VEGAS
Vegas jest dla mnie za bardzo skomplikowanym systemem, jednak dla danych jakie dostarczył kowal666 zrobiłem podstawowo analizę. Według mnie rozwiązanie z trzema TP jest w tym wypadku mało efektywne. Fakt że złapane ruchu po 200 pipsów robi wrażenie jednak według mojej opinii zastosowanie systemu zamykania opartego na tylko jednym TP dałoby lepsze efekty. Jak by ktoś się upierał przy systemie z trzema TP to zalecałbym przyjrzenie się dla drugiego TP, bo on „zaniża” wynik końcowy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
co do komplikacji systemu i metody 3 TP to moim zdaniem każdy powinien dostosowac sys do siebie, a nie bezkrytycznie brac jak leci. jezeli 3 TP nie pasuje - ok, ale nie przekreślaj z góry sysa. podobnie sprawa się ma z liniami fibo w vegasie - różnych dla każdej pary walut - jakoś tam funkcjonują, ale jeżeli dla trejdera są niepotrzebne, zamazują obraz, itp. -nic tylko bach i wyłączyc. po sprawie.
mój veg wygląda tak --->
mój veg wygląda tak --->
Money Never Sleeps
Sciągnij sobie ma in color. Gdzieś jest w poprzednich postach. O ile pamiętam to właśnie jest EMA, ale jeśli nie to we właściwościach wskaźnika w polu MA TYPE wybierz odpowiednią wartość (od 1 do 5).zet pisze:Może ktos wrzucic kolorową EMA potrzebna jest do vegas 1h
SMA gdzies tu jest na forum ale EMA nie widziałem .
z góry dzięki.
Ustawienie MaType 1 daje EMA, MaType 0 daje SMA.Piaskun20 pisze:Sciągnij sobie ma in color. Gdzieś jest w poprzednich postach. O ile pamiętam to właśnie jest EMA, ale jeśli nie to we właściwościach wskaźnika w polu MA TYPE wybierz odpowiednią wartość (od 1 do 5).
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
@ ZET
RSI przecięła się z MA w dolnej strefie tj. stanie wykupienia. najlepiej pozycje SHORT otwierać przy przecięciu RSI/MA w górnej strefie. Na rysunku pokazuje jak.
poza tym warto przy takich przecieciach sprawdzic jak wygląda cena na wykresie świecowym, w tej sytuacji [post Zeta] wydaje mi sie że była formacja gwiazdy porannej (nie jestem pewien, bo wykres OLHC) lub klasyczny młot
RSI przecięła się z MA w dolnej strefie tj. stanie wykupienia. najlepiej pozycje SHORT otwierać przy przecięciu RSI/MA w górnej strefie. Na rysunku pokazuje jak.
poza tym warto przy takich przecieciach sprawdzic jak wygląda cena na wykresie świecowym, w tej sytuacji [post Zeta] wydaje mi sie że była formacja gwiazdy porannej (nie jestem pewien, bo wykres OLHC) lub klasyczny młot
Money Never Sleeps