VEGAS

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Użyszasz systemu VEGAS

Tak
28
16%
Nie
146
84%

Liczba głosów: 174

eMisiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eMisiek »

Słyszałem o bardziej zyskownej modyfikacji Vegas - nazywa się "Knife" - ucza jej min w prywatnym forum James16, czy ktoś może coś wie na ten temat?

Z góry dzięki

eM.
Badania traderów

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

Witam.Dolaczylem do sympatykow VEGAS.Przeczytalem te 19 stron i niby wszystko jasne i czytelne .Posciagalem wskazniki pootwieralem wykresy no i mam kilka pytan do bardziej doswiadczonych VEGASmaniakow.Podgladam wykresy 4H.GBP/USD. Wskaznik pomocniczy >4hVegas MetaTrader 4h CTD<nic nie wskazuje.Sprobowalem go na edku i jest tam jakis dziwny albo nie wiem o co chodzi.Do 29.10.06 linia biegnie na wysokosci 1,1 nagle spada w dol wykresu i do 05 11.06 biegnie na poziomie - 1,1 nastepnie ponowny skok na 1,1 i tak do dzisiejszego dnia.Nie wiam jad dolaczyc zalacznik dlatego tak opisuje.Jeszcze TTM mam kolorowe slupki czerwone i zielone ok ale mam tez zielone, nieraz kilka pod rzad.Czy one cos waznego sugeruja.Niestety nie moge wejsc na forexfactory.Zalogowalem sie ale to chyba za malo .Nie mam dostepu do tych lepszych stron.I jeszcze jedno szkoda ze fxlamer sie obrazil i juz nie wchodzi na ten swoj watek bo tak jak juz tu wielu innych forumowiczow zauwazylo zrobil dobra i sensowna robote i wypada mu podziekowac-pozdrawiam i czekam na Wasze posty o rezultatach tej strategii.[/code]

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Przelec strony od poczatku .Tam gdzies sa szablony na wszystkie pary 4h

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Czy dla paryGBP/USD zbliza sie moment kupna ? /RISK MODEL 1 /

Awatar użytkownika
yacabo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: yacabo »

Witam wszystkich i gratuluje podjecia kapitalnego tematu. Szczegolne slowa uznania dla fxlamera.
Nie podlizuje sie bez powodu :-))). Mam kilka pytan. Jesli ktos zna odpowiedz to bardzo prosze. Nie ukrywam, ze licze na fxlamera :-)

W plikach poswieconych Vegas, ktore udalo mi sie przeczytac ,autor pisze o parach eur/usd, usd/chf, gbp/usd, usd/jpy, aud/usd, usd/cad. Moje pytania beda dotyczyly tylko tych par.

1. Vegas daily
Nie znalazlem zadnego opisu Vegas dla daily, za wyjatkiem tego co napisal fxlamer na forum.
Zasady gry podobne chyba do 1H. Jesli powyzej kanalu to long, jesli ponizej to short. Interesuje mnie jednak zasada wyznacznia kierunku na 1D. Widzialem ze fx lamer dodaje SMA8. Jak okreslic kierunek na 1D zeby grac na 4H? Kierunek sma8, czy jeszcze cos?

2. Dotyczy Vegas 4H.
- Autor strategi pisze o filtrze 50 pips (pomiedzy sma55 oraz sma8). Dla jakiej pary jest to 50 pips i jaki filtr dla innych? (eur/usd, usd/chf, gbp/usd, usd/jpy, aud/usd, usd/cad)
- Neutral line entry: 20 pips powyzej lini alfa. Dla jakiej pary jest to 20 pips i jaki filtr dla innych? To pytanie do fxlamera.
- Targety. Fxlamer opisal bardzo dokladnie targety... chyba na 2 stronie. Sa to targety dla daily. Czy takie same sa dla 4H?

