[gra na danych] Secret News Weapon

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Kosiarz raportów za $250 miesięcznie

Jestem zainteresowany! Dawaj fryku!
122
59%
Wypchaj się fryku to nie możliwe!
84
41%

Liczba głosów: 206

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fryk »

Dokładnie tak - ma swój własny, sekretny feed.

Zasada działania jest prosta jak drut.

Uruchamiasz programik i swoją platformę - ja polecam wyłącznie Oandę do tego celu.

W Oandzie klikasz BUY i wyskakuje Ci okienko potwierdzenia.
W tym momencie jesteś o krok od otworzenia pozycji.
To samo robisz dla zlecenia SELL i ZOSTAWIASZ TE OKIENKA OTWORZONE.

Teraz do tych okienek konfigurujesz kosiarza:
- klikasz MouseClickSetup w menu,
- klikasz myszką w miejsce, które zaznaczyłem poniżej czerwoną ramką:

Obrazek

- najeżdżasz kursorem myszki na Submit w okienku potwierdzenia zlecenia kupna w Oandzie i naciskasz klawisz "B" (od BUY) - tylko nie kliknij przypadkiem bo otworzysz pozycję - dwa razy mi się to zdarzyło :),
- to samo dla SELL i klawisz "S".

Przed danymi upewnij się, że masz zaznaczone "Automatic trade launcher" bo tylko wtedy kosiarz kliknie na danych.

Okno kosiarza może być w tle - i tak kliknie w wybrane okienka - oczywiście pod warunkiem, że raport przekroczy ustalony przez feliksa próg (triggers).
Progi możesz zmienić sam (dla baaardzo zaawansowanych) - zaznaczasz wtedy "Use my triggers" i wprowadzasz własne progi dla BUY i SELL.

Wszystko szybko "wchodzi w krew" :) Szczególnie jak się złapie 30-50 pipsowy ruch :D

AHA konfiguracje klików można sobie przetestować - pobawić się na jakichś okienkach w Windowsie - menu "TestMode" w kosiarzu.
Można sobie poustawiać kliki aby zamknął okno czy coś w tym stylu, żeby się upewnić, że wszystko działa ok.
A najlepiej bezpośrednio w Oandzie na minimalnych pozycjach by nabrać pewności, która na danych jest potrzebna.

BARDZO WAŻNE - po skonfigurowaniu klików nie przesuwaj okien zleceń ani okna kosiarza.

To wszystko.

EDIT

Jako, że zainteresowanie jest spore i wielu pewnie zacznie swoją przygodę z kosiarzem, zmieniłem temat wątku i zapraszam wszystkich nowych posiadaczy kosiarza do dzielenia się doświadczeniem i WYNIKAMI!!

Moja strategia gry kosiarzem wygląda następująco:

1. Gram według tego kalendarza:
http://forexfactory.com/calendar.php

2. Gram tylko na raportach z US i GB.

3. Gram tylko na raportach zaznaczonych w tym kalendarzu na czerwono.

4. Gram tylko jeśli o danej godzinie jest jeden "czerwony" raport. Zdarzały się bowiem konflikty - "pomarańczowy" (mniejszej wagi) lub drugi czerwony, którego kosiarz nie zagrywał, miał większy wpływ na kierunek uderzenia.

Tak było 24 stycznia kiedy kosiarz zagrywał na ważniejszy "10:30 GBP GDP q/q (p)" a mniej znaczący "10:30 GBP BOE Meeting Minutes" miał olbrzymią zmianę i zaliczyłem SL 25 a tego bardzo nie lubię :)

5. Czasami nie gram gdy nawet "pomanańczowy" jest średniej wagi. Z reguły felix pisze o tym w mailu poprzedzającym grę dzień wcześniej. Wtedy odpuszczam. Po prostu czekam na pewniaki w myśl zasady:

LEPIEJ STACIĆ OKAZJĘ NIŻ PIENIĄDZE

To w zasadzie wszystko na początek :)

Mój plan na ten tydzień.

