Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

raposo pisze:W koncie VIP mamy możliwość wyboru właśnie banku kustoszowego co rozwiązuje problem ryzyka Wink
A to tak to wygląda :wink: Można powiedzieć bezpiecznie jak w banku (Szwajcarskim) :wink: Dziękuję za odpowiedzi :)

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

qwerty633
Bywalec
Bywalec

re:

Nieprzeczytany post autor: qwerty633 »

Witajcie,
chciałbym zapytać:

- Czy można składać zlecenia przez telefon z windows mobile 6? Teraz coraz popularniejsze są właśnie nowsze sprzęty. Jednak kupowanie iphona specjalnie pod ich platformę... to troszkę za dużo wg mnie. Próbowałem przeglądarką netfront wejść na platformę web, ale nie ładuje się wszystko. Da się czymś wejść?

- Odn. JForex, potwierdźcie: chciałem zgrupować dwa zlecenia do "one cancels the other" tak, żeby wykonanie TP zlecenia x anulowało oczekujace zlecenie y. Widzę jednak, że tak się nie da, można tylko zrobić tak, że samo wejście zlecenia oczekującego x może anulować zlecenie y, a nie o to mi chodzi.

- I jeszcze, jak najprościej dodać warunek do zlecenia oczekującego typu buy stop. Standardowo ustawia się GTC (good till cancelled), a ja chcę "good till" i datę (odpowiednik "wygaśnięcia" w mt4). Jednak nie mogę tego zmienić, przynajmniej używając opcji edit w zakładce orders...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj qwerty633,
qwerty633 pisze:Próbowałem przeglądarką netfront wejść na platformę web, ale nie ładuje się wszystko. Da się czymś wejść?
Ponoć na Operze niektórym się udaje wejść na platformę webową...
Obecnie przygotowywana jest platforma mobilna na Androida jednak nie wiadomo kiedy będzie ostatecznie ukończona. Być może po tym powstanie coś na WM.
qwerty633 pisze:- Odn. JForex, potwierdźcie: chciałem zgrupować dwa zlecenia do "one cancels the other" tak, żeby wykonanie TP zlecenia x anulowało oczekujace zlecenie y. Widzę jednak, że tak się nie da, można tylko zrobić tak, że samo wejście zlecenia oczekującego x może anulować zlecenie y, a nie o to mi chodzi.
Ten warunek nie może odnosić się do zleceń oczekujących typu SL i TP, jedynie Stop i Limit.
qwerty633 pisze:- I jeszcze, jak najprościej dodać warunek do zlecenia oczekującego typu buy stop. Standardowo ustawia się GTC (good till cancelled), a ja chcę "good till" i datę (odpowiednik "wygaśnięcia" w mt4). Jednak nie mogę tego zmienić, przynajmniej używając opcji edit w zakładce orders...
Tu musisz skorzystać ze zlecenia Place Bid/Offer.
Polecam zapoznać się z opisem rodzajów zleceń:
http://forexclub.pl/artykuly/edukacja/p ... ma-jforex/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Drogi Raposo a jak wygląda sprawa pełnomocnictwa przy otwieraniu rachunku? Jeżeli można powołać pełnomocnika to ilu maksymalnie?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

RAY of Sunshine pisze:Drogi Raposo a jak wygląda sprawa pełnomocnictwa przy otwieraniu rachunku? Jeżeli można powołać pełnomocnika to ilu maksymalnie?
Hm z tego co wiem to maksymalnie można mieć tylko jednego pełnomocnika do jednego rachunku. Jak to wygląda? Jeśli chcemy otworzyć detaliczne konto wspólne (Joint Account) musimy pamiętać, że w takim przypadku wymagane są podpisy obu wspólników i komplet ich dokumentów, a minimalny depozyt wynosi 10 000 USD (możliwość negocjacji) lub równowartość w innej walucie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

No bo załóżmy, że odchodzę z tego świata, co się wówczas dzieje ze środkami zgromadzonymi na moim koncie w przypadku, gdy mam indywidualny rachunek? Bank je przywłaszcza, czy jak?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

RAY of Sunshine pisze:No bo załóżmy, że odchodzę z tego świata, co się wówczas dzieje ze środkami zgromadzonymi na moim koncie w przypadku, gdy mam indywidualny rachunek? Bank je przywłaszcza, czy jak?
Bank niczego nie przywłaszcza, spokojnie. Jeśli właścicielowi rachunku coś się stanie i o tym fakcie zostanie powiadomione Dukascopy to wtedy broker kontaktuje się z krewnymi i rozpoczyna się normalna procedura spadkowa w kraju właściciela rachunku.

Odnośnie platformy mobilnej na Androida. Niebawem będzie dostępna już finalna wersja więc proszę o jeszcze chwilę cierpliwości... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:Bank niczego nie przywłaszcza, spokojnie. Jeśli właścicielowi rachunku coś się stanie i o tym fakcie zostanie powiadomione Dukascopy to wtedy broker kontaktuje się z krewnymi i rozpoczyna się normalna procedura spadkowa w kraju właściciela rachunku.
Jestem spokojny, po prostu chciałem wiedzieć :wink: Dzięki!

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

Platforma działa od wersji 2.1 Androida. Tak więc np na G1 nie pódzie:(

Trzeba więc zainwestować w sprzet :)
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

To jeszcze jedno pytanie odnośnie kwestii pełnomocnictwa: załóżmy, że zakładam konto indywidualne 5000$ i po pewnym czasie zdecydowałem się na takiego pełnomocnika do rachunku. Co w takim przypadku? Czy dosyła się jego dokumenty itd? Wiem, że u paru innych brokerów jest taka opcja, jak jest tutaj?

ODPOWIEDZ