G A N N
A może warto by było wydzielić taki wątek na forum? Mam na myśli wpływ ciał niebieskich na forex. Wiem, że dla niektórych to może brzmieć jak czarna magia, jednakże może kogoś to olśni do tworzenia własnych ciekawych koncepcji gry.
Przy okazji pytanie w temacie - jaką książkę polecacie, aby początkujący w temacie Ganna mógł zacząć coś tworzyć i analizować matematycznie?
Przy okazji pytanie w temacie - jaką książkę polecacie, aby początkujący w temacie Ganna mógł zacząć coś tworzyć i analizować matematycznie?
Jakie narzedzie ganna polecil byś w tym przypadku, ktore bylo by najrozsadniej zastosowac, masz pewne doswiadczenie i wiesz co jest godne uwagi a co mozna odpuscic.templar pisze:Mówię o etapie, w którym jesteś na ten moment z tego co rozumiem. Nie masz najwyraźniej innych narzędzi ganna do filtrowania tego.
“ The thing that hath been, it is that which shall be; and that which
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.
Suma cykli?
Zastanawiał się ktoś nad sumowaniem (wyciąganiem jedego wspólnego) cylki. Np. Z dwóch dołków wychodzi jakiś cykl cenowy i czasowy (czyli ciąg dat i cen które wychodzą np co jeden obrót na sq) z innych dwóch górek to samo. Można to by too jakoś łączyć?
Chyba coś z tego będzie. Jak do tej pory z zabawą w Gana-a to łączeni cykli daje najlepsze rezultaty. Zamieszczam zrzut z ekranu sygnałów jakie miałem na eurchf. Sygnałem jest lokalne minimum na wykresie. Niestety pozostaje problem określenia w która stronę będzie ruch bo z tego wykresu nie widać (czekam do danej godziny i jeżeli jest dołek to gram w górę i odwrotnie) Jak ktoś ma jakieś pomysły to piszcie (choć moim zdaniem ten wątek już dogorywa)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jak nie masz nic do powiedzenia na temat to sie nie wypowiadaj , i nikt w watku o gannie nie jest zainteresowany tym co polecasz w zakresie analizy technicznej.obywatel pisze:POP jak dla mnie tracisz czas-narysuj sobie najprostsze linie trendu a zobaczysz ze bedziesz mial wiecej i pewniejszych sygnalow,nie mowiac juz o tym ze wczesniej.Polecam w tym zakresie Analize techniczna John J. Murphy
Testów ciąg dalszy
Tak było w tym tygodniu. Jak widać wykres pokazał bardzo dokładnie dwa strzały w których były duże piki ale problem kiedy wyjść pozostaje. Kombinuje aby zrobić to samo z ceną (bo to wyliczenia tylko z czasów) ale tu mam na razie problem z tym że cena może iść w obie strony i wtedy sq mi się kończy. (No i to marne MT jak widzicie straszenie się mecze żeby wykres narysować do przodu, robie to z tekstu 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.