FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Niemalże wszyscy brokerzy zmieniają swapy "z dnia na dzień" nie informując o tym z wyprzedzeniem. Więc niestety w 97% przypadków byłoby tak samo. Sam też w swojej kilkuletniej karierze, grając z wykorzystaniem punktów swapowych, wiele razy tak "ucierpiałem". Nawet swoich partnerów o tym nie informują dlatego sami na bieżąco, co jakiś czas sprawdzamy czy swapy nadal się zgadzają.

Też chciałbym by było inaczej ale niestety tak już jest. Oczywiście jak najszybciej uaktualnimy tabelę na naszej stronie (prawdopodobnie jutro z rana).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Zajac
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Zajac »

No tak, inni też zmieniają, ale...Nie mam statystyk od wszystkich brokerów, ale u kilku mam konto i mogę porównać. W Bossie np. zmieniają swapy co tydzień, ale są to małe zmiany wynikające ze stopy oprocentowania. W Saxo Banku swapy są codziennie zmieniane i przykładowe stawki swapowe na USD/ZAR z ostatnich 4 dni wynoszą w punktach: 8,6; 8,87; 8,96; 8,92. Tego typu zmiany są wkalkulowane w strategie. Natomiast w FxPro z 13 zrobiło się 3! U kilku innych brokerów m.in. Saxo czy Bossa wiem, że swap się zmieni i mogę to kontrolować. Natomiast w FxPro nie było zmiany od paru miesięcy, nawet od nowego roku, aż tu nagle bum i to w dniu w którym otworzyła mi się kolejna pozycja. A otwierałem tam konto głównie z powodu jednch z najwyższych na rynku swapów. I teraz kapitał zablokowany na nie wiem jak długo i czy go w ogóle odzyskam.
Czy w przypadku innych brokerów byłoby podobnie? Nie wiem. Wiem tylko, że FxPro cieszy się dobrą opinią i powinien wyróżniać się na plus a nie równać do średniej.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Dziś poprawiając tabelę, mogę powiedzieć, że zmieniły się wszystkie punkty swapowe. Niektóre zmalały, niektóre wzrosły.
Zajac pisze:Czy w przypadku innych brokerów byłoby podobnie?
MIG, Alpari, CMS, AM, FXCM... Długa lista.
Zajac pisze:Wiem tylko, że FxPro cieszy się dobrą opinią i powinien wyróżniać się na plus a nie równać do średniej.
Masz rację choć w regulaminie zastrzeżone jest, że takie zmiany mogą zostać wprowadzone bez wcześniejszej informacji. Zasugerowałem im już by uprzedzali o tym za wczasu - na razie brak jednoznacznej odpowiedzi więc czas pokaże jak będzie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

fretka
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fretka »

Witam

Mam konto w fxpro. Rok się skończył i trzeba będzie rozliczyć się z fiskusem. Ściągnęłam ze strony forexclub program, który to ułatwia. Niestety mam tylko Open Office i arkusz zapisany ze strony NBP program odczytuje jako błędny. Czy jest jakiś sposób, żeby ten błąd obejść?

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

fretka pisze:Witam

Mam konto w fxpro. Rok się skończył i trzeba będzie rozliczyć się z fiskusem. Ściągnęłam ze strony forexclub program, który to ułatwia. Niestety mam tylko Open Office i arkusz zapisany ze strony NBP program odczytuje jako błędny. Czy jest jakiś sposób, żeby ten błąd obejść?
Proszę nie otwierać arkusza w OpenOffice tylko zapisać go od razu na dysku. Wtedy wczyta się prawidłowo.

fretka
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fretka »

Dziękuję bardzo :)

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Otworzyłem rachunek Demo. Chcę przetestować EA, ale buźka jest smutna. W czym może byc problem?

Awatar użytkownika
rewers
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rewers »

JAREK67 pisze:Otworzyłem rachunek Demo. Chcę przetestować EA, ale buźka jest smutna. W czym może byc problem?
jak mniemam w niedziele nie da się testować EA stąd tesh platforma nieco zgłupiała gdyż nie ma handlu. Zacznij testy w dzień powszedni.

PS> mam rachunek w GFT gdyż skusiłem się 1pipsowym spreadem na edku. Fakty są takie iż o ile platforma działa perfekcyjnie o tyle spread minimalny to zazwyczaj 3pipsy.
Dramat jak dla mnie gdyż strategia handlu jaką preferuje dyskredytuje taką ofertę. Proszę powiedzcie jak wygląda w rzeczy samej spread na majorsach w FXPRO. Czy także teoretycznie wygląda to kusząco ?? Z poważaniem Dawid

Awatar użytkownika
Mariusz M.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz M. »

JAREK67 pisze:Otworzyłem rachunek Demo. Chcę przetestować EA, ale buźka jest smutna. W czym może byc problem?

W zakładce nawigator a dziale strategie masz nazwę swojej strategi.
Kliknij na nią dwa razy otworzy ci się okienko.

zakładka ogólne odznacz ptaszkami : umożliw handel, umożliw import DLL, umożliw import zew. strategi.

Następnie w górnym pasku kliknij "włącz strategię"

Powinno pomóc.

Strategię można testować nawet w weekend.

Zaznaczyłem w załączniku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Jedyny łatwy dzień... był wczoraj "

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Mariusz M. pisze:

W zakładce nawigator a dziale strategie masz nazwę swojej strategi.
Kliknij na nią dwa razy otworzy ci się okienko.

zakładka ogólne odznacz ptaszkami : umożliw handel, umożliw import DLL, umożliw import zew. strategi.

Następnie w górnym pasku kliknij "włącz strategię"

Powinno pomóc.

Strategię można testować nawet w weekend.

Zaznaczyłem w załączniku
:lol:
Pomogło

Czułem, że to jakiś banał. Wielkie dzięki

ODPOWIEDZ