna sprawa, bo oni ciągną datafeed od FxPrimus tyle, że na trochę lepszych warunkach o te wspomniane 0.4 pipsa.
Raczej tego od razu nie naprawią, bo musieliby u tego brokera wprowadzić zmiany. Kiedyś dzwoniłem do polskiego supportu i pytałem się o powiązania tych brokerów. Dowiedziałem się, że obaj brokerzy to spółki znajomych o wschodnim pochodzeniu. Z tym, że FxSalt ma być główną wizytówką i ma lepsze warunki handlu z ofertą skierowaną na UE.
Tak po przeczytaniu Twojej wypowiedzi to w sumie racja, bo o tyle co są niby lepsi od FxPrimus, to tyle trace na wejsciuSzwajcar pisze:Jak to nie robi różnicy ?
Przecież płacisz większe commisions o 60%

Szczerze mówiać to się nie spodziewałem, że konto będzie przeliczone na funty, bo na demo nawet jak sie wybierało inną walute to zawsze była w dolarach.
Cóż, pozostaje tylko liczyć na to, że to kiedyś zmienią.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
- freshman89
- Gaduła
freshman89 sa konta micro i z tego co wiem to minimalny jest $250.
Własnie nie do końca jestem pewny, która opcja (jesli chodzi o konto) jest dla mnie lepsza. NIe ma co ukrywać, w chwili obecnej gram tylko na mikrolotach, żeby przetestowac strategie i warunki w jakich się znajduje więc wielkich wymagań nie mam. Ale napewno jest to jakaś opcja.astra pisze:a nie możesz przewalutować założonego już konta na dolary ?