Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

leszczu pisze:Dzięki za podpowiedź. Szukałem przez google ale nigdzie nie mogę znaleźć jakiegoś dobrego opisu z przykładami z dla outsidebara.
Przejżyj Journal Asmodeus'a. Ładnie na filmach opowiada o pinbarach i OB'ach. Asmo OB nazywa Engoulfing.
ech...

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

leszczu pisze:..........
Dzięki za podpowiedź. Szukałem przez google ale nigdzie nie mogę znaleźć jakiegoś dobrego opisu z przykładami z dla outsidebara.
tutaj masz świeżo rozgrywany OB h4 na usdjpy wybudował się na teście PWH (max pop tygodnia) zamyka się świeca i wchodzę na korekcie fibo (38.2) z SL 21 pips. TP1 zamknięte na +40 pips SL na 0 i resztę trzymamy.

P.S. Możesz mieć inne h4 u siebie. To zależy od czasu brokera. Ja używam GMT. Platforma AM.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Yaaa man

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

Kolejne moje wejście dzięki PA na EUR/USD. Wejście 1,3210, SL 1,3160. Pozycja zajęta na podstawie odbicia od ważnego poziomu (1,3180 - który to poziom był już wiele razy testowany nawet w najbliższej historii), kolejny powód to trzy pinbary na 4H które powstały w tamtym tygodniu, a sygnałem na wejście było przebicie w górę piątkowego pinbaru 4H.
Jak dotąd wyszedłem z 2/3 pozycji na +180p, a 1/3 pozycji zostawiam i czekam na dalszy rozwój wydarzeń. Stopy w miarę możliwości będę przesuwał (trailing stops) pod kolejne dołki na wykresie 4H.

Obrazek
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

Awatar użytkownika
ADVERSARY
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ADVERSARY »

hehe ja właśnie na tym mocnym wybiciu edka trochę poległem. Nie spojrzałem szeroko na sprawę, tylko obadałem TF 15min. i wszedłem w krótką no i 20 pips poszło papa, ale potem szybko long i coś się odrobiło. Dodatkowo trochę ugrałem na innych parach (gbp/jpy, eur/chf itp.) no i ok 40 pips na plus.

W ogóle to mam do Was panowie pytanie, a konkretniej do tych którzy grają w realu. Od dłuższego czasu interesuję się PA i ostatnio (jakieś 2 tygodnie) zacząłem osiągać regularne zyski stosując się tylko do zasad opisanych w 1 poście (swoją drogą szacunek dla fxlamera). Jeśli kogoś interesuje są to zyski na poziomie 20-30 pips na dzień handlu. Dużo się naczytałem o tym, że brokerzy typu MM lubią utrudniać grę traderom w rozmaity sposób.

Zatem pytam się grających na żywo czy osiągnięte efekty gry w PA na koncie demo mają jakiekolwiek przełożenie na grę w realu. Czy zyski, o których pisałem są do osiągnięcia czy raczej nie?

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

To zależy... ale generalnie jak będziesz robił na koncie realnym to samo to zyski też będą. Broker zacznie utrudniać jak będziesz robił np. z 50 zł -> 1000zł w tydzień, ale przy normalnej grze i mikrolotami to jest luz, nic się nie dzieje. Także śmiało możesz wpłacić stówkę np. do AM i podziałać spokojnie. Nie ma co siedzieć na demo za długo ;) Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jalapeno
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Jalapeno »

Demo jest dobre na początek żeby poznać aplikacje np Mt4.
Jeżeli zaczynasz już działać im szybciej przejdziesz na real tym lepiej dla ciebie, oczywiście pierwsze depozyty powinny wielkością odzwierciedlać "depozyt na naukę" a potem sam stwierdzisz czy i na ile jesteś już gotów :)

Jak nie zamierzasz robić transakcji na kilka sekund do minuty to MM się nie przejmuj raczej na razie i a potem pamiętaj że alternatywa to ECN.

Awatar użytkownika
zaburzenia.snu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zaburzenia.snu »

witam

dziekuję Panowie za uwagi o wyższych interwałach,cały czas trenuje żeby nie zaglądać za te niższe,bo często mnie kusi,ale wyższe dają lepszy obraz sytuacji i tak własnie wszedłem w L na d1,po wybiciu z trójkąta oraz odbiciu od lini wsparcia i przebiciu lini krótkoterminowego trendu spadkowego,na wykresie przedstawiam zagranie na IB,oraz teraz proszę o pomoc.Wewnatrz utworzył się kolejny insibera o tym samym kierunku wybicia,lecz mniejszy zasięgu wiec który lepiej grać? ostatni mniejszy czy świece wcześniej wiekszy oraz mam pytanie jak rozgrywać taka sytaucje jeśli obecnie będę oczekiwał aż kurs dotrze to wyznaczonych poziomów,oczywiście obserwując sytuacje przy waznych r/s ale co jeśli po drodze wytworzy się kolejny IB lub na 200 pojawi się PB? co w taki sytacjach,gramy nasz setup czy jak przechodzimy na kolejny IB,PB ?

pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

ADVERSARY pisze:......Zatem pytam się grających na żywo czy osiągnięte efekty gry w PA na koncie demo mają jakiekolwiek przełożenie na grę w realu. Czy zyski, o których pisałem są do osiągnięcia czy raczej nie?
Osiąganie zysków realnej grze jest jak najbradziej możliwe, dlatego tu jesteśmy :) Sprawa z realem wygląda tak :)
Jak masz 2 miesiące z rzędu na plus zakładasz real i wpłacasz mały depozyt. Tak, aby grać minimalnymi stawkami, ale już na realu.
Jak masz 3 miesiące z rzędu na plus, dodajesz kapitału i grasz np 0,1-0,2 lota. Po 3-6 misiącach przechodzisz na loty i grasz :)

Brokerzy MM nie utrudniają bardzo zadania i można u nich regularnie zarabiać.
....Wewnatrz utworzył się kolejny insibera o tym samym kierunku wybicia,lecz mniejszy zasięgu wiec który lepiej grać? ostatni mniejszy czy świece wcześniej wiekszy oraz mam pytanie jak rozgrywać taka sytaucje jeśli obecnie będę oczekiwał aż kurs dotrze to wyznaczonych poziomów,oczywiście obserwując sytuacje przy waznych r/s ale co jeśli po drodze wytworzy się kolejny IB lub na 200 pojawi się PB? co w taki sytacjach,gramy nasz setup czy jak przechodzimy na kolejny IB,PB ?
Nie rozgrywam IB, ale myślę, żę ten drugi który się utworzył wewnątrz większego należy potraktować jako jedną mother candle i dwie baby candles. Wynika to z tego, że gdy zagrasz na wybicie z małego IB, rynek może znaleźć opór na H dużej MC.

pozdrawiam
Yaaa man

a&z

Nieprzeczytany post autor: a&z »

zaburzenia.snu pisze:witam

dziekuję Panowie za uwagi o wyższych interwałach,cały czas trenuje żeby nie zaglądać za te niższe,bo często mnie kusi,ale wyższe dają lepszy obraz sytuacji i tak własnie wszedłem w L na d1,po wybiciu z trójkąta oraz odbiciu od lini wsparcia i przebiciu lini krótkoterminowego trendu spadkowego,na wykresie przedstawiam zagranie na IB,oraz teraz proszę o pomoc.Wewnatrz utworzył się kolejny insibera o tym samym kierunku wybicia,lecz mniejszy zasięgu wiec który lepiej grać? ostatni mniejszy czy świece wcześniej wiekszy oraz mam pytanie jak rozgrywać taka sytaucje jeśli obecnie będę oczekiwał aż kurs dotrze to wyznaczonych poziomów,oczywiście obserwując sytuacje przy waznych r/s ale co jeśli po drodze wytworzy się kolejny IB lub na 200 pojawi się PB? co w taki sytacjach,gramy nasz setup czy jak przechodzimy na kolejny IB,PB ?

pozdrawiam
Masz bardzo dobre oko i zwróciłeś uwagę na bardzo ładny układ. Szczyt z 3 grudnia wyłamał linie trendu spadkowego (co prawda minimalnie) i zawrócił w dół ale dzięki temu naruszeniu ponowny test górnego swinga i utworzenie formacji 123 było więcej niż prawdopodobne. Przy okazji zwróć uwagę jak chłopaki pięknie prowadzą cenę do dna z 30 listopada tworząc idealną falę ABC gdzie A jest prawie idealnie równe C. Niestety twoje wejście było zdecydowanie spóźnione. Wystrzegaj się wejść przed wyłamaniem kolejnego oporu bo tam wszyscy mają właśnie pierwszy target z wybicia tego podwójnego IB. Swoją drogą powtórzę co kiedyś pisałem , że obecnie rynki zamiast poruszać się trendami to poruszają się raczej podwójnymi swingami o równych odcinkach. Jeśli tak, to chłopaki pewnie zaciągną cenę pod poziom 1,3600. Co do pytania o dalszy rozwój sytuacji , to bezwzględnie należy być elastycznym i nie upierać się przy swojej ocenie z wcześniejszego układu.

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

Witam ;)
zastanawiam się nad następnym wejściem na EUR/USD, tym razem na sprzedaż, mniej więcej przy poziomie 1,3440-1,3450.
Co przemawia za taką decyzją:
1. trend spadkowy na D1
2. dojście do ważnego poziomu 1,3500, i kilka pivotów które nakładają się w tej okolicy, oraz odrzucenie tego poziomu
3. odrzucenie poziomu fibo 61,8%
4. bardzo ładny pinbar który tworzy się na wykresie dziennym
5. bardzo ładne objęcie na wykresie H4

jeżeli w dniu jutrzejszym cena dojdzie do poziomu w którym chcę sprzedać wchodzę w transakcję ze stopem nad dzisiejszym maximum (max pinbaru D1), jeżeli cena tam nie dojdzie wtedy czekam na kolejne okazje

wykres H4
Obrazek

wykres D1
Obrazek

co o tym sądzicie?

ODPOWIEDZ