G A N N
Zastanawiałem się trochę nad tym. Ale ma to taką wadę że jak wezmę jakiś odległy punk startowy na (1 dzień zimy) i umieszczę go w centrum sq i jednocześnie będę chciał się zmieścić w tym sq który mi wyszedł z odległości czasowych (krok 4 min) czyli z przykładu w 43 i 73 to raczej to nie jest możliwe. Np odległość od przesilenia zimowego do teraz wyjdzie mi 1000pkt a odległość pomiędzy dwoma szczytami 50pkt i to nie dobierzesz takiego kroku.
Nakradłem darmowych ebookow i list z ksiazkami. Czuje sie winny jak nie wiem co. Inicjatywy nie bylo.
A wiesz co to jest kradzież ? Chyba już wszyscy zapomnieli o poście w tym wątku
(8-my od góry) http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=120
A wiesz co to jest kradzież ? Chyba już wszyscy zapomnieli o poście w tym wątku

Ostatnio zmieniony 16 mar 2007, 08:50 przez pete7, łącznie zmieniany 4 razy.
Witam.
To może ja zaproponuję coś łatwego i przyjemnego a zarazem praktycznego.
Dla początkującego w GANNIE jak ja, niewiele czasu zajmuje a dużo uczy.
Zestaw wykładów do oglądnięcia
http://www.conceptforex.com/tutorials.html
To może ja zaproponuję coś łatwego i przyjemnego a zarazem praktycznego.
Dla początkującego w GANNIE jak ja, niewiele czasu zajmuje a dużo uczy.
Zestaw wykładów do oglądnięcia
http://www.conceptforex.com/tutorials.html
Jesli Templar zyje i uczestniczy jeszcze w forum to chcialbym prosic o skomentowanie mojego toku myslenia odnosnie gann'a i GW.
Na poczatek obrazek:

Zakladamy ze poczatkiem osi na GW jest dolek a krokiem pips, nastepnie
zaznaczamy polozenie "planet" i rysujemy ich ruch wraz z czasem (na rysunku akurat zmiana komorki czyli ruch jest co godzine). Na rysunku zaznaczylem tylko wybrane 4. (obrazek jest akurat niechlujny ale nie o to w nim chodzi tylk oo zobrazowanie mojego myslenia poruszania sie oporu)
Glownie chodzi mi o proporcje, poniewaz poczatek ciagu i krok moze byc rozny ale "planety" zawsze beda sie znajdowac (dla Gann wheel 24) o 6 krokow (90stopni), 8krokow (120stopni), 12krokow(120stopni), 16krokow (240stopni) 18(270stopni) oraz ich wielokrotnosci, wiec majac pierwszy wyraz ciagu i krok mozemu ustalic tor ruchu "planet" w odpowiednich proporcjach.
Czy moje rozumowanie jest poprawne?
Na poczatek obrazek:

Zakladamy ze poczatkiem osi na GW jest dolek a krokiem pips, nastepnie
zaznaczamy polozenie "planet" i rysujemy ich ruch wraz z czasem (na rysunku akurat zmiana komorki czyli ruch jest co godzine). Na rysunku zaznaczylem tylko wybrane 4. (obrazek jest akurat niechlujny ale nie o to w nim chodzi tylk oo zobrazowanie mojego myslenia poruszania sie oporu)
Glownie chodzi mi o proporcje, poniewaz poczatek ciagu i krok moze byc rozny ale "planety" zawsze beda sie znajdowac (dla Gann wheel 24) o 6 krokow (90stopni), 8krokow (120stopni), 12krokow(120stopni), 16krokow (240stopni) 18(270stopni) oraz ich wielokrotnosci, wiec majac pierwszy wyraz ciagu i krok mozemu ustalic tor ruchu "planet" w odpowiednich proporcjach.
Czy moje rozumowanie jest poprawne?
“ The thing that hath been, it is that which shall be; and that which
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.