Japońskie Świece - stań się japońskim wojownikiem

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Dobra robota ! Dzięki za wkład i poświecony czas.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
majacek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: majacek »

riddle pisze:
Hikari pisze:Jest kilka znakomitych strategii, ktore napzasluguja na uwage, ale nie chce piracic, tzn. nie chce pogwalcic praw autorskich. Hmmmmmmm. I co dalej :evil:
Rozumiem, że Twoim zdaniem Hikari pogwałciłem prawa autorskie ?

jeżeli tak jest faktycznie to z szacunku do Pana Nisona usunę temat...

Poproszę o wypowiedz na ten temat jakieś obeznanej w prawie osoby.

Pozdrawiam
Riddle
Nie pogwałciłeś praw autorskich. Przede wszystkim, Nison nie wynalazł świec japońskich, spopularyzował je, po drugie powołałeś się na źródło (autora).
Prawo autorskie jak najbardziej dopuszcza cytaty - przy powołaniu się na źródło. Jak najbardziej zgodne z prawem jest także omawianie i komentowanie czyichś pomysłów i idei. Co innego, jakby ktoś przedstawił je jako własne

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

@rieddle odwaliles kawal dobrej roboty!
Warto miec na uwadze upierdliwych prawnilkpw, ktorzy tylko szukaja okazji.

Chcialem wkleic strategie Market Structure Points, ale sie zcykorzylem. Napewno wzbogaciaby gmine wyznawcow PA.
Inne strategie (bezwskaznikowe) , niestety juz zapomniane np. NR4, znaleziecie u Florka, ostatnio zapodalem linka.
Jak znajde ksiazke, to sprobuje metoda chalupnicza (bez kopiowania) cos skrobnac.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

Jedyne po czym zdarza mi się wejść to podwójna spadająca gwiazda bądź podwójny młot na H1. Te techniki świecowe są moim zdaniem nieprecyzyjne. Poza tym nawet traktowanie jej jako dodatku, potwierdzenia dla sygnału to marnowanie pipsów.

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

beginner jeżeli możesz to wrzuć jakiś screen takiej kombinacji podwójnego młota bądź spadającej gwiazdy. Nieznajomość właściwej budowy świecy i granie pod nie to faktycznie strata pieniędzy, na wielu postach widziałem błędne zaznaczone bądź nad interpretowane formacje, również umiejscowienie oraz R/R odgrywają tutaj znaczącą rolę. Dopiero połączenie tego wszystkiego może dać zadowalające rezultaty.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

riddle masz rację. Mi po prostu to nie leży. Ale jak komuś to działa to trzeba korzystać.

Awatar użytkownika
archi2day
Stały bywalec
Stały bywalec

.

Nieprzeczytany post autor: archi2day »

fajna sprawa, dzięki
----------------------------------------------
Life is brutal and full of zasadzkas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Witam.

Pomyślałem ze gościnnie sie wypowiem. Przedstawię spojrzenie na pinbara:

Obrazek

Metoda gry to wejście po „złamaniu” szczytu pinbara. Nawet nie wiecie ile razy to uratowało mi skore. Bardziej agresywnym wariantem jest wejście na "retrace" w celu minimalizacji ryzyka oraz uzyskania lepszej ceny.

Obrazek

Happy trading :)

Pozdrawiam.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

Dzięki asmo, przedstawiłeś idealne technicznie spadające gwiazdy oby takich było jak najwięcej :)

Pozdrawiam
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Dzieki.

To jedna i ta sama z tygodniowego GBP/USD.

Oby takich wiecej :)

ODPOWIEDZ