go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

jaskolek pisze:
forexpolska pisze:Z tego co słyszałem to w bankach jeżeli ktoś zalogował się z innego IP to takie logowanie jest od razu przekazywane do działu bezpieczeństwa
sporo osób ma przecież zmienne IP, więc taka kontrola mijałaby się z celem.

Zmienne IP nie przeszkadza w tym, żeby prowadzić kontrolę. Nie wiem jak jest ze zmiennym IP ale chyba pule są podzielone według jakiegoś podziału. Do tego można dojść z jakiego adresu pochodziło dane IP

jaskolek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jaskolek »

forexpolska pisze:Zmienne IP nie przeszkadza w tym, żeby prowadzić kontrolę. Nie wiem jak jest ze zmiennym IP ale chyba pule są podzielone według jakiegoś podziału. Do tego można dojść z jakiego adresu pochodziło dane IP
być może masz racje... nie jestem ekspertem w tej dziedzinie :)

Awatar użytkownika
juwental
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: juwental »

mam pytanie

w jakim banku broker prowadzi rachunek , do wplat .

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

juwental pisze:mam pytanie
w jakim banku broker prowadzi rachunek , do wplat .
W BRE Banku.

nabiK
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: nabiK »

www.go4x.pl pisze:Krok 3

Wydrukuj Kartę Danych Klienta i udaj się z nią do notariusza. Tam w jego obecności złożysz swój podpis na Karcie Danych Klienta, a autentyczność Twojego podpisu będzie potwierdzona aktem notarialnym (koszt notariusza to nie więcej niż 30 zł).
Czy to aby nie przesada z tym notariuszem (nie mieszkam w WAW)? Już bym w sumie nawet konto otworzył, ale nie mam czasu na takie ceregiele (jak nic 2-3h w plecy). Powinien przecież wystarczyć normalnie przelew z własnego rachunku. Przydałoby się takie udogodnienie dla tych co z własnego rachunku przeleją pierwszą wpłatę.

jaskolek
Bywalec
Bywalec

juwental pisze:w jakim banku broker prowadzi rachunek , do wplat .
w karcie informacyjnej jest napisane tak:

W celu realizacji wpłat i wypłat środków pieniężnych Klientów w zakresie świadczonych usług TMS Brokers udostępnia numery rachunków bankowych prowadzonych przez BRE Bank S.A. Oddział Regionalny Warszawa na rzecz TMS Brokers:

Dodano po 5 minutach:
nabiK pisze:Czy to aby nie przesada z tym notariuszem (nie mieszkam w WAW)? Już bym w sumie nawet konto otworzył, ale nie mam czasu na takie ceregiele (jak nic 2-3h w plecy). Powinien przecież wystarczyć normalnie przelew z własnego rachunku. Przydałoby się takie udogodnienie dla tych co z własnego rachunku przeleją pierwszą wpłatę.

też tak kiedyś myślałem,że to przesada z tym notariuszem. Ale okazuje się,że to tylko jedna z możliwości założenia rachunku. Równie dobrze można to zrobić, podpisując w obecności kuriera przysłane przez tms dokumenty.

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

jaskolek pisze:Równie dobrze można to zrobić, podpisując w obecności kuriera przysłane przez tms dokumenty.
Tak jest w istocie. Niestety, ale bezpieczeństwo rachunków jest zawsze naszym priorytetem, dlatego musimy być pewni, że osoba otwierająca rachunek i później dokonująca ewentualnych zmian na tym rachunku to jedna i ta sama postać.

Awatar użytkownika
juwental
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: juwental »

Dziekuję za wyeczerpujace odpowiedzi :wink:

Baksterr
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Baksterr »

Do przedstawicieli GO4X

Jakiś czas temu na powyższym forum podana została informacja, że w najbliższym czasie (tj. kwartale) na platformie GO4X zostanie umożliwiony automatyczny handel. Od tamtego wpisu upłynęło trochę czasu a tego typu handel, jak nie był, tak dalej nie jest dostępny. Czy w najbliższym czasie tego typu usługa zostanie udostępniona??

jaskolek
Bywalec
Bywalec

ja też mam pytanie do brokera....

jak to jest z tymi spreadami? np na EURUSD w specyfikacji są zmienne i stałe spready.... czy zatem klient na początku umowy deklaruje się z jakich spreadów korzysta (o ile dobrze pamiętam tak jest w xtb)? jesli tak to w jaki sposób może zmienić decyzje w trakcie trwania umowy?

Jeśli ten wątek był już poruszany, to przepraszam i jednocześnie proszę o link do odpowiedzi :)

ODPOWIEDZ