wtrącę w ten jakże zacny temat swoje 0,03PLN...
Wspominane było juz nieraz,że h4 i d1 nie są odpowiednimi tf dla świec/formacji,a to ze wzgledu na różnice czasowe.Warto o tym pamiętać.
Poza tym,dobry temat,riddle-duży plus za cierpliwość

pzdr,
emde
WitamEmde pisze:Witam,
wtrącę w ten jakże zacny temat swoje 0,03PLN...
Wspominane było juz nieraz,że h4 i d1 nie są odpowiednimi tf dla świec/formacji,a to ze wzgledu na różnice czasowe.Warto o tym pamiętać.
Poza tym,dobry temat,riddle-duży plus za cierpliwość![]()
pzdr,
emde
Niekoniecznie-wydaje się,że grając u broka z GMT graj po prostu w czasie sesji europejskich,u broka amerykańskiego-podaczas sesji amerykańskiej.leszczu pisze:Dzięki za info Emde.
Jest jakiś sposób żeby sobie z tym poradzić jeśli ktoś chce grać na D1?
Czy w takim bądź razie pozostaje nam tylko W1 i MN?
Hej,po mojemu całkiem dobry-ale czy nie lepiej założyć konto(choćby demo- u brokera ze strefy GMT?takie porównywanie na dłuższy okres może być(ale nie musiDamian_GTK pisze:Emde u brokera który ma wykresy w naszej strefie czasowej, czyli dla przykładu świece H4 otwierają się i zamykają wg czasu PL o 0.00, 4.00, 8.00, 12.00, 16.00, 20.00, tak więc mam różnicę między GMT o godzinę.
Moja analiza polega na obserwacji świec H4 i D1. Czasami gdy u nas kończy się świeca H4 o godzinie 16.00 to czekam jeszcze do g. 17.00 kiedy to zakończy się świeca H4 w Londynie, tak żeby ewentualnie potwierdzić formację. Nie wiem czy to jest dobry tok rozumowania.