Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Długoterminowy sygnał BUY na kangurze - siedzimy właśnie na ostatnim oporze - przebicie to BUY - układ fal by się zgadzał - bardziej czytelny niż na Edku.

5 może być również na miejscu B - wtedy bardzo wyraźnie będzie widać strukturę trzech fal w fali B ( zamiast fali C będziemy mieli ABC 3-3-3 ).

Generalnie gramy tylko s/r, ale struktura by się zgadzała także zawsze dodatkowe parę procent prawdopodobieństwa po naszej stronie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Generalnie trochę nam się tego nagromadziło - ale powinno być ok - obstawiam że powinniśmy sobie dać radę z tymi wewnętrznymi liniami trendu. Problemem dopiero może być górne ograniczenie kanału spadkowego.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Na funciaku dwa razy podjąłem próbę zajęcia pozycji - po czym zrezygnowałem ze względu na to że "dziwnie chodził" - miałbym teraz +60pkt już a tak mam -12pkt :)

*UPDATE*

Uderzyliśmy w dzienny pivot R3 także możemy się skorekcić do poziomu 1.33 - doskonałe miejsce by dołożyć do pozycji.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Wciąż trzymam otwarte pozycje. Było już blisko 290pkt. Trochę mnie martwi ten poziom 1.3470 który jest także ograniczeniem kanału spadkowego - dodatkowo AUDUSD i GBPUSD nie rosną już tak mocno - nie wybiły dzisiaj nowych szczytów. Trzymam nadal i ustawiam SL na wysokości 1.3370. Póki co nie wydarzyło się nic co przekonałoby do tego że to definitywny koniec ruchu wzrostowego - na Dukasie po dobiciu do poziomu 1.3470 mocno wzrosnął wolumen - sporo osób widać nastawiało się na ten poziom i zrealizowało pewnie zyski z długich pozycji - trzeba będzie poczekać na Stany - one wskażą dalszy dalszy kierunek.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Dałem Sell na AUDUSD w celu zabezpieczenia części zysków z EURUSD już teraz. r/r jest ogromne jeśli formacja wzrostowa zostanie zanegowana :)
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

SL podciągnięty do 1.3450 ( 260pkt zabezpieczone z jednej pozycji, 150pkt z drugiej i trzecia pozycja na BE ), AUDUSD wywaliło na SL.

Pozycja oczekująca L na wysokości 1.3490
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Była to moja najlepsza pozycja w tym roku. O dziwo wiele tak mogłoby się zakończyć gdybym potrafił je czasem przytrzymać i pozwolić zyskom rosnąć.

Także profit na Dukasie to ponad 150%. Dokładnie podliczę jak będę w domu.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Odnawiam BUY SL 1.3359
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Kanał spadkowy - teraz już wiem który jest respektowany - wcześniej miałem 2 na siebie zachodzące z 2 różnych miejsc poprowadzone. Wewnętrzne linie trendu które mogą nas utrzymać. Patrząc na dynamikę ruchu wzrostowego taki spadek jest jak najbardziej normalny - póki co nie ma powodów do obaw o wzrosty- a nawet tak jak ja można się pokusić o BUY na wewnętrznych liniach trendu gdzie uzyskujemy fajny r/r.

Przed chwilą zamknęliśmy się pinbarem na H1. Można dać zająć długą pozycję i szybko przestawić na BE
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Ja zająłem i mam już +40pkt przy SL10pkt :)

*UPDATE*

Za chwilę ustalenie Stopy procentowej w US - dobrze że jestem 40pkt niżej ustawiony to nie powinno mnie wykosić żadne losowe wahanie.

Dołożyłem do pozycji przy użyciu BUY LIMIT na 1.3400 - teraz tylko pytanie czy dobry kierunek obrałem - jak to bywa przy takich danych mam 50% szans :)

*UPDATE2*

Bywa i tak- pierwszą pozycję zamknęło na -10pkt a przy drugiej zabrakło mi zdecydowania co robić i zamknęła się na BE - powinienem ustawić wyżej przestawić SL gdy dołożyłem do pozycji by wyjść chociaż na 0.
fx-forum

ODPOWIEDZ