Admiral Markets - Wątek II
- Phoenix_phx
- Gaduła
Ja już gdzieś pisałem na ten temat w tym dziale. Generalnie zgłosić reklamację możesz, prawdopodobnie otrzymasz coś takiego (sytuacja także miała miejsce w przypadku danych):
"Szanowny Panie,
Otrzymaliśmy informację z Działu Technicznego w sprawie reklamacji egzekucji zlecenia nr xxxxx zrealizowanego na Pana rachunku MetaTrader xxxxxx
Pana zlecenie Stop Loss na rynku EUR/USD (pozycja długa 0.01 lota) zrealizowane zostało dnia 28.04.2010 r. o godzinie 16.28 czasu GMT. W tym okresie rynek charakteryzował się wysoką zmiennością, która doprowadziła do zaistnienia luki cenowej w obszarze 1.3199 - 1.3164. Powstała luka cenowa doprowadziła do braku możliwości realizacji Pana zlecenia Stop Loss po zadeklarowanej przez Pana cenie 1.3195, a najlepszą do uzyskania na rynku cenie realizacji Pana zlecenia Stop Loss była cena zamknięcia Pana transakcji tj. 1.3152.
Zgodnie z punktem 6.14.2 Regulaminu Świadczenia Usług Admiral Markets (Terms for Provision of Forex Trading Services and Use of MetaTrader 4 AM Trading Platform), w przypadku wystąpienia luki cenowej przekraczającej dwukrotność spreadu na danym instrumencie finansowym lub publikacji istotnych danych makroekonomicznych z krajów Grupy G8, broker zastrzega sobie prawo realizacji zlecenia Stop Loss po pierwszej możliwej do uzyskania cenie na rynku.
W zdecydowanej większości obserwacji, Admiral Markets AS udaje się realizować zlecenia Stop Loss po cenie deklarowanej przez Klienta, jednakże nie we wszystkich przypadkach taka realizacja jest możliwa – wtedy zlecenie jest realizowane po pierwszej możliwej do uzyskania przez dilerów cenie na rynku. "
"Szanowny Panie,
Otrzymaliśmy informację z Działu Technicznego w sprawie reklamacji egzekucji zlecenia nr xxxxx zrealizowanego na Pana rachunku MetaTrader xxxxxx
Pana zlecenie Stop Loss na rynku EUR/USD (pozycja długa 0.01 lota) zrealizowane zostało dnia 28.04.2010 r. o godzinie 16.28 czasu GMT. W tym okresie rynek charakteryzował się wysoką zmiennością, która doprowadziła do zaistnienia luki cenowej w obszarze 1.3199 - 1.3164. Powstała luka cenowa doprowadziła do braku możliwości realizacji Pana zlecenia Stop Loss po zadeklarowanej przez Pana cenie 1.3195, a najlepszą do uzyskania na rynku cenie realizacji Pana zlecenia Stop Loss była cena zamknięcia Pana transakcji tj. 1.3152.
Zgodnie z punktem 6.14.2 Regulaminu Świadczenia Usług Admiral Markets (Terms for Provision of Forex Trading Services and Use of MetaTrader 4 AM Trading Platform), w przypadku wystąpienia luki cenowej przekraczającej dwukrotność spreadu na danym instrumencie finansowym lub publikacji istotnych danych makroekonomicznych z krajów Grupy G8, broker zastrzega sobie prawo realizacji zlecenia Stop Loss po pierwszej możliwej do uzyskania cenie na rynku.
W zdecydowanej większości obserwacji, Admiral Markets AS udaje się realizować zlecenia Stop Loss po cenie deklarowanej przez Klienta, jednakże nie we wszystkich przypadkach taka realizacja jest możliwa – wtedy zlecenie jest realizowane po pierwszej możliwej do uzyskania przez dilerów cenie na rynku. "
Chciałbym przypomnieć że zamknięcie transakcji ( czy to ręczne czy poprzez SL czy też TP ) oznacza tak naprawdę zawarcie transakcji przeciwstawnej do obecnej. Skoro są dane to nie wina brokera że po Twojej cenie nie było chętnych po drugiej stronie. Zrealizował Twoje zlecenie po pierwszej możliwej cenie.Henio pisze:tak była to pozycja sell a dzialo sie w trakcie danych. czy komuś uznali taką reklamacje czy jakiś inny broker gwarantuje sl czy wszyscy się tłumaczą zmiennością ok płaci się za niewiedze zobaczymy jak podejdą do mojego przypadku jak mnie zleją całkowicie to zmieniam dla zasady brokera a moje obroty były do tej pory duże. Szczerze nie wiedziałem i nigdy przy danych na rynku już mnie nie będzie,
I żadna zmiana brokera tu nie pomoże.
Żeby nie było - kiedyś z kolei mi przeskoczyło TP... O całe +20 pips dalej... Bo dopiero po takiej cenie był skłonny ktoś ode mnie odkupić...
Witam.
To nie jest wątek Dukasa
MM z MT4 nie szuka zlecenia przeciwnego dla transakcji klienta. Technicznie nie ma nawet takich możliwości.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Hehe Cyb, chyba pomyliłeś wątkiCyb pisze: Chciałbym przypomnieć że zamknięcie transakcji ( czy to ręczne czy poprzez SL czy też TP ) oznacza tak naprawdę zawarcie transakcji przeciwstawnej do obecnej. Skoro są dane to nie wina brokera że po Twojej cenie nie było chętnych po drugiej stronie. Zrealizował Twoje zlecenie po pierwszej możliwej cenie.
Żeby nie było - kiedyś z kolei mi przeskoczyło TP... O całe +20 pips dalej... Bo dopiero po takiej cenie był skłonny ktoś ode mnie odkupić...

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dobrze prawisz Cyb, no niestety przy dużej zmienności rośne poślizg cenowy, podobnie w czasie bardzo małych zmienności na rynku instnieje możliwość powstawania małych gapów - wiem przy złożonym zleceniu w systemie powinno to prawie nie występować ale niestety realia są inne.Cyb pisze:
Chciałbym przypomnieć że zamknięcie transakcji ( czy to ręczne czy poprzez SL czy też TP ) oznacza tak naprawdę zawarcie transakcji przeciwstawnej do obecnej. Skoro są dane to nie wina brokera że po Twojej cenie nie było chętnych po drugiej stronie. Zrealizował Twoje zlecenie po pierwszej możliwej cenie.
Ogólnie nie mogę narzekać na Admirala.
1. "KISS" - Keep It Simple Stupid
2. SYNERGIA - współdziałanie różnych czynników, którego efekt jest większy niż suma oddzielnych działań
3. STOP LOSS - niedoceniony przyjacielem TRADERA.
2. SYNERGIA - współdziałanie różnych czynników, którego efekt jest większy niż suma oddzielnych działań
3. STOP LOSS - niedoceniony przyjacielem TRADERA.
- Phoenix_phx
- Gaduła