Forex - Kochanie znalazłem pracę :D

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Można się utrzymać z giełdy ale trzeba to zrobić z głową.
Przygotować podstawy, zacząć małymi kroczkami.
A nie tak: "Od jutra będę mega trejderem i zarabiał szmal" ;)
Na wszystko potrzeba czasu i pieniędzy.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: grafmax »

OK zarobki z FX są nieregularne i obarczone ryzykiem. Ale analogicznie wygląda to przy prowadzeniu zwykłej firmy. Tam też jest ryzyko, trzeba użerać się z urzędasami i zysk może być bardzo nieregularny. Mimo to ludzie decydują się na życie z biznesu. Jeżeli życie z biznesu jest możliwe to dlaczego z FX miałoby się nie dać? Czy różnice te są aż tak wielkie?

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

grafmax pisze:OK zarobki z FX są nieregularne i obarczone ryzykiem. Ale analogicznie wygląda to przy prowadzeniu zwykłej firmy. Tam też jest ryzyko, trzeba użerać się z urzędasami i zysk może być bardzo nieregularny. Mimo to ludzie decydują się na życie z biznesu. Jeżeli życie z biznesu jest możliwe to dlaczego z FX miałoby się nie dać? Czy różnice te są aż tak wielkie?
Jak masz determinację aby to opanować to jest to najlepszy interes pod słońcem ( chyba,że będą ukrucać lewar jak w usa),koszt prowadzenia takiego ,,biznesu" jest śmiesznie niski w porównaniu z jakąkolwiek firmą.

softkiler
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: softkiler »

Grzegorz pisze:pokażcie mi ludzi w Polsce, którzy dorobili się dużej kasy tylko na tym rynku
zdziwiłbyś się koleszko, znam takich kilku osobiście

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: grafmax »

Mr.T determinacja jest :D i zgodzę się też że FX to najlepszy biznes jaki może być (przynajmniej dla mnie) i nie chodzi jedynie o kasę. Co do kosztów to nie wiem bo jednak 19% oddać trza a jak dla mnie to sporo

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

promil1888 pisze:Handel bez obciążenia psychologicznego, czyli takiego, który jest jedynym źródłem utrzymania zasadniczo różni się od beztroskiego handlu w czasie studiów zarobię to zarobię nie to nie najwyżej nie pójdę na piwo w tym miesiącu ;) :D
nie ma takiego podzialu, jak pieniadze sa twoje i prawdziwe, to efekt psychologiczny jest ten sam.

jesli po trzech latach grania masz 1500 zet kapitalu, to lepiej zacznij szydelkowac chalupniczo lub zbieraj surowce wtorne, lepiej na tym wyjdziesz.

Awatar użytkownika
Grzegorz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Grzegorz »

softkiler pisze:
Grzegorz pisze:pokażcie mi ludzi w Polsce, którzy dorobili się dużej kasy tylko na tym rynku
zdziwiłbyś się koleszko, znam takich kilku osobiście
Wszyscy ich znają, a nikt ich nie widział... Dlaczego? Ja nie prosiłem, żebyś mi mówił kogo znasz, tylko pokazał mi taką osobę w mediach. Wierz mi, jeśli ktoś w jakiejś branży jest absolutnym liderem, to będzie znany czy tego chce czy nie. Takie są realia. Naprawdę nie ma ani jednego lidera tej branży w Polsce?

W ogóle zależy czym dla Ciebie jest dorobienie się, bo ja nie mówię o zysku 100 tys. rocznie, tylko dużo, dużo więcej, co stawia taką osobę na piedestale i jest o niej głośno.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Grzegorz pisze: ogóle zależy czym dla Ciebie jest dorobienie się, bo ja nie mówię o zysku 100 tys. rocznie, tylko dużo, dużo więcej, co stawia taką osobę na piedestale i jest o niej głośno
Człowieku tacy ludzie mają w dup..e rozgłos i US też o nich nie wie bo kto chciałby dorabiać urzędasów 19% śmiesznym podatkiem!!!

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

W Forbesie kiedyś był artykuł o inżynierze z kapitałem 4 mln PLN spekulującym na kontraktach i FX. Chyba to był jakiś numer z 2007 roku.
Dodatkowo prezes i chyba założyciel Capitala zarobił na CHF w okresie 2003-2006 około 6 mln PLN. Media o tym pisały.

softkiler
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: softkiler »

poza tym można sobie urozmaicić życie nie tylko żyjąc z foreksu ale i wdrożyć taki system na forex że może i z powodzeniem mieć fajną prace która daje mu satysfakcje jak i grać z niemałymi zyskami na forexie, nie wszystko przecież obraca się wokół kasy

ODPOWIEDZ