Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

armator pisze:1. Czy jest do MT4 jakis dodatek który umożliwiałby dokonywanie wyboru karty z wykresem za pomocą przewijania scrolla po najechaniu na karty? Uciążliwe jest to klikanie w te małe trójkąciki w prawym dolnym rogu i przewijanie tej listy w jedna i drugą strone
Za pomocą scrolla nie. Możesz się przełączać za pomocą CTRL+Tab. Przełączanie następuje wg ostatniej aktywności na danym wykresie. By się cofnąć przytrzymaj dodatkowo Shift.
armator pisze:2. Gdzie mam szukać dodatku który wyświetlałby czas do zakończenia rysowania świeczki pod danymi w lewym dolnym rogu wykresu? Na niektórych zrzutach widzę, że coś takiego jest.
Wyślę Ci link na PW do wskaźnika.
armator pisze:Urodziło sie trzecie pytanie: istnieje cos takiego, ala pipsometr luktoma, tylko pozwalające umieścić w dowolnym miejscu na ekranie małe okienko, które bedzie zawsze widoczne, nawet jak będę przeglądać strony w firefoxie czy bawić sie innymi programami? Taki mały licznik pipsów, zawsze na wierzchu,bez konieczności przerzucania okienek?
No niestety nie ma możliwości wyciągnąć tego poza wykres.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

Pytanie.
Miałem ustawionego w MT4 Tp na danym poziomie.
Mimo przekroczenia (osiągnięcia) przez świece tego poziomu, zlecenie nie zostało zamknięte. Why?

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Patyk89 pisze:Mimo przekroczenia (osiągnięcia) przez świece tego poziomu, zlecenie nie zostało zamknięte. Why?
Zlecenia pozycji krótkich (sprzedaży) realizowane są po cenie Ask. Wykresy rysowane są po cenie Bid. W takim wypadku trzeba uwzględnić aktualny spread. Prawdopodobnie był on większy niż różnica minimum świecy a kurs TP.

Polecam włączyć sobie linię Ask na wykresie (F8 -> Ogólne -> Pokaż Linie Ask) i/lub wrzucić na wykres wskaźnik pokazujący aktualną wartość spreadu (dostępny u nas na stronie w dziale Download).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

Dzięki ;)

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

raposo pisze:Zlecenia pozycji krótkich (sprzedaży) realizowane są po cenie Ask.
Bid.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

imperator_wszechswiata pisze:
Bid.
Ask, czyli tej wyższej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:
Bid.
Ask, czyli tej wyższej.
Ask - cena ask stanowi rynkową cenę sprzedaży, po której rynek jest gotowy sprzedać, a inwestor może kupić walutę bazową w danej parze. W kwotowaniu cena ask jest pokazana po prawej stronie, np. w parze 1,4009 - 1,4013 cenę ask stanowi cena 1,4013.

Bid - cena bid stanowi rynkową cenę kupna, po której rynek jest gotowy kupić określoną walutę w kontrakcie walutowym lub krosowym. Po tej cenie inwestor może sprzedać walutę bazową. W kwotowaniu pokazana jest po lewej stronie, np. w parze 1,4009 - 1,4013 cena 1,4009 stanowi cenę bid.
źródło: (dobrze wyjaśnione)
http://www.eioba.pl/a101550/podr_czny_s ... walutowego

Przez przypadek zwróciłem uwagę na Twoją wypowiedź bo była rozbieżna z inną wypowiedzią z tego forum i musiałem sprawdzić, która wersja jest poprawna. Ale sens jest zachowany. Piszę pracę dlatego nie chcę walnąć byka.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Otwarcie pozycji krótkiej odbywa się po cenie Bid, a jego realizacja, czyli zamknięcie po cenie Ask. Przeczytajcie drugi post na stronie 87.
Solą życia jest kasa.

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

personov pisze:Otwarcie pozycji krótkiej odbywa się po cenie Bid, a jego realizacja, czyli zamknięcie po cenie Ask. Przeczytajcie drugi post na stronie 87.
czyli reasumując, mam wykres na MT4 po bid, spread 2 pips:
1. daje longa (po cenie ask), na wykresie mam załóżmy (bid) 1,3003, w terminalu mam 1,3005 (ask). SL i TP po cenie bid na longu (takiej jak na wykresie).
2. daje shorta (po cenie bid), na wykresie mam załóżmy (bid) 1,2903, w terminalu ta sama wartość, natomiast SL i TP jest 2 punkty wyżej nad linią narysowaną w MetaTraderze.

dobrze to rozumiem ???

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

personov pisze:Otwarcie pozycji krótkiej odbywa się po cenie Bid, a jego realizacja, czyli zamknięcie po cenie Ask. Przeczytajcie drugi post na stronie 87.
czyli reasumując, mam wykres na MT4 po bid, spread 2 pips:
1. daje longa (po cenie ask), na wykresie mam załóżmy (bid) 1,3003, w terminalu mam 1,3005 (ask). SL i TP po cenie bid na longu (takiej jak na wykresie).
2. daje shorta (po cenie bid), na wykresie mam załóżmy (bid) 1,2903, w terminalu ta sama wartość, natomiast SL i TP jest 2 punkty wyżej nad linią narysowaną w MetaTraderze.

dobrze to rozumiem ???
Dokładnie tak.
raposo miał rację pisząc, że pozycje SELL są realizowane po cenie Ask, ponieważ realizacja to zamykanie pozycji.
Solą życia jest kasa.

ODPOWIEDZ