FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

jak spadnie do 5% poziomu zabezpieczenia?
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

NiceFox pisze:jak spadnie do 5% poziomu zabezpieczenia?
Jak Margin Level przyjmie poziom 5% to zamykana jest najbardziej stratna pozycja. Poniżej automatycznie zamykane są wszystkie otwarte pozycje.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Mirandola
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mirandola »

Obrazek

Czy wam się też zdarza, że nie otwiera wam zleceń oczekujących w takiej sytuacji? Czy jest to podstawa do reklamacji? Cena doszła do 0.92990 z tego co pokazuje MT4 a buy był ustawiony na 0.93000?

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

buy jest po ask a na wykresie masz bid więc może to być wina spreadu czyli cena ask nie doszła do 0.93000

Mirandola
Stały bywalec
Stały bywalec

No tego nie wziąłem pod uwagę. Dzięki za odpowiedź ale prosiłbym o potwierdzenie czy kolega dobrze myśli.

McL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: McL »

Mirandola pisze:Dzięki za odpowiedź ale prosiłbym o potwierdzenie czy kolega dobrze myśli.
dobrze

Dakhr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dakhr »

[quote="raposo"]Dakhr,
A na innych platformach działa? Testujesz równocześnie na demie i realu? To da szerszy podgląd na sytuację.

Testuje na demie i realu. Na razie x zlecen od ostatniego mojego posta 0 problemow :)

Mirandola
Stały bywalec
Stały bywalec

Może ktoś przerabiał problem wypłat na karty kredytowe. Otóż miałem 2 karty kredytowe VISA . Jedną z nich (starszą) Visa Classic bank postanowił wycofać w ogóle ze swojej oferty. Pozostała mi druga karta, lecz depozyt w 90% był wpłacony przy pomocy nie istniejącej już obecnie karty kredytowej. Co wtedy? Czy w przypadku wypłaty fxpro wróci kasę na konto karty kredytowej z której nie był przelewany kapitał?
Na ich stronie pisze, że depozyt musi powrócić na "the same". No i teraz mam zagwozdkę a live chat jakoś nie do konca mnie przekonał. Gość kazał mi wypłacić ile się da a potem mailować.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Niestety to kłopotliwa sytuacja z racji, że wypłaty widnieją jako zwrot transakcji wpłaty. Ale spokojnie, jest na to rozwiązanie.
Mirandola pisze:No i teraz mam zagwozdkę a live chat jakoś nie do konca mnie przekonał. Gość kazał mi wypłacić ile się da a potem mailować.
W takim wypadku będzie przygotowany dla Ciebie specjalny dokument z widniejącymi transakcjami wpłaty i wypłaty tą kartą. Przy każdej transakcji będzie trzeba złożyć podpis na jej potwierdzenie. Po zatwierdzeniu tego i oświadczenia, że karty już nie masz, będzie można wycofać środki na rachunek bankowy, nie na inną kartę.

Jeśli otwierałeś rachunek za pośrednictwem Forex Clubu, odezwij się do mnie jutro z rana lub wyślij maila z numerem konta i końcówką numeru karty, a jutro się tym zajmę.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Zajac
Uczestnik
Uczestnik

Obniżone swapy!

Nieprzeczytany post autor: Zajac »

Ale numer! Fx Pro właśnie znacznie obniżył punkty swapowe na niektórych parach. I to bez żadnego ostrzeżenie wcześniej Evil or Very Mad To chyba nie jest zbyt profesjonalne?! Np. na USD/ZAR prawie 5-krotnie!!! Rozumiem o 1 punkt, 2, nawet 2 i pół, ale o tyle. Tym gorzej dla mnie, że na tym opierałem moją strategię i mam aktualnie otwartych kilka pozycji, które są na minusie. Nie można prowadzić długotrwałej strategii w takich warunkach. Jakbym wiedział wcześniej to problemu by nie było, albo były mniejszy. A tak:(
Wartość można sobie porównać ze stronki fxclubu, gdzie są jeszcze stare swapy a na fxpro juz nowe.

ODPOWIEDZ