woodie's cci system - niewiarygodnie obszerny zbiór zasad

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
38
15%
Nie
152
59%
Zamierzam
69
27%

Liczba głosów: 259

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

TARKIN pisze:m3
M1 M3 i M5 to TF zalecane dla woodie do gry wyższe do prognozy na przyszłość
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

tego się chyba nie da przedyskutować teoretycznie
Bo tak:
wracając do ZLR i ducha (te na razie staram się opanować )
gdy na m5 CCI poszybuje w jednym barze w kierunku ZL to teoretycznie na m1 mamy 5 barów ze strony przeciwnej do strony m5
to strasznie mało aby formację zmiany trendu zaistniała
ale gdy juz CCI na m5 będzie opadać w dwóch barach to już coś

wnioski :

ja do swej nauki dodam robienie screenów na m1 i próbę odkrycia zależności
jak ktoś się zdecyduje to powymieniamy się setapami i wnioskami

nie trzeba się ograniczać do szukania potwierdzenia na niższym TF
można filtrować wejścia poprzez brak zaistnienia na niższym TF formacji niepożądanej
bo jak na m5 będzie wskazywało sell a na m1 buy to juz daje do myślenia
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

TARKIN ja cały czas szukam potwierdzen na M5 i Range Bars ustawione na 8. Z początku ustawiałem na 15 i 25, ale mimo, że usuwały mi dość sporo szumów, to opóźniały mi sygnał, lub w ogóle go nie generowały. W obecnym setupie jedna opcja z druga się dobrze potwierdza lub dobrze wyklucza i wtedy wiem czy grac czy nie. Najładniej w tym przypadku potwierdza sie ZLR i TLB.
Nie testowałem M3, bo na FXSalt nie ma tej opcji, a aż tak bardzo nie zależało mi na zmiane tego po testowaniu Range Bars.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Gdzie można znaleźć informacje jakie ustawienia range barów są zalecane dla poszczególnych par?

Aha, a tak poza tym to udało mi się namierzyć w czeluściach sieci Woodies CCI Home Study Course DVD - także tego jakby co :lol: 8)

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

leszczu pisze:Aha, a tak poza tym to udało mi się namierzyć w czeluściach sieci Woodies CCI Home Study Course DVD - także tego jakby co
To temat znany a bary są tu
:arrow: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=210
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

spokoloko14
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: spokoloko14 »

cugan

Cześć Cugan, nie interesowała by Cię automatyka woodiego? czy w ogole jest to mozliwe? Jeśli uważasz ze tak, to chetnię taką pracę podejmę z kolegą...

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mariusz M.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz M. »

cugan do Ciebie mam pytanie :

Jak można było przewidzieć ten spadek który jest zaznaczony Vertical line ?

Ładnie mi szło do góry a potem ten ciach, akurat jak od kompa odszedłem i lipa..co zarobiłem to w plecy.
Za odpowiedź będę wdzięczny
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Jedyny łatwy dzień... był wczoraj "

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Mariusz M. pisze:Jak można było przewidzieć ten spadek który jest zaznaczony Vertical line ?
CCI utrzymuje sie na poziomie line 100. Maly volumen lub nie wielka zmienność cenny. TCCI zaczyna zawracać znad 100 line w dół i idzie w strone ZL, bedzie S. Zwróć uwage również na to, że CCI idzie dość płasko, a TCCI ani nie opada, ani nie wybija się ponad ZL jaki CCI zbyt mocno. W takich sytuacjach lepiej uwazać, bo może nastąpić zmiana kierunku.

Kolejna rzecz, nie z woodiego: cena dotarła do punktu gdzie był opor z wcześniej, potem zawróciła dążąc do wsparcia.

Wiem, że to kwestia przyzwyczajenia, ale zwiększyłbym pole woodiego względem pola dla wykresu ceny, lepiej widać formacje na wskaźniku. A zarazem oddalił wykresy to zwiększy Ci ilość świeczek na wykresie, bedziesz mógł dostrzec potencjalne R/S.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Mariusz M. pisze:cugan do Ciebie mam pytanie :
Jak można było przewidzieć ten spadek który jest zaznaczony Vertical line ?

Odpowiedz na rysunku .TLB na rysunku wyraża zatrzymanie cen.No TF = M1 na to warto by spojrzeć być może więcej jest informacji
spokoloko14 pisze:cugan
Cześć Cugan, nie interesowała by Cię automatyka woodiego? czy w ogole jest to mozliwe? Jeśli uważasz ze tak, to chetnię taką pracę podejmę z kolegą...
Jest robot w wydaniu Rosjan ustawiony jest głownie pod ZL z tego co pamiętam

PORADA CUGANA
cugan pisze:CCI i TCCI - Porady i uwagi wg. Goinglite
.......................................................................
(+ / - 133 to najlepsza linia wejścia(WE))
Moje ostatnie odkrycie -/+ 66 Line to jedno z najlepszych wejść (WE) w pozycje przy dywergencjach .To moje prywatna opinia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

spokoloko14
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: spokoloko14 »

spokoloko14 pisze:cugan
cugan pisze:Jest robot w wydaniu Rosjan ustawiony jest głownie pod ZL z tego co pamiętam
miałem na myśli zaprogramowanie na poszukiwanie jednej badż dwóch formacji ... a nie całości

jak sądzisz?

ODPOWIEDZ