XTB
-
- Gaduła
http://wektor.pb.pl/
Weź udział w plebiscycie
„Puls Biznesu” wraz z Pracodawcami RP ogłaszają plebiscyt na Przedsiębiorcę Roku 2010.
Spośród setek polskich przedsiębiorców pojawiających się na łamach „Pulsu Biznesu” i internetowych stronach Pb.pl wyselekcjonowaliśmy 10 właścicieli firm i menedżerów, którzy naszym zdaniem osiągnęli w mijającym rok najbardziej spektakularne sukcesy. W brawurowy sposób wkroczyli na nowe rynki, przeprowadzili ambitne przejęcia, wypracowali zapierające dech w piersiach wyniki, albo – to też sukces – wyprowadzili firmę z głębokiej zapaści.
Jakub Zabłocki
prezes i główny akcjonariusz XTB Domu Maklerskiego
Za globalne ambicje i umiejętność ich realizacji. Od zera stworzył firmę wycenianą na kilkaset milionów złotych, z rocznym zyskiem około 65 mln zł (+30 proc. r/r). XTB chce stać się globalnym championem rynku detalicznego forex, czego pierwsze efekty już widać. Działa z rozmachem, np. sponsorując Formułę 1, i dowodzi, że Polska to nie tylko kraj ziemniaków, wódki i hydraulików.
Weź udział w plebiscycie
„Puls Biznesu” wraz z Pracodawcami RP ogłaszają plebiscyt na Przedsiębiorcę Roku 2010.
Spośród setek polskich przedsiębiorców pojawiających się na łamach „Pulsu Biznesu” i internetowych stronach Pb.pl wyselekcjonowaliśmy 10 właścicieli firm i menedżerów, którzy naszym zdaniem osiągnęli w mijającym rok najbardziej spektakularne sukcesy. W brawurowy sposób wkroczyli na nowe rynki, przeprowadzili ambitne przejęcia, wypracowali zapierające dech w piersiach wyniki, albo – to też sukces – wyprowadzili firmę z głębokiej zapaści.
Jakub Zabłocki
Za globalne ambicje i umiejętność ich realizacji. Od zera stworzył firmę wycenianą na kilkaset milionów złotych, z rocznym zyskiem około 65 mln zł (+30 proc. r/r). XTB chce stać się globalnym championem rynku detalicznego forex, czego pierwsze efekty już widać. Działa z rozmachem, np. sponsorując Formułę 1, i dowodzi, że Polska to nie tylko kraj ziemniaków, wódki i hydraulików.
forex_lover pisze: Jakub Zabłocki
ale jak dowodzi - studiując ten wątek mozna odniesc wrazenie ze po prostu niejednokrotnie oszukują i podkopują. Takie polskie
Odradzam tego brokera XTB. Grzebie w terminalu nawet na demo. Ponieważ używałem tego terminala do testów i programowania. Wielkie dziadostwo, wyłączyli mi funkcje Alert() żeby przeszkodzić w testowaniu robota. Rekwoty w standardzie, ZAMYKANIE POZYCJI PO KILKA MINUT W STANDARDZIE.
Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee polecam.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.
a czy to od dzisiaj wiadomo? kilka lat temu, niedziela otworzyła się po sporej luce, jakimś cudem miałem ponad 100 pips zysku, niestety platforma zawieszała się przy próbie zamknięcia transakcji. Złapałem za telefon - dodzwoniłem się po ponad godzinie dopiero, i dostałem info, że nie dało się zamknąć transakcji, bowiem po takiej luce była taka kolejka zleceń do zamknięcia, że tyle to musiało zająć, bo oni całą godzinę zamykają zlecenia... *(chyba ręcznie)
Bzdura - broker nie ma możliwości wyłączenia Ci funkcji Alert. Co najwyżej może wyłączyć w ogóle używanie EA a tak przecież nie jest w tym wypadku.NiceFox pisze:Odradzam tego brokera XTB. Grzebie w terminalu nawet na demo. Ponieważ używałem tego terminala do testów i programowania. Wielkie dziadostwo, wyłączyli mi funkcje Alert() żeby przeszkodzić w testowaniu robota. Rekwoty w standardzie, ZAMYKANIE POZYCJI PO KILKA MINUT W STANDARDZIE.
Reasumując: masz błędy w Twoim kodzie.
Bardzo chętnie z początku też nie wierzyłem, nic nie chodzi z Alertem. Dodam że logi miałem ca 40GB trochę za dużo jak na XTB więc lepiej zablokować.
Kod: Zaznacz cały
//--------------------------------------------------------------------
// countiter.mq4
// The code should be used for educational purpose only.
int start() // Special funct. start()
{
int i, Count; // Declaring variables
for (i=1; i<=5; i++) // Show for 5 ticks
{
Count=0; // Clearing counter
while(RefreshRates()==false) // Until...
{ //..a new tick comes
Count = Count+1; // Iteration counter
}
Alert("Tick ",i,", loops ",Count); // After each tick
}
return; // Exit start()
}
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.
Kod wygląda ok, więc stawiam na to że zrobiłeś inną głupotę:NiceFox pisze:Bardzo chętnie z początku też nie wierzyłem, nic nie chodzi z Alertem. Dodam że logi miałem ca 40GB trochę za dużo jak na XTB więc lepiej zablokować.
- albo nie odpaliłeś experta (tylko wrzuciłeś na wykres)
- albo miałeś jakiś błąd w funkcji init()
- albo co najpewniejsze rynek nie działał. Zobacz sobie na swojego posta: niedziela 21 z minutami. Funkcja start() nie mogła działać - nie było ticków bo i skąd ?