TeXs, mój Matrix

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

TeXs pisze:

Sitting Bull jakoś najbliżej odpowiada mojemu charakterowi.
Wcześniej byłeś bardziej elegancki. Twój obecny wizerunek nie dodaje szyku :lol:
Poza tym przyznam się odczuwam wobec niego pewną niechęć ... Odkąd gram na giełdzie zawsze byłem notorycznym miśkiem i tak mi pozostało :wink:

Szlag niech trafi dzisiejszy dzień. Wczoraj edek chodził tak niepewnie i nieprzewidywalnie, że dziś spękałem i nie zająłem szorta mimo, że mój szybki systemik sugerował szorta powyżej 1,32 . Troszku szkoda, ale niech tam.
Popatrzcie na G/J jak ładnie zjechał. 2 tygodnie temu sugerowałem w dziale intraday szorta na nim z sugestią zasięgu 126 . Nomercy wtedy mnie zaatakował wytykając , że po drodze jest sporo wsparć i mój poziom jest śmieszny. Jak dla mnie tylko 131 był istotny, a reszta była obecnie bez znaczenia. Oczywiście całego ruchu nie złapałem. Siedziałem na szorcie od 131,04 (zagapiłem się wtedy bo system dawał sygnał nieco poniżej 132) i zamknąłem przed świętami po 127,80 .
I to wszystko dzięki systemikowi opartemu na średnich. Piszę to nie aby się przechwalać bo dla mnie to jest raczej śmieszne i żałosne , iż niektórym zależy koniecznie na tym aby inni pamiętali ich trafione prognozy.
Pisze to po to abyś Texs oraz inni przestali patrzeć na bliskie tf jak kury na ziemię pod sobą tylko spojrzeli bardziej horyzontalnie. Grając na M15 nie wyczesze się zbyt wiele. Zyski prawdziwe są z pozycji trzymanych tydzień lub dwa.
Rozważcie to. Też kiedyś się trzepałem intra, ale obecnie wolę grać w dłuższym horyzoncie. Mniej zszargane nerwy i lepsze wyniki.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mihau »

Mike_Scofield pisze:Przecież wiadomo, że to Indianie wymyślili scalping ....
Mieli trochę prymitywne metody, bo wtedy jeszcze nie było komputerów, ale byli szybcy i skuteczni ...
Mike, masz na myśli Azteków i ich niekonwencjonalne metody oddawania czci swym bóstwom ?? :D

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

MarioDM pisze:Grając na M15 nie wyczesze się zbyt wiele. Zyski prawdziwe są z pozycji trzymanych tydzień lub dwa.
Rozważcie to. Też kiedyś się trzepałem intra, ale obecnie wolę grać w dłuższym horyzoncie. Mniej zszargane nerwy i lepsze wyniki.
W zasadzie się z Tobą zgadzam - problem z dłuższym terminem jest taki że jak masz pecha i dajesz be to wylatujesz co raz bo korekta goni korektę. Jak nie dajesz łapiesz SL za Slem przed dłuższym ruchem przy którym się wymięka "bo znowu zawróci". W zasadzie kombinuję z dłuższym terminem, ale na razie 50-100 pip na wejście i styka.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Shadi pisze:
MarioDM pisze:Grając na M15 nie wyczesze się zbyt wiele. Zyski prawdziwe są z pozycji trzymanych tydzień lub dwa.
W zasadzie się z Tobą zgadzam - problem z dłuższym terminem jest taki że jak masz pecha i dajesz be to wylatujesz co raz bo korekta goni korektę. Jak nie dajesz łapiesz SL za Slem przed dłuższym ruchem przy którym się wymięka "bo znowu zawróci".
No wiem. Też tak miewam. Obecnie stawiam SL figurę lub dwie od wejścia i obserwuję mój system. Jeśli widać jakieś większe zawirowania na dniach to zaraz się zwijam i tyle niezależnie jaki mam wynik. Jasne jest, że za każdym razem się to nie uda. Wystarczy jednak złapać raz na 2 tygodnie 2/3 figury na jakieś parze i jest OK.
Poza tym można oczywiście czesać na intrach mając jednocześnie na rachunku pozycje o dłuższym horyzoncie. Na edku np. gram różnie. Udało mi się w listopadzie wyłapać na nim 3 figury w jednym ruchu, a później aż do dziś gram na szybko . Teraz to już całkiem ugrzązł w horyzoncie. Mam nadzieję, że po Nowym Roku skończy ten horyzont i poleci na przynajmniej 1,26 . Do końca tego tygodnia chyba odpuszczę sobie granie, ale od początku stycznia zaczynam czaić się na szorcenie edzia na dłuższy horyzont. Albo się uda, albo nie.
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

Racja, w miarę dobry system na swingi może przynieść całkiem niezły stosunek zysku do ryzyka. Na przykład, jeżeli masz system który daje Ci np 3 trafienia na 10, to i tak jesteś w stanie zarobić, jeżeli masz rozsądny R/R co najmniej 1:3. Jeżeli oprócz tych zyskownych 3 transakcji uda Ci się zamknąć co najmniej 2 na BE to automatycznie osiągasz lepsze wyniki. Załóżmy sytuację:
w miesiącu masz 20 wejść
- 12 wejść ze stratą np średnio 25p
- 4 wejścia na BE
- 4 wejścia zyskowne np średnio 100p
teoretycznie system dający 20% dobrych wejść daje Ci w sumie +100p w miesiącu. Opłaca się grać na dłuższych TFach
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Damian_GTK pisze: Opłaca się grać na dłuższych TFach
No jasne, że się opłaca :wink:
Kwestia zbudowania tylko odpowiedniego systemu. System musi być dość czuły i szybki, a jednocześnie pozwalający utrzymać pozycję na dłuższy czas w miarę bezpiecznie. Pracuję nad tym, ale do ideału jeszcze mi daleko.
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

MarioDM pisze:No jasne, że się opłaca
Kwestia zbudowania tylko odpowiedniego systemu
Każdy inwestor długo terminowy i każdy skalper jednominutowy Ci to powie.
ech...

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Panowie,

dzięki za tak liczne odwiedziny :)
co do wyższości świąt Wielkanocnych nad Bożonarodzeniowymi to nie będę się wypowiadał to wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji i preferencji. Osobiście znam kilku traderów, którzy osiągają wprost doskonałe wyniki na niskich TF.

Bardzo ważne abyście sobie odpowiedzieli z czym czujecie się najlepiej i tak dopasowali swój system aby nie robić czegoś wbrew sobie - bo inni tak mówią.

Co do zmiany mojego avatara Mario,
no cóż z gustami się nie dyskutuje :)
gęba jak gęba, ja nie mam być przystojny tylko skuteczny.

Co sądzicie o kolejnej eSce na Franku, bardzo ładna ZL na H4.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

TeXs pisze:Osobiście
To pozazdrościć. Mam nadzieję, że nie skąpią wiedzy i praktyki, znajdą czas by Cię podszkolić.
ech...

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Jak tam Panowie dzisiejszy dzień
ktoś się pokusił na shorta na franku ?

U mnie tylko dwa trady i powiem, że coraz pewniej się czuję z ZL :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