Dokładnie to jest lepiej o 0.4 pipsa. Teraz średni spread to 1.4 pips.
Przed zmianami był średni 1.3, więc zmienili trochę na minus. No i przestawianie na BE jest trochę kłopotliwe.
Oferta FxSalt to dokładnie to co oferuje FXPrimus na kontach ECN Prestige - te właśnie 0.4 pipsa.
Dalszych obniżek nie spodziewałbym się. Z commision to oni nie zejdą raczej. No chyba, że przy większym obrocie.
Obecnie to drugi dobry STP/NDD JadeFX ma bardzo podobne średnie koszty transakcyjne.
Trochę zamieszać może AM Pro, bo szykują podobną wersję egzekucji jak u STP/NDD (po markecie) a koszty wynoszą średnio 1.15 pipsa (średni spread 0,6 i commision 0.55 pips jako odpowiednik 4 Euro za 1 lota). Na innych parach też jest taniej.
Nie wiem, czy wiecie, ale AM rok temu dał ofertę na real do przetestowania czystych spreadów z interbanku od sporej liczby dostarczycieli płynności i nie pobierał commision. W ciągu dnia spread był średnio 0.3 pipsa a zdarzał się ujemny, ale na przejściach między sesją USA a Nowej Zelandii skakał okresowo do nawet 20 pips.
FXsalt , www.fxsalt.com
Do tych testów AM - jednym słowem można. Można dla większych obrotów dać to 0,3 i 0,5 czyli 5usd comission.Szwajcar pisze:Dokładnie to jest lepiej o 0.4 pipsa. Teraz średni spread to 1.4 pips.
Przed zmianami był średni 1.3, więc zmienili trochę na minus. No i przestawianie na BE jest trochę kłopotliwe.
Oferta FxSalt to dokładnie to co oferuje FXPrimus na kontach ECN Prestige - te właśnie 0.4 pipsa.
Dalszych obniżek nie spodziewałbym się. Z commision to oni nie zejdą raczej. No chyba, że przy większym obrocie.
Obecnie to drugi dobry STP/NDD JadeFX ma bardzo podobne średnie koszty transakcyjne.
Trochę zamieszać może AM Pro, bo szykują podobną wersję egzekucji jak u STP/NDD (po markecie) a koszty wynoszą średnio 1.15 pipsa (średni spread 0,6 i commision 0.55 pips jako odpowiednik 4 Euro za 1 lota). Na innych parach też jest taniej.
Nie wiem, czy wiecie, ale AM rok temu dał ofertę na real do przetestowania czystych spreadów z interbanku od sporej liczby dostarczycieli płynności i nie pobierał commision. W ciągu dnia spread był średnio 0.3 pipsa a zdarzał się ujemny, ale na przejściach między sesją USA a Nowej Zelandii skakał okresowo do nawet 20 pips.
Co do skakania w okresie 0 obrotów to jest akurat oczywiste.
Wczoraj zarejestrowalem sie w FXSalt i prawie wszystko byloby ok gdyby nie fakt ze do autoryzacji mojego konta chca miec cala strone bank statement'u. Czy moze mi wyjasnic ktos po co im transkacje jakie zawieram w ciagu miesiaca? Bo na polowce ktora zalaczylem posiadaja wszystkie istotne informacje. Niestety nie mam mozliwosci zalaczenia innych dokumentow, potwierdzajacych adres.
Czy od kogos rowniez tego wymagano?
Jak sie swego czasu rejestrowalem u innego brokera to wystarczyla im kompletnie ta glowna czesc wydruku.
Czy od kogos rowniez tego wymagano?
Jak sie swego czasu rejestrowalem u innego brokera to wystarczyla im kompletnie ta glowna czesc wydruku.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
To fakt. Nie akceptują "byle jakich" wyciągów i tylko wybrane rachunki, a nie każdy na którym widnieją wymagane dane np. za kablówkę niet, za telefon czy internet niet ale za gaz czy wodę już bardzo chętnieAkhh pisze:Brokerzy z UK mają niestety głupie zasady. Kiedyś strasznie przepychałem się z Alpari UK właśnie jeśłi chodzi o potwierdzenie adresu.

Jednak w tym wypadku myślę, że chodzi o coś innego, czyli o fakt dostarczenia całego dokumentu, a nie jego części. Równie dobrze można przesłać prawo jazdy z zakrytą kategorią jaką mamy oraz innymi "zbędnymi" rzeczami ale pewnie broker wymagałby całości dokumentu, a nie jego wybranych elementów.
W przypadku wyciągu bankowego nie chodzi o to by zinwigilować Twoje wszystkie transakcje z miesiąca, bo równie dobrze można przesłać wyciąg bankowy, gdzie w danym okresie została zawarta jedna transakcja na 1 zł ale jego forma musi być kompletna.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
w miedzy czasie tego posta wyslalem zapytanie do FXSalt. Powiedzieli, ze wymaga od nich tego bank i ze potrzebuja caly dokument, ale moge zamazac jakims programem do obrobki grafiki transakcje z kwotami. Czyli tak jak raposo napisales, chodzi o posiadanie skanu pelnego dokumentu, a nie jego czesci.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Ja zamazałem i przyjęliMajorGC pisze:w miedzy czasie tego posta wyslalem zapytanie do FXSalt. Powiedzieli, ze wymaga od nich tego bank i ze potrzebuja caly dokument, ale moge zamazac jakims programem do obrobki grafiki transakcje z kwotami. Czyli tak jak raposo napisales, chodzi o posiadanie skanu pelnego dokumentu, a nie jego czesci.
Muszę pochwalić wczorajsze zachowanie platformy i spreadów podczas w sumie najważniejszych co miesięcznych danych.
Spread na edku nie był wyższy niż 1,6 na minutę przed, w trakcie i po.
Na kablu pokazało się na chwilę 3, ale to dosłownie kilkanaście sekund.
2-3minuty po danych kiedy rynek cały czas przeżywał na edku pokazał się spead ujemny -2.
Zlecenia otworzyły mi się bez żadnych poślizgów. Także brawo. Tylko tak dalej.
Spread na edku nie był wyższy niż 1,6 na minutę przed, w trakcie i po.
Na kablu pokazało się na chwilę 3, ale to dosłownie kilkanaście sekund.
2-3minuty po danych kiedy rynek cały czas przeżywał na edku pokazał się spead ujemny -2.
Zlecenia otworzyły mi się bez żadnych poślizgów. Także brawo. Tylko tak dalej.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów