Japońskie Świece - stań się japońskim wojownikiem
To ja dopowiem jeszcze, że ciekawe są szkolenia:
- Stock Trading Success
- Secrets to becoming a samurai trader
- Candlesticks Re-Ignited - Working
- Stock Trading Success
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
- rysiekmilioner
- Stały bywalec
leszczu pisze:Jakby ktoś chciał się zaznajomić z tematem świec to Nison wydał bardzo ładne DVD o nazwie Profiting in Forex. 4 płytki, omówienie wszystkich formacji z przykładami, bardzo przystępny angielski. Wisi gdzieś w necie na rapidach.
Jakby co to mogę tego poszukać.
Hmmm a widzieliście gdzie japońskie opracowania w tym zakresie? W końcu to oni to wymyślili.

to widzialem napewno troche rozszerza to co w ksiazce napisal i wiecej o fxleszczu pisze:Jakby ktoś chciał się zaznajomić z tematem świec to Nison wydał bardzo ładne DVD o nazwie Profiting in Forex. 4 płytki, omówienie wszystkich formacji z przykładami, bardzo przystępny angielski. Wisi gdzieś w necie na rapidach.
Jakby co to mogę tego poszukać.
tego nie widzialem ale juz sie wlasnie "zapisalem" na szkolenie, dzieki za cynkriddle pisze:To ja dopowiem jeszcze, że ciekawe są szkolenia:
- Stock Trading Success

a umialbys przeczytac te ich krzaczkirysiekmilioner pisze:Hmmm a widzieliście gdzie japońskie opracowania w tym zakresie? W końcu to oni to wymyślili.

- rysiekmilioner
- Stały bywalec
xpep pisze:to widzialem napewno troche rozszerza to co w ksiazce napisal i wiecej o fxleszczu pisze:Jakby ktoś chciał się zaznajomić z tematem świec to Nison wydał bardzo ładne DVD o nazwie Profiting in Forex. 4 płytki, omówienie wszystkich formacji z przykładami, bardzo przystępny angielski. Wisi gdzieś w necie na rapidach.
Jakby co to mogę tego poszukać.tego nie widzialem ale juz sie wlasnie "zapisalem" na szkolenie, dzieki za cynkriddle pisze:To ja dopowiem jeszcze, że ciekawe są szkolenia:
- Stock Trading Success
- Candlesticks Re-Ignited - Working![]()
a umialbys przeczytac te ich krzaczkirysiekmilioner pisze:Hmmm a widzieliście gdzie japońskie opracowania w tym zakresie? W końcu to oni to wymyślili.
Mam przyjaciela, który wyjechał tam na staż doktorancki. Po nim przyjechał z tytułem doktora, ichniejszą żoną

Powiedział, że wbrew pozorom nie jest trudno nauczyć się ichniejszego narzecza.

Bez znajomości ichniejszego języka ciężko pewnie będzie znaleźć jakieś opracowania, zawsze można napisać do Steva Nisona z prośbą o podanie jakichś tytułów na bazie, których opracował swoje książki.
Xpep miłych "szkolen"
Xpep miłych "szkolen"

znalazłem jeszczeriddle pisze:To ja dopowiem jeszcze, że ciekawe są szkolenia:
- Stock Trading Success
tego samego autora co - Candlesticks Re-Ignited - WorkingProfiting With Japenese Candlestick Charts
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
TARKIN na początku myślałem, że tytuł, który podałeś to to samo co "Profiting in Forex" ale teraz widzę, że to coś zupełnie innego...trzeba będzie obejrzeć, może Steve przedstawia na tym szkoleniu jakieś nowe ciekawe rzeczy.
Panowie skoro tak wszystko ładnie zostało wyjasnione i podsumowane w temacie to bardzo prosze jeszcze o ostateczne rozstrzygnięcie dwóch kwestii, a mianowicie:
- TF dla formacji swiecowych(powiedzmy ze na ważnym S/R mamy piekną formacje młota czy też spadającej gwiazdy - jaki TF jest najbardziej wiarygodny, czy maja sens M15, M30 czy moze dopiero powinniśmy zacząc patrzeć od H1 wzwyż)
- kwestia druga(wielokrotnie poruszana) - co z stefą czasową dla formacji, czy najbardziej wiarygodny jest czas GMT, czy tez jak widze wielu korzysta z FxPro gdzie prawdopodobnie jest czas GMT +2 , czy też całkowicie z drugiej strony czas nowojorski. W takim układzie jedynie świece H1 i w doł są takie same dla wszystkich grających.
pozdrawiam
- TF dla formacji swiecowych(powiedzmy ze na ważnym S/R mamy piekną formacje młota czy też spadającej gwiazdy - jaki TF jest najbardziej wiarygodny, czy maja sens M15, M30 czy moze dopiero powinniśmy zacząc patrzeć od H1 wzwyż)
- kwestia druga(wielokrotnie poruszana) - co z stefą czasową dla formacji, czy najbardziej wiarygodny jest czas GMT, czy tez jak widze wielu korzysta z FxPro gdzie prawdopodobnie jest czas GMT +2 , czy też całkowicie z drugiej strony czas nowojorski. W takim układzie jedynie świece H1 i w doł są takie same dla wszystkich grających.
pozdrawiam