Price Action - GTK Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

no niestety kolejny SL w tym tygodniu :/ EUR/CHF -31p
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Nie pierwszy i nie ostatni ;)...

WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

Rano podano informację odnośnie franka. Ze względu na umacnianie się CHF gospodarka o jakiś tam procent skurczy się a producenci będą mieć problem z opchnięciem towarów. Interwencje SNB były mało skuteczne ale dość sporo kosztowała. W związku z tym narodowy bank zastanawia się nad podjęciem decyzji o przyklejeniu kursu franka do notowań euro.

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

No i wszystko jasne...

p.s. można wiedzieć skąd te info?
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !

WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

Radio Zet, informacje gospodarcze o 06,30 am.

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

EUR/UDS bardzo ładny pinbar, chciałbym wejść na około 50% tego pinbaru, tak że zlecenie oczekujące ustawiam na sell: 1,3018, SL: 1,3048. Nie jest to idealny trejd ze względu na to że nie jest to idealny poziom który bym chciał widzieć, w związku z czym wchodzę mniejszą częścią pozycji z ryzykiem 1,2%.

powody wejścia:
- ogólny trend spadkowy + korekta trendu
- odrzucenie okrągłego poziomu 1,3000 oraz poziomu 1,3020 który był już testowany kilka razy
- idealny pinbar na H4 w dół

Obrazek

ps. wczoraj miałem szybkie wejście nie do końca wg strategii, było to raczej spowodowane jakimiś tam emocjami które niespodziewanie mnie dopadły, wejście także na EUR/USD -30p, wejście było na podstawie pinbaru, poziom słaby, był to błąd psychologiczny z którymi ciągle walczę ;)

Happy Trading 8)

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

zrezygnowalem z wejscia na EUR/USD jednak wszedlem na GBP/USD gdyz widzialem tam po pierwsze wiekszy potencjal a po drugie duzo mocniejszy poziom S/R rowniez short. niestety przed chwila zostalem wyrzucony na SL -1,7%

no i tak sie zastanawiam co w tamtym tygodniu robilem dobrze (+12%) a co w tym tygodniu robie zle (-6,5%) czyli zupelnie odwrotna sytuacja niz w poprzednim

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Damian_GTK pisze:zrezygnowalem z wejscia na EUR/USD jednak wszedlem na GBP/USD gdyz widzialem tam po pierwsze wiekszy potencjal a po drugie duzo mocniejszy poziom S/R rowniez short. niestety przed chwila zostalem wyrzucony na SL -1,7%

no i tak sie zastanawiam co w tamtym tygodniu robilem dobrze (+12%) a co w tym tygodniu robie zle (-6,5%) czyli zupelnie odwrotna sytuacja niz w poprzednim

Zmiana warunków rynkowych. Nie każdy tydzień będzie dochodowy- pamiętaj. W tamtym tygodniu poruszaliśmy się w specyficznej odmianie trendu spadkowego ( ukośnie do dołu i wystrzał w dół ). W tym natomiast jest to typowe s/r - płaski rynek - strzały w obie strony od wparcia do oporu. Nie przejmuj się tym. W następnym tygodniu być może będziemy poruszać się schodkowo a w jeszcze następnym w jeszcze inny sposób. Filtruj sygnały, do boju i Powodzenia :)
fx-forum

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki za słowa otuchy ;)
wiem że nigdy nie będzie tak że system będzie działał idealnie w każdych warunkach. Nie wiem właśnie jakie ewentualne filtry mógłbym dołożyć do swojej strategii. Może do tego "gołego wykresu" dorzucę jakiś wskaźnik, na przykład Stochastik, który już niby mam na wykresie ale bardzo żadko z niego korzystam. Niestety wtedy nie będzie to już czyste PA. Myślę też żeby dywersyfikować strategię, tak żeby w różnych warunkach rynkowych grałbym różnymi sposobami. Miałem dobrą strategię na konsolidacje, ale miałem zbyt mało czasu na zarabianie na tym. Muszę chyba ją "odkurzyć" i wcielić w życie.

pozdrawiam 8)
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Damian_GTK pisze:na przykład Stochastik
Myślę, że nie jest to dobry pomysł - jeśli już grasz na czystym wykresie nie baw się we wskaźniki - tak przynajmniej mi się wydaje - ja bym tak nie robił. Ewentualnie mógłbyś podpierać się jakimiś średnimi np. kanał ema 50 jak w nla - do wyłapywania konsolidacji. A na konsolę - graj tylko trejdy zgodne z Twoją prognozą - np. stawiasz na L - ale mamy konsolę - to kupuj w dolnym ograniczeniu konsoli - ale nie graj sell - ja przynajmniej tak bym robił.

pozdrawiam Marcin 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

ODPOWIEDZ