Japońskie Świece - stań się japońskim wojownikiem
Nie pogwałciłeś praw autorskich. Przede wszystkim, Nison nie wynalazł świec japońskich, spopularyzował je, po drugie powołałeś się na źródło (autora).riddle pisze:Rozumiem, że Twoim zdaniem Hikari pogwałciłem prawa autorskie ?Hikari pisze:Jest kilka znakomitych strategii, ktore napzasluguja na uwage, ale nie chce piracic, tzn. nie chce pogwalcic praw autorskich. Hmmmmmmm. I co dalej
jeżeli tak jest faktycznie to z szacunku do Pana Nisona usunę temat...
Poproszę o wypowiedz na ten temat jakieś obeznanej w prawie osoby.
Pozdrawiam
Riddle
Prawo autorskie jak najbardziej dopuszcza cytaty - przy powołaniu się na źródło. Jak najbardziej zgodne z prawem jest także omawianie i komentowanie czyichś pomysłów i idei. Co innego, jakby ktoś przedstawił je jako własne
@rieddle odwaliles kawal dobrej roboty!
Warto miec na uwadze upierdliwych prawnilkpw, ktorzy tylko szukaja okazji.
Chcialem wkleic strategie Market Structure Points, ale sie zcykorzylem. Napewno wzbogaciaby gmine wyznawcow PA.
Inne strategie (bezwskaznikowe) , niestety juz zapomniane np. NR4, znaleziecie u Florka, ostatnio zapodalem linka.
Jak znajde ksiazke, to sprobuje metoda chalupnicza (bez kopiowania) cos skrobnac.
Warto miec na uwadze upierdliwych prawnilkpw, ktorzy tylko szukaja okazji.
Chcialem wkleic strategie Market Structure Points, ale sie zcykorzylem. Napewno wzbogaciaby gmine wyznawcow PA.
Inne strategie (bezwskaznikowe) , niestety juz zapomniane np. NR4, znaleziecie u Florka, ostatnio zapodalem linka.
Jak znajde ksiazke, to sprobuje metoda chalupnicza (bez kopiowania) cos skrobnac.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% 

beginner jeżeli możesz to wrzuć jakiś screen takiej kombinacji podwójnego młota bądź spadającej gwiazdy. Nieznajomość właściwej budowy świecy i granie pod nie to faktycznie strata pieniędzy, na wielu postach widziałem błędne zaznaczone bądź nad interpretowane formacje, również umiejscowienie oraz R/R odgrywają tutaj znaczącą rolę. Dopiero połączenie tego wszystkiego może dać zadowalające rezultaty.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
Witam.
Pomyślałem ze gościnnie sie wypowiem. Przedstawię spojrzenie na pinbara:

Metoda gry to wejście po „złamaniu” szczytu pinbara. Nawet nie wiecie ile razy to uratowało mi skore. Bardziej agresywnym wariantem jest wejście na "retrace" w celu minimalizacji ryzyka oraz uzyskania lepszej ceny.

Happy trading
Pozdrawiam.
Pomyślałem ze gościnnie sie wypowiem. Przedstawię spojrzenie na pinbara:

Metoda gry to wejście po „złamaniu” szczytu pinbara. Nawet nie wiecie ile razy to uratowało mi skore. Bardziej agresywnym wariantem jest wejście na "retrace" w celu minimalizacji ryzyka oraz uzyskania lepszej ceny.

Happy trading

Pozdrawiam.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
Dzieki.
To jedna i ta sama z tygodniowego GBP/USD.
Oby takich wiecej
To jedna i ta sama z tygodniowego GBP/USD.
Oby takich wiecej

"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas