Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

Jeżeli grałeś na coś pinopodobnego to wejście wcale nie było zmarnowane. Przy czym TP został wystawiony poza formację. Sprawdź na własnym stacie , czy gdybyś ustawiał go wewnątrz formacji zwiększył byś ilość trafnych wejść . Jeżeli tak - jest o co powalczyć !

Oczywiście przy DT , im wyższa formacja tym TP mniej pazerny.

klonmarcin pisze:wróciła do złamanego s/r
No cóż trzeba było poczekać.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Cofam się w rozwoju. Niestety.

Obrazek

cdn....
:cry:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Mohertrader to co napisałeś odnośnie stawiania TP wewnątrz formacji jest bardzo interesujące choć w sumie dość oczywiste (po co szukać TP tam gdzie jeszcze nie byliśmy)

Czy mógłbyś rozwinąć ten temat ? (Marcin wnioskuję o pochwałę dla mohera)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

klonmarcin pisze:Cofam się w rozwoju. Niestety.
Aby zapobiegać takim sytuacjom - tzn. zagranie wbrew temu co wcześniej wyszło z analizy - postanowiłem po przeprowadzeniu każdej analizy pisać na kartce papieru co zamierzam - tzn. np. long na poziomie x tp na x sl na x

I sztywno się tego trzymać - nie ważne co by mi świtało potem - bo jak się wieloktrotnie przekonałem - pierwsza myśl jest najlepsza w moim przypadku.

:wink:
Dopracowuję też nową formułę prowadzenia dziennika - będzie to szczegółowy opis wraz ze screenem każdej transakcji - plus opisy dlaczego tutaj wszedłem - dlaczego nie dotrzymałem do tp itp itd.

I po sesji ponownie ruszam do boju - już n-ty raz z rzędu z nadzieją, że tym razem się uda.

:cry:
No pain - No gain

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

klonmarcin pisze:Cofam się w rozwoju. Niestety.
Czasami trzeba się cofnąć, aby dalej móc iść do przodu ...
Po 15 miesiącach szukania "czegoś nowego" doszedłem do wniosku, że mój pierwszy system, na którym zacząłem zarabiać był najlepszy ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

zicmar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zicmar »

Kolego Klonie, ktoś z tego Forum, do kogo de facto mam ogromny szacunek zganił mnie kilka m-cy temu za to, że wcinam się w czyjeś dzienniki i wypowiedzi. Wprawdzie wtedy podjąłem decyzję, że nie będę tego robił więcej ale czytając Twój dziennik postanowiłem złamać swoje postanowienie i skreślić kilka zdań. Nie robie tego złośliwie w stosunku do Ciebie, ale przyglądając się Twoim poczynaniom na FX mam kilka spostrzeżeń, które byc może cokolwiek Ci pomogą. Po pierwsze masz problemy z określeniem kierunku w którym w danej chwili porusza sie cena, stąd pakujesz się prosto w korektę, której nie wytrzymują Twoje SL i konczy się to jak się konczy mimo, że srednioterminowo Twoja prognoza była właściwa. Skąd to się bierze? Nie patrzysz na wszystkie TF-y, skupiasz sie na jednym a nie widzisz np. że na M1 chwilowo rynek jest wyprzedany lub wykupiony i wtedy kiedy podejmujesz decyzje o zajeciu pozycji akurat następuje cofka. Po drugie masz sztywne poziomy SL i mógłbys wielokrotnie przetrzymać te płytkie korekty gdybyś z góry wiedział jaki może byc zasięg cofki. Niestety skupiasz się tylko i wyłącznie na wejściu nie zabezpieczając tyłów. Po trzecie bardzo często ladujesz się w pozycję wprawdzie zgodnie z trendem ale niestety na bardzo mocno wyprzedanym lub wykupionym rynku z poziomu TF H4, D1, W1, gdzie raczej powinno sie już myśleć o zajęciu dogodnej pozycji w przeciwnym kierunku. Po czwarte miotasz się po rynku w króciutkich trejdach, bardzo często mocno spóznionych i w konsekwencji wyłapujesz wszystkie szumy i tak jak ja to określam na L wchodzisz na strychu, a na S w piwnicy a powinno być raczej odwrotnie. Po piąte wydaje mi się, że Twój długi staż na tym Forum spowodował, że zaczynasz wpadać w stan samouwielbienia i bałwochwalstwa a FX wymaga pokory i skromności.
Pomimo, że kiedyś odrzucileś moją propozycję pomocy ponawiam ją a decyzja należy oczywiście do Ciebie.
Pozdrawiam Zicmar
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Obrazek

cdn....
No pain - No gain

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Klonmarcin, mógłbyś przedstawić nam swoją strategię? Chodzi mi o zespół warunków, które muszą być spełnione aby powstała możliwość otwarcia pozycji, warunków niezbędnych, wspólnych dla każdej transakcji, opis setupu, cokolwiek. Napisz też dlaczego twoim zdaniem ta strategia miałaby być dochodowa.

Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ramzes »

klonmarcin odpusc sobie ta pare. Pograj z miesiac na kablu. Nie beda cie zaskakiwac jakies dziwne skoki ceny ktore wywalaja ci zlecenie
Zarabianie na FOREX jest tak samo niebezpieczne jak próba urwania jaj tygrysowi. I najgorsze jest to, że codziennie musisz próbować mu te jaja urwać...

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

Yhy, też polecam to akurat waluta dla "hardcorów" , nigdy nie wiadomo z której strony Ci przywali :lol: .
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

Zablokowany