1. Dzisiaj nie gram bo nie mogę ale grałbym na pewno "15:00 USD New Home Sales".

2. Może zagram środowy "13:30 USD Core Durable Goods Orders m/m".

To zależy od tego co napisze felix o możliwym konflikcie z "13:30 USD Durable Goods Orders m/m" oraz znaczeniu następującym po nim "14:30 USD Fed Chairman Bernanke Speaks", który może "stłumić" uderzenie jeśli rynek będzie czekał na jego pogadużkę.

3. Piątku raczej nie gram (moje zasady) - konflikt z CAD, chyba że felix wyraźnie stwierdzi znikome znaczenie tego raparortu.

Pozdrawiam
Owoce sukcesu rosną na drzewach cierpliwości...

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

AHA nie trzeba kupować kosiarza by otrzymywać dzienną rozpiskę zagrywanych przez feliksa raportów.

Wystarzy założyć konto na Secret Forex Society - opisałem to w KROKU 1.
Następnie na głównej stronie konta po zalogowaniu wejść w "Felix Corner (forex signals & education from Felix)"
i dalej w "1. Sign Up for Felix's Daily Forex Trading Signals"
i podać adres, na który codziennie będziemy dostawać rozpiskę.

Jest ona sama w sobie bardzo cenna dla grających intra bo dostarcza info o spodziewanych ruchach i jak niektórzy będą z nich korzystać 8)

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

mam pytanko z innej dziedziny

Mógłbyś się podzielić sygnałami "King Forex Signals" poniewaz narazie mnie na nie stać a pasują mi ponieważ nie notują dużych strat w przypadku sl

Pozdrawiam i góry dzięki za odpowiedź
Yaaa man

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Mam KFS od 2 tygodni - na razie testuję i głównie za sprawą wyników Roba - w chwili obecnej NIE POLECAM tego serwisu.
Rob jest starym wyjadaczem. Na początku miesiąca miał super wynik, głównie za sprawą silnego trendu na GBP/JPY.
Od połowy miesiąca do teraz - gorzej.
Do tego 31 marca jest wspominane przez mnie przyjęcie feliksa i to może mieć wpływ na jego grę.

Ogólnie, powtórzę się, testuję i na chwilę obecną serwisu KFS nie polecam kupować - chyba, że do testów - tu też jest gwarancja zwrotu kasy - identycznie jak w przypadku kosiarza (SNW).

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Home Sales
No i gdybym dzisiaj grał to kolejna wygrana bo przekroczyło trigger feliksa i uderzenie było 17pipsowe więc 7 pipsów zysku. Co przy ryzyku 5% na 25 pipsów daje 1,4% zysku do kieszonki :)

Wszystkich zainteresowanych zakupem Secret News Weapon przypominam, że szansa na zakup będzie dzisiaj o 5 w nocy. Wszystko tak jak opisałem w KROKU 2. Kolejna okazja będzie - za tydzień.

Zapraszam do zabawy bo już mi się trochę nudzi tak samemu tą kapustę ubiajać 8)

rusek2112
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rusek2112 »

sory fryk chcialem pozniej zedytowac swoj post ale bylo juz za pozno :oops: , ja dzisiaj zagralem na czuja New Home Sales i wtopilem przewidywania byly wieksze wiec dalem na sprzedaz naszczescie na demku, za jakis czas kupuje program pozdrawiam

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Nie długo mogą podwyższyć cenę kosiarza bo ma wejść nowa funkcjonalność - gra na wielu danych i jeszcze jakieś cuda niewidy - niechętnie mówią.

Będą jaja jak w ogóle cenę promocyjną zniosą :)
Mam nadzieję, że mnie nikt tu nie zlinczuje, że ludziom nadziei narobiłem.
Bo za $1000 miesięcznie to by była lekko masakra.

Na szczęście jest tak, że jak już kupisz to kolejne miesiące masz za tą samą cenę.
Są jeszcze takie oferty (nie wiem czy będą dalej), że jak już masz jeden serwis to kolejne oferują po $150 - tak kupiłem KFS.

Ale felix coś zaczyna przebąkiwać, że albo ceny podskoczą albo przestaną sprzedawać bo się nie wyrabiają z obsługą tego cyrku całego :)

rusek2112
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rusek2112 »

mam nadzieje ze zdarze
a mozna zaplacic za program karta kogos innego???

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Można płacić czyjąś kartą.

ODPOWIEDZ