Hikari pisze:Chwala Tig3rowi ,ze napisal ze tylko MT5 ma wsparcie w wielordzeniowosci.
Zgadza sie ,rozmawiałem z nim prywatnie i okazuje sie ,że MT5 ma wsparcie kilku rdzeni ale w testach , przy normalnej pracy nie jest pewien.Wiec ,co sie tyczy MT5 ,to możemy tylko gdybać czy przy każdej obróbce wykorzysstuje wiele rdzeni.Jezeli ktos ma o tym dokładne informacje ,to prosze o wypowiedzi.Jednak prosze bez wymądrzania się i krytykowania posunięć innych traderów.Po prostu "jeden lubi ziemniaki,drugi pomarańcze " ( a trzeci jak mu nogi śmierdzą

) Pozdrawiam
Dodano po 1 minutach:
milik pisze:Podsumowując wypowiedzi kolegów wyżej. Tantric kup sobie grata za 500zł z allegro, sam widzisz że można na takim sprzęcie osiągnąć więcej. Sam chyba sprzedam mojego i7 i kupie coś z rodziny Pentium II bo gra mi ciężko idzie.
Tak,to raczej bedzie najlepszym rozwiązaniem,szkoda ,że na spectrum ,commodore i atari nie ma MT4,bo to by było jeszcze lepsze
A tak na marginesie mam taka propozycję.Jezeli ktoś ma chęć sie na kimś "przejechać" i go skrytykować , to zanim to zrobi niech zamieści swój statement z reala , tylko nie wybiórcze dni lecz od początku założenia konta a minimum z 3 miesięcy i też nie z microlotów ( bo na nich to raczej eksperymenty się przeprowadza ,żeby mieć przedsmak realnych trejdów ) . Uważam ,że wtedy wypowiedzi takiej osoby można traktować poważnie i zapewne odnieść z nich pożytek .Natomiast z doświadczenia wiem,że te osoby , które naprawde systematycznie zarabiają na forexie,to nie krytykują innych , a napewno nie bezpodstawnie i wypowiadają się stricte w temacie a nie szukają dziury w całym.
Dodano po 51 minutach:
ka7 pisze:zeby wygrywac na forexie to bez 4 rdzeni ani rusz, i karta graficzna minimum to gtx 480 lub rownorzedna od ati, zeby wyswietlalo wlasciwe kolory swieczek, bez przeklaman, podaj jakim budzetem dysponujesz to moze wspolnymi zlozymy tu zestaw ktory zapewni ci sukces, mam nadzieje ze dysponujesz chociaz 5 tys zlotych
Dodano po 2 minutach:
ka7 pisze:najatwiej zarzucac zlosliwosc zzamiast odniesc sie meritum
ot i cała kwintesencja wypowiadania się , żałosne tylko jest to,że ty nie odnosisz się meritum ( twój górny post )
personov napisał:
To CZŁOWIEK gra i podejmuje decyzje. Lepsze wyniki w grze może mieć gościu na starym rzęchu niż ten co ma superprocesor i wcale nie dziwiłaby mnie taka sytuacja.
A jeżeli CZŁOWIEK jest daytraderem , to może jeszcze ujdzie ale jak skalpujacym używającym wielu TF-ów i instrumentów-to sam sobie odpowiedz.....Ja osobiście życzę takiemu CZŁOWIEKOWI wszystkiego najlepszego.Pozdro

"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"