Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Ok- tutaj mam poprawione rysunek + to jak zadziałały te okresy w nie tak dalekiej przeszłości.

Rozważam różne scenariusze by być zawsze przygotowany na sygnały płynące z niego - wizualizuje najróżniejsze scenariusze by nigdy się nie wahać i podejmować decyzje w mgnieniu oka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Wczoraj wieczorem po otwarciu rynku popakowałem się w shorty a tu psikus. Nie pojechali dalej - póki co zaczynam od -30pkt ten dzień.

Kolejne 4 zlecenia oczekujące wyrzuciło. -40pkt za pół stawki.

Z racji tego że dzisiaj nie ma mnie przy komputerze, na bieżąco zostawiam zlecenia oczekujące. Nie chciałbym przegapić wybicia.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

No nic - przy takiej zmienności nie pogram - ustawiam zlecenia na breakout z obu stron + buy i sell limit przy obu bandach z bardzo ciasnymi Stopami - w którąś stronę się rozhuśta prędzej czy później - konsolidacja za wąska bym coś na niej ugrał - to nie mój interwał :)
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Odpalone znów shorty.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Tak układ zleceń wygląda u mnie. Otwarty Short i na wypadek wyciągnięcia tej świecy mocno w górę i zrobienie długiego cienia dolnego oczekujący BUY x2 stawka.

Odpaliłem też shorta na AUDUSD oraz ustawiłem zlecenie oczekujące sell limit na GBPUSD.

TP na EURUSD to około 150pkt. ( 1.2950 - 1.2900 ) potem się okaże co dalej.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiejszy dzień zakończyłem na minusie.

Rynek dał mi jedną okazję do wejścia według systemu - z racji tego że nastawiłem się na breakout a nie było mnie dzisiaj na rynku grałem zleceniami oczekującymi - wyczyściło co do jednego - kiedyś już bodajże pisałem że nie powinienem tak grać i jeśli nie ma zdecydowanych ruchów na rynku to w większości przypadków takie zlecenia kończą się stratą - no nic - jutro już gram pełnowymiarowo.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Analiza na dzisiaj - gramy s/r

Jestem bez pozycji na Edku i dałem BUY na GBPUSD ( aktualnie +15pkt ) na ważnym s/r.

*UPDATE*
Nie zamknąłem na małym plusie Funciaka, nie zamknąłem na BE, przesunąłem SL pod najniższy dołek- i tak mam -40pkt na pozycji. Chyba zirytowała mnie ta konsola na EDKU i chciałem coś na siłę trzymać. Ale nie ma co się tłumaczyć - fatalnie to rozegrałem.

*UPDATE*

Mam trochę szczęścia i pozycja wróciła do -10pkt. Nie mogę przestawiać SL. Podjąłem decyzję że ustalam w Dukasie odgórny STOP po którym nie będę mógł danego dnia otwierać już pozycji. Ustalam go na -4% konta. Nie mogę pogrążać się w stratach i to chyba będzie pewien sposób na to.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

W przypadku takiego breakoutu jaki mieliśmy przed chwilą na EURUSD kto mi powie gdzie należało dać BUY ? Najgorszy rodzaj konsoli z możliwych - bardzo ciasna, szpilki po obu stronach po czym wystrzał w przeciągu paru minut w górę. Żaden z moich setupów mi niestety nie powiedział bym ustawił się tutaj na BUY.
fx-forum

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

No właśnie jest problem. Imho wredne zagranie na L :)

Jeżeli już L to z poziomu tego niżej breakoutu po pullbacku - ale mi uciekli o parę pips.. to co potem robiło to już inna historia. Dla mnie logicznym było posadzenie S

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Wyszliśmy poniżej s/r tak więc krótka odpalona.

Tuż powyżej ustawiam BUY STOP oczekujący.

*UPDATE*
I zmienność ustała a pozycja została...
fx-forum

ODPOWIEDZ