3. Vegas weekly.
Do strategii 4H uzywane sa dwa filtry. Jeden z nich to weekly:

"If the difference between the 21 EMA and the 5 EMA is > 500 pips, then the pip difference from the prior week must change by more than 10 pips, or just go lower over 2 consecutive weeks, to signal a trend change." To oryginalny cytat z jednego doca.
Nie bardzo sobie potrafie poradzic z tym fragmentem. I chyba jest blad w tekscie. Zamiast 5ema powinno byc 5sma. Ale sprobujmy. Jesli robie to zle, to prosze o sprostowanie.
"Jezeli roznica miedzy 21ema i 5 ema (sma) jest wieksza niz 500 pips, to pipsowa roznica od poprzedniego tygodnia musi sie zmienic wiecej niz 10 pipsow, lub zmniejszac sie przez dwa kolekne tygodnie, zeby zasygnalizowac zmiane trendu"
Nie wszystko rozumiem.
I. Zalozmy, ze na weekly 5sma jest ponad 21ema i roznica jest wieksza niz 500 pipsow np 560.
- Jesli ta roznica w nastepnym tygodniu (tygodniowa swieca) zmniejszy sie o ponad 10 pipsow (spadnie np do 540) to mamy zmiane trendu na down.
- Jesli przez kolejne dwa tygodnie roznica bedzie malala to mamy zmiane trendu na down.
II. Zalozmy, ze na weekly 5sma jest ponad 21ema i roznica jest mniejsza niz 500 np 300.
-Zmiana trendu nastepuje w momencie zejscia 5sma ponizej 21ema.

Czy dobrze to rozumiem?

Strasznie to skomplikowalem... sam sie z tego smieje :lol:

4. Czas handlu.
Oto cytat z pliku "Vegas 1 Hour Tunnel Method.doc":
"We do not initiate new currency trading positions based on tunnel trading during the Asian time-frame. Anything between 5pm NY and Midnight NY is ignored for entry of new positions." Czy moze ktos to przelozyc na czas GMT+1, please.?

Pozdrawiam Yacabo
-------------------------------------------------------
Pozdrawiam,
Yacabo
--------------------------------------------------------
Fenkju wery macz

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krys »

Do yacabo.
Strategia zakłada, że w godzinach handlu w Azji czyli od 23.00 do 6.00 rano naszego czasu choćby był sygnał zajęcia pozycji nie robi się tego ze względu na specyfikę tamtego rynku. Mało wiarygodne sygnały.

pozdrawiam
Krys

cr1234
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cr1234 »

@ yacabo

W Vegas Daily (VEGAS WEALTH BUILDER ) jest odwotnie niż w 1H. Tutaj szukasz na skrajnych fibo mozliwości odwrócenia trendu, po potwierdzeniu np. przez formacje odwrócenia trendu, swiecowe itp.

Pozdrawiam

PS. Na forum Efixa leżą wszystkie częsci przetłumaczone na PL przez Essperto ;) Miłej lektury.

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Czy ktos obserwuje Vegas 4h gbp/usd czy zblizamy sie do zajecia pozycji ktotkiej /nie jestem pewien co do mojej oceny/

Awatar użytkownika
dr.evil
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: dr.evil »

na to wyglada, brakuje tylko potwierdzenia ze sredniej - zobaczymy na zamknieciu swieczki

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

witam

lepiej jak nikt nic nie pisze niż ma wrzucic posta typu <a mój sys jest lepszy twój sucks :)>.
co do vegasa to staram sie nim grac - piszę staram bo niesamowicie potrzeba cierpliwosci do niego - tak jak do każdego sysa dlugoterminowego. na razie trenuje tą cierpliwośc i słabo mi idzie :? . po prostu zawsze za szybko zamykam pozycje lub robię zbyt płytkie SL jak na taki interwał.
ja wspomagam się jeszcze ADX który filtruje sygnały RSI oraz analizą świecową.
taka kombinacja jest bardzo skuteczna na "dłuższe dystanse" - niestety wymaga cierpliwości i 100% zaufania we wskazania systemu.

pozdrawiam i powodzenia
Money Never Sleeps

ODPOWIEDZ