leszczu pisze:Jeszcze jedna sprawa - może mi ktoś pomóc, jak usunąć te wszystkie cyferki z panelu woodiego po prawej stronie?
Kontynuując zagadnienie znalazłem coś dla Ciebie panel bez cyferek tyle ,ze jak używasz MT4 to raczej potrzebny Ci drugi komputer albo komp z mocnym prockiem z dobrym netem .Zresztą nie wyobrażam sobie profesjonalnego tradingu z jednym monitorem .Na krótką metę tak,ale na dłużej zachodzi taka konieczność szerszego spojrzenia na rynek ,aby czegoś nie przegapić.
Istnieje możliwość odpalenia Panelu Woodie na Fibonacci Trader.Wszelkie składniki są dostępne czyli LSMA ,CZI i SI .Po za tym możliwość ustawienia chart M2 lub M3 nie stanowi najmniejszego problemu.Nie trzeba używać skryptu Period Converter. W moim przypadku jak odpalałem ten skrypt to chart M3 albo mi się wieszał,albo wszystko trzeba uruchamiać od nowa po restarcie MT4.Panel wygląda tak jak na załączonym rysunku. Kolory można sobie dowolnie dostosować Filmik instruktażowy jak to zrobić poniżej
http://www.youtube.com/watch?v=FrRS9aj5 ... re=related
Fibonacci Trader do pobrania w linku - wersja na 15 dni bezpłatna po uprzedniej rejestracji.
http://www.fibonaccitrader.com/fibonaccitrader.htm
Dorzucam MultiChart zrobiony na czterech TF dla M1, M2, M3, M5 takie same ustawienia .Również na Fibonacci Trader.Widać jak kolosalne są różnice.Jak wielkie ma znaczenie moment WE lub WY z pozycji.
Poniżej kolejny rysunek świadczący jak istotne jest używanie
M3 .To co widać na
TF M1 i M5 nie wyczerpuje pełnego obrazu rynku.Stosowanie
M3 jest
bezwzględnie istotne.Dlatego ,ze są tam zawarte informacje których nie widzimy normalnie. Na
M3 zarysowało się kończenie tendencji wzrostowej której towarzyszyły
dywergencje bearish czyli negatywne . w kanale
TL tworzącym
TLB .Na
M5 został on pokonany przez
TCCI ale nie przez
CCI .To może świadczyć o zatrzymaniu tendencji wzrostowej i dywersyfikacji pozycji na otwarcie. Pojawiający się
REV DIVER S może być sygnałem do zajęcia pozycji krótkiej.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.